Västerås

Nu är jag och Daniel i Västerås. Vi hälsar på hela familjen Lindkvist.
Här kommer Daniel med ett inlägg:
Nu har jag spenderat ca en vecka ihop med Jess och kan verkligen säga att den tjejen har ärvt sin pappas temprament:)
Men tussan gillade henne så kan väl se andra hållet.
Nu blir de nyår på olika håll vilket blir lite trist, men vet att hon är i goda händer.
Got nytt år baby! och tack för julmiddagen Anya;)
Ps. Jessica påpekade bristen på kärlek i inlägget så vill att alla ska veta att jag nog har världens bästa flickvän. Ibland är hon till och med underbar! Även om hon säger att hon alltid är de. Tack för den sjukt fina julklappen, du är bäst!

Tåget mot Västerås

Nu har jag och Danne stigit upp. Vi ska packa oss klara och ta tåget till Västerås. Hälsa på hela Lindkvist släkten! Vi vet inte riktigt hur vi kommer till att göra med nyår. Antingen så kommer Danne med mig till Stockholm eller så stannar han i Västerås och firar med bror sin och jag åker till Stockholm för att träffa mina kvinnor!
Men tills dess är det två heldagar i Västerås med antagligen ännu mer mat. Dom kommer nog inte känna igen mig när jag kommer tillbaka till Oslo, jag vet att mina kläder inte kommer det!


Jul i Halmstad!!

Äntligen hemma för att fira jul med min köra familj! Jag kom hem på kvällen den 22e. Och det första jag får göra är att åka med på en övningskörnings runda. Annica hon övar som tusan och hon hoppas också att detta vädret håller i sig till uppkörningen ;)
Slutligen rullade vi upp framför huset och jag fick träffa mamma och mina små "skrutt- hundar" som Ella säger.

Vi hade en myskväll och tittade på gamla julrullar på video, ni vet en sån man hade förr ;)
Sen kröp vi till sängs och jag sov över hos syrran.

Dagen efter var det verkligen stoj och stim för allt var tydligen inte helt klart innan julaftorn så jag och Annica hade mission "åka runt i stan och styra upp" medens mamma styrde hemma.
Full fart och sedan på eftermioddagen lyckades vi också klämma in ett besök på ett kalas.

Kvällen kom - alla paket köpte och inslagna - maten färdig och underbar - familjen samlad för att klä granen och spela bingolottes uppesittarkväll.
Det var en fin kväll med mamma, pappa och Annica. Så himla längesedan det var vi kunde vara tillsammans på detta sättet. Guld värt att tjata sig ledig! 

Julaftorns morgonen kom och jag vaknade upp med en hårig man i sängen. Då slog det mig. Jag hade ju hämtat Daniel halv 5 på morgonen då han anlände till Eurostop med Swebus.
Han skulle vara med och fira tillsammans med hela min underbara familj. :)

När vi klev upp blev det lite frulle och sedan gav vi oss ut med Jimbo för att träffa Ella och Bailey. Bailey är Ellas hund, en stor klumpig golden, och jimbo är min lilla skrutt. Dom sprang runt och fjantade i snön ett tag medens vi stor och utbytte julhälsningar. Det var mys att se vovvarna springa runt och träffa en varsin kompis, så där på jul.

 


Sedan var det dags för Anya&Apya - farmor och farfar!
Som vnanligt börjar vi med Kalle anka och glögg innan vi sätter oss till bords. Ibland hinner vi med Vissla johanna också :) Men i år var alla så hungriga att vi attakerade julbordet på en gång.
Och källen rullade på som det brukade medn Jessica-tomtem och Janne-tomten.
Högen med paket var inte särskilt liten heller. För Daniel var den helt enorm då det var den största pakethög han någonsin sett. Lite sött faktiskt. För vanligtvis när vi var mindre gick det nästan inte att gå in i den biten utav rummet där paketen var placerade. Det var bara en så otroligt enorm hög.
Men nu börjar vi bli en gnutta äldre och det är inte samma kvantitet längre.
Senare på kvällen lekte vi med våra klappar. Det fansn inte så värst många leksaker detta året. Men ett spel i vart fall - Med andra ord. Och det spelade vi resten utav kvällen. Med en massa chocklad och godis och allt möjligt att knapra på.
Jag tror alddig att jag är männare någon annan gång på året än på Julafton. Denna dag tar hem priset för övermätt med hästlängder!




GOD JUL och snart ett nytt år!


Tomten kom med paket

Ho ho ho..
Det har då inte varit lätt att hålla sig 100 % fokuserad på familj och blogg samtidigt så jag gjorde ett gott val och spenderade min tid med familjen under julehelgen. Men nu är jag tillbaka, back on track!

Min julaftorn började egentligen redan "dan före dan före doppade dan" i Oslo.
Jag hade ordnat en fin julfrukost till mig och Daniel. Fullt med de gottigheter man kan lyckas skrapa ihop från grannlandet.
Det var i vart fall väldigt mysigt och vi tjuvstartade med lite paket öppning. Mest för att detta var väldigt svår transporterat till Sverige. 





Jag tog bussen till Halmstad kl. 15.45 den eftermiddagen.

I´m comming home tonight!

 


köp-slå in-ge bort


Daniel och jag är två personer, ändå lyckas vi skapa denna hög. Detta ska jag försöka få med mig hem imorgon. Herregud! Alla dessa förutom de två största i bakgrunden. Det är Daniels paket till mig. Det blir lättare att öppna dom hemma här.

Meningen var egentligen att jag skulle åka hem torsdag morgon. Men så fick jag ledigt onsdag kväll vilket gjorde att jag kunde ge mig av en dag tidigare:)
Vilket nog var för allas bästa! Igår när jag kom till jobbet så var jag sjukt lost. Öpnnade och gjorde allt som jag skulle. Tog sedan en kopp kaffe och satt mig framför den öppna spisen och, belive it or not, somande. Jag vaknade till av att jah höll på att ramla av stolen och så tappade jag kaffekoppen i golvet. Senare på dagen lyckades jag dra igång brandalarmet också.
Så det känns som att det är dags att åka hem nu.
Hem och fira Jul med min fina underbara familj och min Daniel:)

tur att jag tog fri...

Jag gick ju inte ut i söndags trots att det var fjärde advent och sjukt mycket folk ute + att min pojk också var ute och röjde. Men sen kom jag på att hade det varit en grym kväll hade jag säkert spårat ut totalt.
Detta var min ledtråd från förra supermåndag.



Så glad blev han



När mamsen kom med pizza direkt från Västerås.
Halvgräddad, redo att fullbordas i näste mans ugn och njutas till
en äkta bra fredags/söndags film.

Jag hoppas du blir så glad för julklappsäcken med baby!



Nämen hej jag är ledig!

Yeah! One night off;)
Tänkte först att jag skulle ta mig ut i krögarsvängarna men det har varit en så sjukt intensiv helg.
Jobbade 10 timmar fredag kväll och 11 i lördags. Kom hem kl 6 i natt efter jobbet och bums i säng, sedan upp och hoppa igen för att ta dagsvakten idag för att folk åker iväg på semester.
Jag lever i vart fall och fick väl sammalagt 1600 kr i tip i helgen. Det är okey. Jobbade rydd för fösta gången och skötte mgi tydligen jävligt bra så mina sköna arbetskamrater gav mig lika mycket tips som bartenderna tjänade plus att jag fick 50 kr till för fin inats. Händer inte ofta det där så jag antar att jag var en grym rydd. Dock inte min normala position utan vi var tvugna att ta till alla tunga altelerier för att klara oss. Ends up - jag hamnade på rydd. 

Nu ska jag slå in julklappar och köra några maskiner tvätt, wild night at Daniels place! 

kläder till nyår?

Hur ska man klä sig, hur ska man ha håret, lösögonfransar kanske?
Fixa naglarna, färga håret, vilka skor? Byxa kjol eller klänning? Vilka smycken?
..Listan kan bli lång..

Men jag kan jha bestämt mig för kostym byxor och kavaj. Jag går ofta på magkänsla serrö!
Men man kan ju alltid få för sig något annat.

Btw, min kvinna har fixat nyår nu. Ska bara bestämma vart vi vill gå ut, men Stockholm it is!

Hur lång tid tar det att förbränna en pizza?

Jag och Danne har haft en mysdag. I morse såg vi ikapp alla våra julkalender avsnitt. Sen tog vi oss en vända inom gymmet. Efte ratt vi svettast klart på maskingerna var det dags att svettas i batstun. Det är så bra med gemensamt spa på elexia, man kanske till och med kan dra dit och ta en öl innan förfest en fredag kväll:)

I vaje fall, vi var duktiga båda två idag och jag känner mig helt utmattad i kroppen vilket jag tror är ett bra tecken.
När vi kom hem så lagade vi pizza, med laga menar jag sätta ugnen på 270 grader och grädda pizzan i 4 min.
Historien bakom pizzan är ganska rolig. Dannes mamma kom med två halvklara pizzor från en pizzeria i västerås. Välinpackade och fina. Så vi har haft två "svensk-pizza-på-bordet-håll-tyst-ät-njut" moments. Så tänkte jag att det kanske var dumt att äta pizza efter träningen, men den fick ju liksom inte bli dålig. Jag tog mig själv på en shopping runda ännu en gång och hoppas på att pizzan shoppades bort.

 


Drömma om min baby!


Vem är snyggast?


Jennifer Aniston                                                   Courteney Cox


luktar öl, vin, sprit

Nu har jag fått komma hem. Slutade i rimlig tid idag, kunde varit värre. Hyfsat bra kväll på Tea Lounge! Många stora sällskap vilket bidrar till roligare servering. Det är inte alltid lätt att klara sig själv bakom baren men det gick riktigt bra idag. Visst jag spillde massa som vanligt och hällde väl upp en öl för mycket men to sum up - good night! Lyckades få 540 kr i tip, det gillar vi!

Nu ska jag krypa ner under mina 2x2x2 täcken - det har btw tillkommit 2 täcken till så nu sover vi med 2 st 2x2 meters och 2 vanliga täcken, hur stroa dom nu är.  Så det finns gott om att krypa ner i mellan.

Det har börjat snöa ute nu med vilket gör det ännu mysigare att gå och lägga sig i värmen. Snart kommer också Danne hem, han slutar nog runt halv 3. Miss you babe! Kom hem nu!



stöpa ljus, laga knäck och knåda lussedeg

Allt jag gjort idag är att slöa, sova, slöa, äta.
Jag har verkligen inte orkat anstänga mig alls idag. Men jag antar att det är okey att ta det lungt på dagen när man ska jobba kvällen/natten. 
Imorgon är min enda, verkligen enda lediga dag tills att jag reser hem till jul den 23 december.  
Ojoj tiden går fort..Syrran har redan hunnit vara här i 4 dagar, Dannes mamma har hunnit vara på besök, och
jakten på lägenhet i december har varit torr. Vilket innebär att det blir tajta sista dagar, full koll på mailen samtidigt som jag ska löpa in och ut för de sista julklapps köpen. Plus att man ska träna minst varannan dag. Herregud! Tur att man har jobb!


Min framtida vän


Nova scotia duck tolling retriever


Jag har alltid velat ha en Flatcoated retriver, otroligt vacker. Men så har jag sett denna lilla rackare springa runt på Grunnerlukka och blev helt enkelt kär. Standardrasen har blå ögon och en nos som går i samma tos som pälsen. Så otroligt fina. och det roliga är att Danne spanat in exakt samma ras (vi ska inte skaffa hund, till alla er oroliga hemma i soffan). men vem vet vad framtiden ger. Kanske denna lilla nallen!

 

Flatcoated retriver


Nyårs panik?


Fråga: Korken i taket eller korken i ögat?
Please bok new years girls! Bella och Emelie - jag väder mig mest till er!
Fixfix älsklingar mina!

shadow


Läckert, jävligt svårt att lyckas med själv dock. Man måste ha sin make-up-buddy!
Just nu har jag ingen make-up-buddy, bor med Danne - vill inte vara elak sötnos men du är inte stadig
nog på handen.
Det är sånt här som gör att man behöver ha en kvinnlig vän kring sig eller möjligtvis en skön bög.

Miss living with my girls!


Baby

Påminner om min lilla kille när han var bebis. Min lille Jimbo.


dinner dinner

I söndags kom Daniels mamma på besök och som julklapp tog han ut henne på teatercafet - restaurangen till Oslos enda 5 stjärniga hotell. (Det är btw där Danne jobbar). Vi hade en underbar middag men mycket fin service. Vi fick Champagne och Ostron i baren innan vi satte oss till bords. Två underbara förrätter och en härlig huvudrätt. Men kvällens absoluta 1:a var att se Daniels mamma sitta och beundra och njuta. Hon uppskattade det verkligen. Så fint att se en mor vara stolt över sin son :)
När vi kom hem, lite runda om fötterna alla tre, somnade Danne framför tvn medens jag fick en underbar ansikts massage som skulle förebygga förkylning. Och jag tror faktiskt att den hjälpte för jag kände mig friskare dagen efter.

På måndags kvällen gick jag ut med Danne och hans vänner för middag på Nobilis. Garreth ska hem till Australien igen med sin flickvän. Det var helt enkelt en hejdå middag. Jag känner bara ett fåtal av de som var där men de strålade av känslor åt alla håll och kanter. Emetionell kväll.

Sen var det dags för jobb igen..
jobba jobba jobba..

new angles



weekend with sis..

Vi har hunnit med en massa sedan i torsdags eftermiddag. Först när jag kom och för att hämta henne på busstationen lyckades jag komma 45 minuter för tidigt. Och alla som varit på Oslo Gallerian vet att det finns så mycket att göra när man väntar...not.
Men det gick bra (tog en Cappucino) och vi begav oss hem till en avdvents morgon- Danne hade skaffat en tomteluva till Annica också så vi satt alla tre och tittade på adventskalendern och drack varm chocklad med marshmallows, glögg med nötter och russin, chocklad från kalender och winerbröd. Det var verkligen myspys eftermiddag.


Efter det har vi haft fullt upp med julklapps shopping. Det har aldrig varit lätt att hitta julklappar och det verkar som att det aldrig kommer att bli det heller. Herregud asså! Men att gå runt och leta bidrar till att man får strotsera runt i alla olika butiker och kika runt och både turligt och oturligt hitta saker till sig själv.



Vi har hunnit med IKEA. När vi var färdiga där lyckades vi missa bussen hem så Danne satt lite i klistret, han skulle jobba. Så med en tung IKEA påse i snö&mörker jagade vi efter en annan busshållplats med bussar in till stan. Vi lyckades hitta det men fick betala 50 kr var... Vi som alltid uppskattat gratis bussen till IKEA, nu klagar vi för att den går för sällan!

Man kan säga att vi har tagit oss lite överallt. Underbart att ha syrran på besök!

Vi leker shreks! Haha! Nej vi provar faktisk "honung&avokado - hemmagjord ansiktsmask!

Lite utav shopping från IKEA, nu blir de julmys och Vi ska baka pepparkakor imorgon också!

Wasabi lax, dock ligger i hård ofokus.

Vin, vattenpipa, tjejsnack och en kortlek skippo!






IKEA

Nu är det dags för mig och Annica och
Danne att dra till IKEA, kanske för julklappsköp...vem vet?;)




Myser med syrran och Danne

hair


Annica har kommit!

Ja nu är den lilla skitungen här! Jag är så glad för att hon har kommit hit för att hälsa på mig!
Vi har haft en mysig första dag och nu ikväll ska vi laga mat,
kanske tända en vattenpipa och korka upp en flaska vin. :)

Systrarna Kovac ska ha mysig torsdagskväll i Oslo city!

Herregud vilken dag

Igår hade jag nog världens värsta december dag!
Jag var helt slut efter att ha jobbat massa dagar i rad. Jag skulle äntligen få sova ut och så ringer min kollega
klockan 9 på morgonen och säger att jag måste hoppa in och täcka upp för honom på morgonen. Han satt nämligen fast på Arlanda i snöstorm. Hwo could blame him?
Med världens sämsta humör och med sömndruckna ögon steg jag upp och tog mig till jobbet.
Jag behövde inte stanna längre än 2 timmar så de gick ju greit.
Men sedan skulle jag ju jobba på kvällen och det blev lite utav en tokig afton.
Två började bråka och låg rullande på golvet vid baren. Allt jag kunde göra var att dyka in och dela på männen. Det gick faktiskt bra, folk hjälpte mig dessutom. Jag tror mest det var en chockande upplevelse. Stå och ansvara för tokigheter.. Men det är väl bara till att vänja sig. Fyllon kommer man alltid få handskas med i denna branschen.
Resten av kvällen spillde jag massa, tappade massa glas och kladdade en del.

Det var inte min dag helt enkelt!

Annica



Imorgon kommer min älskade syster och besöker mig! Vi ska ha 4 mysiga dagar i iskalla Oslo. Lite julshopping, kanske sätta oss någonstans och ta en varm chocklad och bara mysa!

Miss you sis - see you soon!


upp och hoppa!

Nu är det en kopp kaffe som ska pumpas ut i ådrorna sedan elexia! Måste köra med hård träning denna månaden för att helt ärligt göra plats för julen.
"Vi har inte råd att köpa ny garderob den 25 december trots mellan rea!"



övning ger färdighet.. eller
träning ger julmiddag?


December morgon

Jag vaknade till doften av någonting bränt. Daniel kom in och pussade mig på pannan. Jag hade fruktansvärt svårt för att komm aupp i morse då Dannes element är sönder och det är 16 plus i sovrummet med -13 utanför...
Men jag tog mig upp och såg den fina frukosten pojken hade fixat åt oss.
Det visade sig bli en riktigt mysigt första december med både glögg & varm chocklad.
mackor, pepparkarkor, ägg och bacon. Sedan började vi följa våra kalendrar Sunes jul och Mysteriet på Greveholm.






Hoppas ni alla haft en mysig december dag som jag:)

RSS 2.0