Nudel

Ni vet den där känslar då man går ut i köket iförd sin morgonrock efter en lugn stund i soffan..
helt slutkörd efter en lång dag. Då man hittar en torkad nudel på bröstet från nudelsoppan man åt för en timme
sedan. Det är då man vet att man behöver en ordentlig varmdusch och en låååång nattsömn.

Monopol

Igår hade vi myskväll med Julia och Alexander. Eftersom jag inte hade spelat Monopol så var det ett självklart val. Jag måste säga att jag startade upp bra och höll mig under hela spelet tills att Danne gjorde mig bankrutt.
Det var ett roligt spel så länge det varade och jag är glad att jag förlorade min oskuld till Monopol med underbara människor!

Tränings säsong

Nu är det dags att ta tag i träningen. Och ska man lyckas skapa den där släta bikini-magen får man börja i tid!
Jag har gått med i fitness24. Nu jävlar sätter vi upp ett mål. Bikini sommar 2012!
Så efter att lägenheten är redo, upppackad och städad efter alla de miljoner nya grejer vi fick från Oslo så
kommer jag ägna min fritid åt att träna. Både jag och Danne ska ingå i en liten pakt. Mest för att motivera varandra.Ännu en Oslo flytt.

I tisdagskväll hade Danne hyrt en skåpbil, jag hade druckit en jävla massa kaffe och vi hade begett oss till Oslo.
Allt detta för att hämta hem  möbler ifrån Dannes lägenhet. Där bla. min egen syster bodde för ett litet tag. Men nu var det byebye apartment.
Vi körde hela natten. På vägen upp tittade vi inom Ida, Dannes kusin och mamma och pappa.
Väl framme var det en vila på 5 timmar, sedan full rulle för att få allt in i skåpbilen och sedan rulla iväg söderut.
Snacka om snabba ryck alltså.
På vägen hem stötte vi på en sjukt ruggigt väder. Hela vägen ner, jag menar verkligen hela, var det regn, dimma, isiga vägar och sjukt mycket lastbilar.
Vi kommer aldrig hem helskinnade  - tänkte jag.
Men det gjorde vi faktiskt. Först tog vi ett litet stopp i Halmstad kl. 22 för en snabb pizza innan vi behövde köra hela vägen ner till Malmö.
Laura min sköna chéf kom och hjälpe oss att bära upp möbler. Det gick en miljon gånger snabbare!
Grannarna var väl inte så glada för det tog oss ca en och en halv timme. Vi var färdiga halv två på natten. Men hey, sånt är livet. Vi kunde ju inte kontrollera vädret.
Tack Laura för dina underbara hjälpande händer!

Nu är det bara full uppackning som gäller här hemma, och städning och sortering. Omg - när ska man ha tid till att få allt fint. I guess time will tell.


Så fram och tillbaka från Malmö till Oslo på 28 timmar. Det är inte illa pinkat!

Underbar resa

Trots att vi stötte på många konstigheter -
- bombhot
- 3 rumsbyten
- blev blåsta i den enda taxin vi tog
- taskig utsikt
- hotell en bit utanför stad
- ett ej användbart inträde på Louvre( då vi betalade men blev utslängda så fort vi kom in)
- stötte på ej engelsk talande fransmän(då det inte fanns någon någonstans som kunde engelska eller ens 
   ville ge sig på ett försök)
- missade toppen av Eiffeltornet
- gick vilse i staden i jakt på en restaurang
- förlorade varanndra i tunnelbanesystemet(då dörrarna slog igen framför näsan på mig och Danne for iväg)
- Stod i långa köer
- fick skoskav (i fast tro på att man upplever mer när man prommenerar genom staden)

= Så var det en otoligt rolig resa. 
Tack Daniel för min fina 23 års present. Nu vet jag inte alls vad du sk afå i födelsedagspresent. Men jag hoppas att jag kommer på något bra tills dess! 

Sist men inte minst - Eiffeltornet


Vi hade en väldig tur med vädret. Ja det var kallt, men soligt. Underbart såklart! Men vi stod inte bara i två timmars onödig kö för att komma upp i tornet.
(Med onödig menar jag att det fanns en kö bredvid som var precis den samma men man behövde ta trappor upp istället för hiss. - Så där kunde vi kommit upp ungefär 1,5 h tidigare....Om vi bara hade vetat det. Vi trodde att den kön bara räkte till fösta våningen, inte andra och tredje.)
Vi kom naturligtvis dit den dagen då toppen var stängd. Äch tänkte vi då unnar vi oss en middag i Eiffeltornet! 

Det var nog den mest knasiga middagen jag någonsin ätit på en exotisk plats. Vi fick hämta maten i färdigpackade lådor i en matkorg...Classie! Trots detta smakade maten okej för att vara plast förpackad. Huvudrätten kom faktiskt serverad i en varm plastförpackning, det ni!Notre-Dame. The towers


Nygjorda pannkakor med nutella. Det är precis vad man behöver när man ska stå i en väldigt lång kö i väntan på att komma upp i de höga kyrkotornen.


Såhär högt uppe var vi när vi mötte minnen av tornen. Då är det ändå dubbelt så långt kvar till toppen.
Jag är glad för att vi gjorde insidan av kyrkan dagen innan. För kolla in den kön in i kyrkan!Efter den fachinerande vandringen i de väldigt smala trapporna tog vi oss en riktigt fransk luch. Och störde oss så otoligt mycet på de människorna som tände cigarett efter cigarett vid bordet bredvid.


Lägg märke till vykorten på bordet. Visst blev dom köpta alltid, men blev dom skickade?
Nej, bom följde med handbaggaget hem till Sverige. Så om någon är intresserad utav att få ett franskt vykort postat ifrån Sverige, säg till mig!

 


En kvällsprommenad i hjärtat av Paris


Louvre

Till det världskända museét. Vi läste någon kvinnas blogg innan vi reste. Där stod det att man behövde mer än en dag för att klara av Louvre. Äsch tänkte vi - dett går på ett ögonblick, så konstintresserade som vi inte är. Men aj, där hade vi allt fel. Tre gånger köpte vi inträde till musseét. Varav en omgång var helt onödig. Vi kom dit klockan fem och museét stängde klockan sex. Great!

Många gångar, mycket tavlor och mycket skulpturer. Man kan hitta allt på Louvre. Även delar av Napoleons gamla lägenhet/palats. Helt sjukt stort och galet inrett. Åker ni till Paris, glöm inte besöka Louvre. Även om ni inte är särsklit konstintresserade. Varken jag eller Danne kan konst. Men vi uppskattade verkligen det berömda museét!
Det tog oss totalt åtta timmar att klara av Louvren. Och då stressade vi igenom sista delen för vi hade en plan att passa tillbaka till Sverige. Det är alltså sjuuukt stort!


Luncha

Vi tänkte ta oss en ordentlig fransk middag efter besöket i Notre-Dame. Första tanken var såklart fondue -alla restauranger skyltade med denna specialitet. Men vi gav oss på tre rätters istället, då vi inte var särskilt sugna på ost. Vår servitör var nog en av de 3 trevliga personerna vi stötte på i Paris. Ingen annan bryddee sig om ett leende.
Hur son helst så var middagen utsökt. Speciellt min huvudrätt. Danne fick någon sorts gryta som inte passade honom helt i smaken. Jag - den goda flickvännen - bytte ut rätterna för att ge honom en underbar middagsupplevelse! :)
Jag fick en jätte god chockladmousse. Den tog slut i ett nafs!
Det bästa av allt - Ett gott franskt rödvin till maten!


PARIS

Som jag redan har berättat så möttes vi utav en beväpnad man på flygplatsen. När vi fick veta att det gällde bombhot och var tvugna att flytta oss till den "säkra zonen" placerade vi oss vid nödutgången. Såklart står inget skrivet på det intrnationella språket, men vi listade ut det ändå!


När vi äntligen skulle ta oss till hotellet var det så att adressen inte framgick på bokningen. Och på flygplatsen var man tvungen att välja rätt taxikö för alla körde till olika områden...perfekt!
Så vi fick kämpa runt med våra väskor tills vi hittade en tunnelbanekarta - för ingen fattade ordentlig engelska.
Tillslut hamnade vi på rätt spår men gav upp och tog en taxi ifrån Centralstationen mot den metrohållplatsen vi hade nära hotellet. Så kom vi äntligen fram.
Vi checkade in på rummet efter att ha blivit mötta av en oroligt omotiverad receptionist.
Och såklart fick vi utsikten åt helt fel håll!


Dagen efter var det dags för sightseeing efter en halvhjärtad, ej ingående frukost.

Vi promenerade hela förmiddagen och fram till Notre-Dame. Vi hade också en otrolig tur. Inga köer och ingen trängsel, helt perfekt!

En förbannat grym kyrka. Me like!I kyrkan tände Daniel ett ljus för sin förlorade katt Tussan.
Jag tände ett ljus för min förlorade mormor, Lisa Holmqvist.


We Love Notre-Dame

 


Paris, äntligen Paris - Bombhot?

När vi anländer till flygplatsen tänker vi att allt kommer gå som smort eftersom vi redan hade vår otur tidigare med tåget till flygplatsen. Det tåget var ju självklart över 30 minuter sent. Som tur är åkte vi hemmifrån för att hinna äta på flyglatsen vilket vi precis hann med innan vi fick löpa till gaten.
När vi kom fram blev vi stoppade av en man med maskinvapen. Då stannar man till och väntar såklart, helt utan information. Ungefär 20 minuter senare fick vi veta att det var bombhot på flygplatsen. KUL!
Så där står vi och tiden bara gick. Vi undrade hur mycket längre vi skulle behöva vänta, och den enda informationen vi fick var på franska - lätt!
Ett tg senare fick vi veta att det var en kvarlämnad väska som all uppståndelse skedde krig.
Ca en timme senare fick vi lov att gå till baggage claim. Då såg vi en hög med något som såg ut att vara en sprängd väska. Klappat och klart - mot Paris!
Det blev lite strul först för att hotellets adress stod inte på bokningspapprena av någon anledning. Så vi fick försöka springa runt till informatiner och liknande för att hitta hotellet. Vi ville ju inte gärna hoppa in i en taxi och åka tre varv runt staden!
Tillslut hittade vi adressen men då var taxikön så sjuuukt lång att vi tog tåg och tunnelbana in till stan. Centralstationen Les-Halles hade inte en lättaste uppbyggnad. Det var totalt omöjligt att hinna ut. Där stod vi - två svenskar utan någon form av franska i bakfickan - på jakt efter vägen ut från tunnelbanan!
Därifrån tog vi en taxi, vi gav upp helt enkelt. Och kom slutligen fram till årt hotell.
Idag har vi nya krafter och efter en fin frukost ska vi orka med alla hinder som Paris har satt upp för oss idag.
Som jag sa till danne, det är såhär det är att resa med mig. Det går aldrig som smort!


En liten smakbit från frukost buffén :)Paris nästa!!

Ikväll flyger jag och Danne till Paris. Så nu sitter jag egentligen bara och väntar på att tiden ska gå fortare. Det är ju tydligen svin kallt där också, men jag hoppas på att hotellet är varmt och mysigt och att vi hittar många många resturanger med det lilla extra som faktiskt ska vara något av det bästa i Paris.
Det ska bli så skönt att bara dra iväg med Danne igen!
Vin och ost i mitt hjärta - ge mig!


Happy Valentine

ÅÅhh denna överskattade kärleksfulla dag...
Jag och Dann föll också i fällan. Vi gick ut och käkade på kvällen efter jobbet. Men av någon anledning lyckades vi ändå båda hamna i en dålig humör stämning. Troligtvis för att vi var utarbetade och trötta. Missförstå mig rätt, kvällen var mysig. Men vi/man bygger upp så mycket förväntningar inför kvällen att man själv inte riktigt hänger med.
Därför gjorde vi igår en Valentines repris som blev något utav det mysigaste ever!
Vi lagade mat, körde Harry Potter maraton och avslutade kvällen med chocklad doppade päron
och självklart kärlek!


Och ja, det var lika gott som det ser ut...


Mitt namn är Jessica

Hej! Jessica heter jag, det är också jag som skriver i denna blogg. För er som inte minns;)

Hata gräddfil!

När min klocka ringer, 05.30, då vill man bara säga upp sig, gå på A-kassa och skippa framtiden. Det är så kallt på morgonen. Vi har ju så jävla högt i tak vilket gör att den lilla värmen som våra ljumna element skapar stiger rakt upp och förenar sig med taklampan.
Och inte nog med det såklart. Nej då ska ju gräddfil (5dl) trilla ut ur kylskåpet, landa på mina innetofflor och splashas över hela golvet. Gärna jämte allt nytvättat. Ni vet den där känslan på morgonen då man inte ens orkar göra frukost, och så ska man handskas med det här?! Aaaarrrgghh! Hade någon av misstag dykt upp i lokalen hade dom fått smaka på morgonhumör!
Hur tvättar jag nu mina innetofflor som inte är tillåtna att tvätta? 
Och som dessutom har en "keep away from fire" lapp. Är detta vanligt hos tofflor? Jag har nog aldrig sett det förr, är innetofflor mer brandfarliga än en stickad tröja?
Den karamellen kan man ju suga på.

Nu är det tågdags!

Att vara pendlare

Även om man får till en helg att vara helt ledig och besöka alla nära och kära så betyder inte det att man får tid med precis allt. Jag älskar att blogga men mitt pendlande och mina långa dagar sätter stopp för fräsha uppdateringar.

Jag hade fyra underbara lediga dagar då jag verkligen fick med allt! (förutom bloggen)
Jag och Danne gick först på RAW i Halmstad onsdagskväll. Det var syrrans julklapp och den var verkligen
helt perfekt. Att ge bort en upplevelse är mycket bättre än att fylla lådor och skåp med fler grejer.
Efter fördeställningen övernattade vi hemma hos mamma och pappa såklart. Mysigt som vanligt. Det är skönt att bara komma hem precis när som helst och alltid känna sig saknad och välkommen.

Dagen efter var det langós hemma hos Anya och Apya. Underbart gott, det var Danne som beställde och farmor hon lagade gärna önskad mat åt sitt barnbarns pojkvän. Han är helt perfekt i min farmors ögon. Och hon har helt rätt. Det finns ingen finare. Det finns inte heller någon finare farmor och farfar än dom jag har.

På eftermiddagen tog Danne tåget till Köpenhamn för att jobba och jag tog tåget till Stockholm för att träffa Ella.
Jag fylls alltid av kärlek och nostalgi varje gång jag träffar någon av mina tjejer. Dom är verkligen de enda äkta vännerna jag har. Don´t you ever leave me!
Vi hade jättemysiga 36 timmar ihop innan det var dags för mig att packa väskan igen och ta tåget till Sala.


På tågstationen mötte jag upp Tobbe för en snabb kaffestund. Snacka om vuxenpoäng! Att ta en kopp kaffe innan nästa färd..... hur som helst -  Det var sjukt kul att träffa min gamle trogna "pojkvän". Han är en sån där som jag troligtvis aldrig kommer tappa kontakten med. Man är liksom med i varanndras liv på ett hörn, men man kliver aldrig ur kvadraten.

I Sala var jag på ett 90års kalas. Det var Dannes mormor som fyllde 90 år. Så heeela Dannes släkt var såklart där. Jag börjar få klämm på det nu, men det kommer nog ta ett tag tills alla namn faller på plats. Hur som helst.
Vi var där nästan hela dagen. Vi var helt utslagna när vi kom hem. Nattsömnen var väldigt välkommen. På söndagen åkte vi runt i stan och Danne fick träffa lite gamla vänner.
Planet gick klockan åtta på kvällen. Så efter en snabb kvällsmat - busstur - flygtur  - så var vi tillbaka på Kungsgatan igen. Precis lagom för läggdags.Ni ser - man kan hinna med mycket som pendlare också. Men man får verkligen klämma ihop baguetten till en
liten smörgås. Det går om man vill! Det var i varje fall bamseskoj att hinna med alla punkter på listan och träffa alla sköningar som korsade min väg. Både familj och vänner. Tack för en fin helg!


Värm dig här!

FY FAN! 17 MINUSGRADER! JAG VILL TILL VÄRMEN!

Som tur är har jag en liten grej som kan få värmen att krypa ut i fingertopparna igen!
Både den psykiska (för vissa) och den fysiska.

En kväll på Kungsgatan


Ingen vet vad som riktigt hände här, men Danne värmer upp inför kvällen...


Min Birthday-buddy! Danne fyller också år den 26 januari. Kvällen innan satt vi på "Bullen - Två Körgare" och utnyttjade dragningskraften till fullo. Grattis till oss!


Danne fick en ny bästa vän också.Dom busade hela kvällen tills...


Lenny hittade min Playboy-bonny.Laura och Julia teamade i Alias - men dom lyckades inte lika bra som jag och Mario! Wooop!


En norrman i sina bästa år... Nico kommer alltid och sätter guldkant på vardagen;)


Jag fick en jättefin födelsedagstårta av Laura och Mario! Tack folks! Det var faktiskt den enda tårtan jag fick fylld 23. Så tack tack tack mamma! :)


Kvällens festprisse tog en sväng inom toaletten när vi kom hem...

RSS 2.0