Några toppen klipp


 Det finns ju sjukt många, men asså Rudolf är så bäst. Jag älskar klipp nummer ett.
- Då måsta pappa öppna dörren med våld.


Promenera på Ströget


Det börjar bli något utav en riktig julstämning längs den populära gågatan. Det fattas bara lite snö, och kan man tänka sig - det är november!
Jag tycker ju personligen att dekoratörsansvarig för stan hade lite bråttom, men men. Jag kan inte neka till att det är mysigt.
Just nu sitter jag och ska göra mig redo för jobbet. Det är fortfarande massor att göra men jag ser faktiskt fram emot det. Det ska bli kul och få ordning på butiken och veta att det faktiskt är vårt dream-teams förtjänst!

Jag måste också klura ut hur det blir till julehelgen. Alla flyg, tåg eventuellt bussar som ska bokas. Det blir inte en lugn och sansad jul direkt utan fart och fläkt!
Mamma lilla om du läser detta så vet jag att du har ringt efter mig, men jag har inga pengar på mobilen. Dock så får jag min första lön imorgon, då ska jag ringa dig;)

God näst sista dag i november!

Bikbok

Min allra första skyltning. Jag måste säga att jag gjorde ett jävla bra jobb. Sjukt trött är jag dock efter natten och efter att ha jobbat 8 timmar utan rast. Men det var av eget val, vi hade så förbannat mycket att göra. Dock älskar jag mitt jobb på Bikbok. Jag tycker det är så roligt att få vara involverad i var som komma skall och jag älskar att vara med och organisera och planera. Det här blir bra ska ni se! Är ni på Ströget i Köpenhamn så titta gärna in på Bíkbok!


Löddeköpinge

Blåste det igår?
Befann jag min i ett mindre samhälle fullt med tallar?
Kom jag hem igår natt?
Sov jag kanske på golvet i någon annans vardagsrum?
Började jag jobba klocklan 07.00 på Bikbok idag?
Kom jag till jobbet försent?

Ja, Ja, Nej, Ja, Ja, Ja

Igår ordnade Danne en julskinka, nummer två som ni vet, till adventsfrukost. Vi satt och tittade på Sunes julkalender, lite olika småklipp. Asså Rudolf är så jävla bra!  Det passade perfekt för att få humöret på topp en söndagsmorgon.Efter vår julefrulle åkte vi hem till Dannes kusin Ida med familj.
Vi lagade mat ihop och vi lekte med barnen. En liten busunge på tre år och en tjej på tio år. 
Det var bakning också, bröd till soppan (som btw var sjukt god!) och efter det bakades det lussebullar. Mums mums. Vädret var ju däremot inte det bästa, men vi tänkte att det säkert snart skulle lugna ner sig. Hela kvällen satt vi och mös och drack te, tittade på Ice Age julfilm och bara umgicks. Det var en perfekt spenderad söndags eftermiddag-kväll.

När klockan var ca tio så kännde vi att vädret hade lugnat sig litegrann. Ida skulle köra mig och Danne hem nämligen så vi fick helt enkelt gå ut och känna på vädret för att se om det överhuvudtaget gick att köra.
Det hade ju varit en otrolig storm. Det var längesedan jag var med om ett sådant väder asså. All trafik förutom öresundsbron var avstängd i Skåne och Hallands län. Så det var ju inte små potatis direkt!

När vi satte oss i bilen för att köra upptäckte Ida något längre fram. Då var det ett träd som fallit rakt över vägen..Ojdå, vad gör vi nu?
Vi körde ut på en annan väg mot motorvägen men vände rätt snabbt igen. Det känndes inte rätt och att Ida skulle köra hela vägen hem själv var inte heller rätt. Vi var egentligen inte så lång bort från Malmö, bara 10-15 minuter bort i Löddeköpinge. Men att riskera en körning i den blåsten är dumt. Det låg också soptunnor från alla på gatan mitt i vägen, huller om buller. Det var ingen ordning på någonting.
Jag och Danne checkade istället in på ett fistclass hotell ;)Vi gick upp klockan fem och gick direkt till bussen. Det såg ut som att träden hade haft slagsmål med vartanndra. Det var rätt mycket stora grenar och storaträd som hade lagt sig på backen. Ingen liten storm. Vilken tur man har som får vistas innomhus under et tsånt här väder. Tänk alla små ekorrar. Vart ska dom ta vägen?

Jag färdades konstant tills jag kom till jobbet halv åtta. Jag var inte i tid, men i god tid nog med tanke på omständigheterna!

Tack Ida och Patrik för en mysig söndag och för en väldigt oväntad övernattning!

 


26-11-2011Vi skulle haft en inflyttningsfest i lördags. Men det vatr helt otroligt vad folk var uppbokade på annat. Ingen, absolut ingen hade tid eller befann sig i Malmö. Oddsen var oroligt oväntade. Men vi döpte om kvällen till fest istället, haha! Vi hade fan så kul. Martina och Danne lagade mat, jag hade ju jobbat hela dagen så jag var inte hemma förrän vid halv sju. Sedan var det Vattenpipa, Cava, Rödvin och Madagaskar på Xbox!
Kvällen fortsatte på Babel i Malmö. Det var faktiskt min första riktiga utekväll i "min stad".  Det blev en äkta tjejkväll, det var nog tur att Danne stannade hemma och snuffade sig. För det var nog för mycket fnitter och tjatter för hans smak.


Julskinka julskinka ge honom mer

Jag vaknade i tisdags. Doften utav julskinka nådde min näsa.
Då hade min grabb gått upp innan mig, som vanligt, och gjort en julskinka i ugnen inbakad i ströbröd och senap-sirap. Han gjorde den dessutom glutenfri. Vi åt lite julskinka ihop på juleknäcken innan det var dags för Bikbok.

När jag sätter min på tåget kommer ett indiskt gäng in i vagn. En indier är utklädd till Jultomten och en massa andra sprang runt i tomteluvor, följt utav värsta filmkameran. Man undrar ju hur bråttom det är med julen egentligen. Folk är juletokiga redan i november, herre gud!

När jag kommer hem ifrån jobbet och kommer in i köket är det detta som återstår utav skinkan.Ungefär en fjärde eller femtedel kvar. Någon gillade tydligen julskinka.
När Danne kom hem efter jobbet var han ju såklart hungrig och där försvann resten av skinkan.
Den åts alltså upp utav nästan bara en person på en dag...
I söndags tillverkades ännu en Julskinka men den har vi fortfartande kvar. Daniel var världens finaste och gjorde en mysig julefrukost till oss.


fredags tema..Jag kom till jobbet i tro om att det var en vanlig fredag.. men nej. Jag hade missat att vi hade tema Army. Mina arbetskamrater ställde upp med färg, kläder till övers och en army keps. Man skulle kunna tro att jag var väl förberedd ;) Kul var det i alla fall. Jag gillar att man anstränger sig till det yttersta för att skapa en rolig miljö för "tjenere" och "kunde"!


Häng kvar!

Kvinnor och män, jag är inte långt borta men ändå utanför landets gränser. Ungefär hälften utav min nuvarande livstid spenderar jag på tåget och i Köpenhamn. Därför har jag inte haft så mycket tid att uppdatera denna veckan. Jag jobbar numera dubbelt vissa dagar, men det går hur bra som helst. Jag älskar mitt nya jobb på Bikbok. Man hade nog inte kunnat få härligare arbetskamrater än de jag har nu. Underbara!
Men hey! Jag kommer förfriska min blogg inom kort, så häng kvar!

Christmas dress

Ikväll jobbar vi i julklänningar. Ni som inte vet hur ni ska spendera lördagskvällen - Varför inte en party tripp till Köpenhamn ;) Nu ska jag ladda mina batterier för ikväll gäller det!

Julen är redan på Ströget
Helt otroligt. I mitten av november är dekorationerna redan uppe. Dom har inte tänts ännu, men dom är redan där! Jag tror att julen kommer bli mysig i Köpenhamn. Julmarknaden är redan öppen och Tivoli är i full gång.
Jag hoppas jag får tid att gå på lite julmarknad i december.

Glutenfri frukostMartina är gluten alergiker så jag fick trolla lite och baka scones med glutenfritt mjöl. Grovmjöl dessutom.
Det var helt okey, men jag är helt klart inte helt bäst på att baka med glutenfritt ännu. Jag jobbar på det!
Till frukosten serverades "FAIRTRADE" kaffe. Det är det som gäller under detta tak nu.
 Ni borde alla följa vårt exempel. Det kostar inte mer än 10 kr mer ungefär men gör en enorm skillnad vad det gäller arbetsvillkor i kaffetillverkning. Och det vill vi alla stödja såklart. Dessutom smakar det riktigt bra!
Köp fairtrade!


Vart ska du fira nyår?
http://rosiemcgees.dk/45/


Varför inte ta en tripp till Köpenhamn och festa loss? Hit ska jag ta mina kvinnor i vajre fall. På nyår kommer Ella, Jula och Sofie hit!! Eventuellt med män. Det kommer bli fest!

 

 


Ute i Köpenhamn

Igår var jag ute en sväng med arbetskamrater från Rosie. Det blev en riktigt bra kväll. Det började med lite tjejkväll. Vi var ute ochg käkade på en Caribbean restaurang. Jätte god mat, väldigt olik det man brukar äta ute.
Där blev det några öl och sedan vidare mot biografen. Twilight var filmvalet, premiären. Jag har inte sett tvåan eller trean men där satt jag bland alla jublande danskar. Haha, alla klappade och hurrade så fort alla skådespelare dök upp på duken. Det var ju inte som i Halmstads biograf där det är tyst och stilla under en film. Haha!

Sedan drog vi till Rubys. En coctailbar, en utav dom bästa i Köpenhamn. Den ligger lite dolt i en lägenhetsuppgång. Väldigt mysig faktiskt. Väldigt creativa coctails. Det gillar vi!
Men vi drog faktiskt vidare ganska fort, vi var ju sugna på lite ös.

Av ren slup stöter vi ihop med folk från Rosie, på väg till en Jazzclub. Vi hängde på där. Riktigt rolig kväll med härliga mäniskor. Några öl senare var klockan fyra och det var dags för hemgång. Jag missade såklart mitt tåg och fick vänta i en och en halv timme på nästa. Hur tråkigt som helst. Trött blev jag också. Så när tåget väl kom satte jag mig och somnade bums.
När lille Jessica slog upp ögonen var hon inte på Triangeln....
Vart var hon någonstans...

Jag slog upp ögonen och kännde inte alls igen perrongen. SHIT, vart fan är jag?? Är jag på rätt tåg??
Jag flög upp ur stolen och rusade av tåget. Jag fick fråga folk, sex på morgonen, vart jag var någonstans?
Tydligen hade jag åkt med hela vägen till Lund. Haha!
Men jag hade tur, bara en minut efter kom ett tåg in mot Malmö igen. Så jag rusade över bron för att hinna med
tåget på andra sidan perrongen. Jag var hemma vid 7 tiden.
Tänka sig att det ska ta 3 timmar att komma hem!

Så somna inte på tåget!
Tack Vindruvan!

Julle bulle var här på en snabbvisit i onsdags. Vi hade jätte mysigt. Det är så skönt att träffa en bit av sin själ igen! Och jag älskar att vi satt och snackade skit, drack kaffe (jag) och badade fotbad samtidigt som vi spelade Madagaskar minigolf på Xbox! Kan det bli mer bekvämt? Älskar dig din lilla loppa!Min lilla vindruva helt enkelt...


Uppsatsen om konLite skoj innan läggdags!Sjukt roliga, rix morgonzoo var nog det bästa!


Mata ankorna

I Phildammsparken i Malmö vandrar alla möjliga fåglar
runt i fullan ro. Dom är inte rädda för någon eller
någonting. Det är som att alla i Malmö värnar om att
hålla kvar fåglarna i parken vilket resulterar i att som är näst intill
tama. Vi gillar att ta prommenader runt dammen, det är
verkligen hur mysigt som helst. Mysigast är när fåglarna sitter
en halv meter ifrån och sover, sneglar lite lätt och stoppar in
huvudet under vingen igen, precis som att människan var ofarlig.
Helt otroligt! Hoppas bara att dom stannar ett tag till.


Stolt

Efter att ha jobbat endast en månad på Custom House har min pojke lyckats bra. Redan dag tre gjorde han en egen drink som de ville ha med på barmenyn. Nu är den och ännu en av min mans egna drinkar på menyn.
Jag kan inte vara annat än stolt!

Naomi Campbell & Cherry Chapstick.


En Naomi CampbellTeacup puppy

Hejs sjukt små hundar till salu på internet. Definitivt genmanipulerade på något vis.
Dom är jätte söta, men någonting med hela produktinen känns grym. Dom ser lite ut som
små pokemon figurer, helt otroligt små.
Får inte helt rätt magkänsla, så sponsra nu inte denna hemsida!http://www.boutiqueteacuppuppies.com/catalog/new-puppies-8-1.html

 Amazing Julien ~ Sold to Kelli. He was not free! Price not listed!


Hela veckan förbi.

I måndags hade jag mitt provjobb på Bikbok. Idag har jag endast haft tisdag ledig denna veckan. Jag har jobbat dubbel shift både i onsdags och igår. Ikväll är det Rosie Mcgees som gäller. Jag börjar 20.00 tillm 06.30. Jag tror jag kommer ligga utslagen på soffan imorgon, gärna med min man. Vi har inte hunnit träffa varandra överhuvudtaget. Vi jobbar liksom om varandra. Men det går bra, jag behöver verkligen få jobba.
Jag är väldigt tacksam över mitt nya jobb och är inte längre orolig över att inte få jobba!!
Alla mina vänner och all min familj  - vi ses i januari - jag har jävlar inte tid!

Första dubbeldagen

Jag provjobbade på Bikbok i måndags och nu är det dags igen. Jag vet dock inte om dom vill ha mig ännu, men jag antar väl det eftersom jag blev ombedd att komma tillbaka. Så idag kör jag mitt andra skift på Bikbok Ströget. Jag jobbar från 13.00 - 18.30 sedan är det raka vägen hem för lite mat och redigering för 23.00 till 04.00 är det Rosie som gäller! Jobb jobb jobb. Om man ber om det så...
Janne 50 år!!


Födelsedagsbarnet - Pappa, bror, morfar, make, barn, farbror, svärson, svåger, arbetskamrat, gudfar och fotbollsfantast. Nu fyller gubben 50 år!


Kan inte säga att vinkeln är till pappas fördel, men på scen stod han.
Balle däremot rockar på med saxofonen!Danne är kvällens bartender. Läckerbiten själv.Så fina små fisar.Ja, det är en del fel i tavlan. Men erkänn charmen. Vad sägs som en "All night with Tommy eller en
"Serve it like Amanda"?En liten påminnelse om vem man är i grunden behöver alla. Detta var mitt sätt att tala om för Janne att även om han fyller 50 år är han samme gamle goding!


Grattis på födelsedagen Janne! Det var en kanon fest med bartender, glada gäster och mängder med mat och dans! Och tänk inte på att du blivit en gamling, vi tycker om dig ändå. Du måste bara gilla läget;)


Hejdå Mormor


Jag, som så många andra, stannar kvar med många vackra minnen.
Tack för allt Lisa Holmqvist, du var den bästa mormorn någonsin.


Nu ska hon ristas in under morfar på samma sten.
Bara några nätter innan hon gick bort berättade hon för min mamma
hur hon hade drömt om att hon dansade med Ragnar.
Jag tror att hon dansar för fulla muggar nu och att morfar
är glad för att han äntligen får bjuda upp henne till dans.
En helg med glädje och sorg

Det har hänt väldigt mycket under de dagar som jag varit hemma. Det har varit begravning, ett avsked av mina vänner, en 50års fest och en avslutad bilreparation. Just nu är jag alldeles för trött för att "tell the story" Så jag kryper till sängs. Vaknar upp i morgon. Hoppas att jag lyckas riktigt bra på mitt provjobb. Och uppdaterar om livet när jag kommer hem.


Lisa Holmqvist

Det har varit en mycket speciell dag. Du är saknad och kommer alltid att vara. Samtidigt som du
skapar ljus i mörkret med dina vacka minnen. Älskade mormor vila i frid.

Min morot

Jag har bestämt mig för att bli sundare och mer aktiv. Det fungerade skitbra med träning ända tills jag kom till Halmstad i sommras. Nu ligger jag lite lätt efter i min träning kan man säga. Inte nog med det, jag har också nått rock bottom ekonomiskt. Den enda väg jag kan gå för tillfället är uppåt. Mina goda vänner sponsrade mig idag med en hårinpackning och rester av en parfym. Då är det illa! Men tack till dagens livssponsorer Bella och Sofie! Min allra största sponsor är Danne! Vad hade jag gjort utan dig!??


Jag är så trött och jag ska äntligen gå coh lägga mig. Men det häde en hemsk grej ikväll. Jimbo, min lille vovve, låg och sov och vaknade till med ett hemskt ryck. Han låg och skakade helt galet - han hade fått ännu ett epilepsi anfall. Och denna gången i sömnen. Så jag har fått sitta och ta hand om min helt stele och skakiga hund. Han måste haft så ont och jag kände hur han verkligen tryckte sig mot mig och inte ville gå ur min famn. Efter ett tag försökte jag få honom att stå på egna ben men det kunde han inte. Så jag har suttit här nu sedan halv två och lugnat min hund. Jag släppte precis ut honom en sväng i trädgården och då kunde han gå igen. Så jag hoppas min lilla kille redan mår bättre.

 


wordfeud

Asså ett mer beroendeframkallande spel som inte innehåller pengar får man ju leta efter!


Begravning & Resa

Imorgon ska min mormor begravas i Färgaryd. Jag tog tåget hem idag och Danne kommer med morgontåget imorgon. Jag lyckades precis hinna med tåget tack vare Martina. Jag hade ju såklart glömt min väska med kort och smink och allt. Det enda jag hade var en gigantiskt resväska som jag knuffade fram över perrongen. Så Martina fick köpa mig en tågbiljett och lite föda, efterosm jag inte käkat på hela dagen. Min väska anländer imorgon tillsammans med Danne. Men jag har klarat mig bra utan den som tur är.

Så imorgon är det begravning. Det kommer kännas speciellt. Det var längesedan jag var på en begravning nu. Även fast jag varit på mängder med begravningar som barn. Nu är det min kära mormor som ska jordfästas, det är en speciell känsla. Jag har redan gråtit en del så just nu känns det ganska okey. Jag börjar nu mer och mer att förstå att hon faktiskt har somnat in. Men alla känslor avgörs nog imorgon.
Jag kommer sakna min fina mormor till tusen, hon var mer än guld värd.

Emelie och Bella säger på ett sätt också hejdå imorgon då dom flyger till Australien för att stanna. Inte för evigt men från och med nu och framöver. Jag önskar tjejerna lycka till och fullt med kärlek ska jag bringa imorgon kväll när jag hälsar på. Jag kommer sakna mina fina underbara vänner. Men jag måste säga det, trots att jag är så glad över att vara nära dom, har jag också vant mig vid att vara ifrån dom. Jag antar väl att det är vår vänskaps starkaste egenskap.

Nu snart till sängs. Det händer mycket den 3e november.

RSS 2.0