The Tattoo!



Ja du lilla mamma:) Sa har ser min nya tatuering ut:)

Mys pa stranden..

Ja vi hittade var egna lilla parla pa Copacabana! Klara varldens sostaste unge! Hon var sa sot och av nagon anledning verkade hon gilla att leka med mig. Sa hon kom springandes till mig hela tiden! Och hon pratade och pratade pa portugisiksa men vi forstod ju ingenting av vad hon sa.
Men hon hade sagt till sin mamma i varje fall att hon villa aka tillbaka till dagis och lara sig engelska sa att hon kunde leka med dom vackra flickorna! Har man hort nagot sotare eller!!? Man far ju moderskanslor har mitt uppe i halva resan!






Varldens sotaste lilla flicka! En san liten ska jag ha nagon dag!!


Solbrand och pa fard igen..

Ja det var la ingen nyhet for er! I natt ror vi pa oss igen. Det kanns lite som att vi har varit ivag pa en charter resa och snart ska aka hem igen. Men sa blir man lika glad varje gang man kommer pa att det inte riktigt ar sa..:)
Ikvall tar vi bussen fran rio ner till Sau Paulo och darifran flyger vi imorgon till Manaus i Amazonas djungel.
Sa inom 7 dagar kommer jag antagligen inte hora av mig sarkslit mycket pga avv jag befinner mig djupt inne i tat djungel med anakondan som narmsta van. Lite svart med internet dar kanner ju jag...
For ovrigt sa har vi stekt pa stranden i tre dagar nu. Sakta men sakert borjar brannan att ta fart och det har varit lite lurigt med sand och saltvatten. Man vill ju garna inte fa in det bakom oronen dar man nyss placerat sin nya tatuering. Men det har gatt ganska bra med den hittills. Inte sa saker pa att jag tankte igenom tiden efter tatueringen ordentligt dock. Att ga i mega fuktig luft i hog varme kanns ju inte som den baste miljon for en lakande tatuering. Da svetten hela tiden rinner och huden hela tiden ar fuktig...Men men vi far se.


Nu snart ar vi pa vag i vajre fall vi maste vara ute ur lagenheten klockan 7 ikvall.
och det ar ganska snart. Sa nu ska jag packa ihop det sista innan vi maste ga!


Tro, hopp och karlek..

sitter nu forevigt i black bakom orat. Jajemensan jag har tatuerat mig har i Rio och jag blev super nojd. Lite svart med sanden pa stranden bara men det ska nog ga bra! Vi var tre stycken som tatuerade oss. Och det gick kanon for alla:) 
Jag har ett kors, ankare och ett hjarta bakom orat. Och det ar sa sott sa!:D;D 


Hej hopp, regn dropp..

Ja nu tankte ju vi tagit en underbar soldag. Men da borjade det helt enkelt att regna idag sa da blir det till att sitta inne i lagenheten och gora i princip ingenting..
Vi maste dock borja planera resten av var fard nu efter ytterligare komplikationer.
Inka leden i Peru, som vi skulle aka till, kan man inte langre ga. Regnperioden har orsakat allt for mycket forstorelse pa leden vilket innebar att det ar en direkt fara att ga dar. Och att det varit jordskred gor inte saken battre. Dom raknar med att ha reparerat skadorna till den 15 mars, men da ar vi redan pa kryssningen i Karibieen. Sa det passade ju sig inte riktigt. Antagligen blir det en buss tur till nagot annat land eller nagon annan destination i "narheten". Oftast brukar ju vi inte acceptera avstand sa vi far se vart det bar.

Fotbollen igar var helt ortolig. Det var Flamengo vs Botafogo som motte varandra i statskampen. Var klack var latt detn storsta och galnaste pa hela arenan, oturligt nog forlorade vi. Men jag har aldrig varit med om ett sant tryck pa en laktare ngagonsin! Tank nar dar ar riktigt stora matcher!! Herregud! Det var verkligen haftigt och jag kan garantera att alla fotbollsgalningar dar hemma hade alskat att sitta dar bland alla fotbolls tokiga brasilianare! Vilket tryck, vilket tryck! Och tillslut kunde man sjunga med i nagra av visorna. I en utav dom visade det sig att vi sjong att alla motstandare var bog. Det ar roligt nar sant hander..;)




I ovrigt sa njuter jag bara av hela atmosfaren har i Rio De Janeiro. Alla glada manniskor, alla kulturella normer och sa klart dom valdigt sjalsakra kvinnorna:).  Jag har aldrig nagonsin varit med om kvinnor i verkligen alla former som ar sa bekvama med att visa upp sig sjalva, herregud. Vi har allt fran bilringade kottbullar till smala midjor med gigantiska rumpor till Langa smala applen och paron. Det ar underbart!
Mannen daremot ar lite halv jobbiga. Dom ar sa otroligt patrangande. Det ar fan helt sjukt. Varannan person som gar forbi ska kyssas och gifta sig med en och allt vad dom far for sig. Skriker och gapar att man ska stanna och komma tillbaka och vissa ger tig inte alls. Sa da ar det lite fula ord och en knuff som galler! Man far ju inte vara blyg har!

Men i det stora hela sa alskar jag Rio, det ar verkligen en undrbar plats for fest, dans, semester och sol!

(Jag kan inte lagga upp bilder har, men det kommer snart jag lovar!)


Fotboll ikvall!

Japp da blev det fotboll ikvall pa den storsta arenan i varlden har jag fatt lara mig! Lite latt grymt ju!
Och karnivalen var verkligen helt otrolig! Vi satt och kollade fran klockan 23.00 till 06.00 tills allra sista taget hade gatt och det var verkligen parad hela tiden. Da kan man ju bara forsta hur javla haftigt det var!
Latt till att rekommendera! Jag forstar inte varfor karnivalen inte tas med i svensk television. Dar missade ni nagot vikingar!

Nej nu maste jag kila, det ar ju full fart har borta forstar ni!!
Tjingeling!




Sa har kan man val saga att det var. Mina bilder kommer snart upp!


Rio De Janeiro!!

Ja nu javlar ar vi har och gud vad jag alskar det!!Allt ar kanon verkligen! Alla mar bra och alla ar glada
hela tiden! Det ar omojligt att inte vara pa bra humor har. Det ar sa ottroligt mycket gladje,sang, dans och musik pa gatorna hela tiden, helt otroligt! Jag alskar verkligen hkulturen har!

Ikvall ska vi ga pa karnivalen, smycka ut oss lite och sedan forenas med alla andra firande galningar!!
Det ska bli spannande och se hur allt gar ikvall! Karnivalebn slutar ju inte forrans klockan 5 pa morgonen. Blir nog
en slo mandag tror jag.

Forresten vi ligger 4 timmar efter svensk tid just nu, for alla som vill veta det!

Puss och kram, nu ska jag ga och kopa fjader till hatten!

Flygplatsen i Auckland!

Nu star jag har pa en gratis dator mitt i vimlet pa flygplatsen!

Nyss fick vi lite panik for vart flyg stod inte med pa departures!!!

Vi har ju upplevt en del drama pa flygplatser  tidigare sa blev lite skakiga! Men da visade det sig vara sa att flyget stod i komination med ett flyg till London av nagon anledning, fraga mig inte vilken. Sa vi kommer ivag i vajrje fall..

Klockan 2 i eftermiddags kom vi hit oh planet lyfter 23.00...kul...

Blir en del Mc Donaldsglass bara for det!

 

Idag hade jag min forsta jobbiga hemlangtans kansla. Jag har ju klart saknat familjen och alla hemma innan, men idag kandes det som att flyget vi skulle ta skulle ga hem. Men wake wake..

Vi ska ju till Rio och da fast det inte langre sa mycket hemlangtan i kroppen..;)

Rio De Janeiro snart kommer vi!!!(efter att ha flugit till LA, mellan landa i 24 timmar. Fran LA till Miami och fran Miami till Rio.) Vi ar framme den 12 i var egna lagenhet pa Copacabana!!! Det kommer bli grymt!!


Wellington igen..

Mellan landar har idag efter att ha akt hela vagen fran kaikura till Picton och sedan farja ifran Picton till Wellington.

For att det ska bli lattare kan ni ju ta en kik pa kartan nedan..;)

Det ar lite skrammande att tiden i NZ nu snart ar slut...Det ar bara 3 dagar kav till den 10e och da flyger vi fran Auckland till Rio De Janerio. Det kommer bli galet kul! Men for nu ar det kokta nudlar i hostel koket som galler! Innan vi far glassa i solen i var egna lagenhet! Langtar!!!

Japp dar ar vi nu och vi har tagit oss hela vagen runt den sodra on. Nu ska vi avsluta den norra, tillbaks till dar vi en gang borjade..


Grattis Mamma!

Idag fyller min underbara mor ar! Och hon ar vard alla gratulationer!

Grattis pa fodelsegagen mamma, ledsen att jag inte kunde vara med pa morgon sangen

i ar men tartan har jag med mig i varje fall!!

Grattis grattis! Hoppas du far en bra dag mammi!

 

 


Dusky Dolphines!!

Vilken grym morgon jag har haft!! Jag och tjejerna har simmat men vilda delfiner!! Det var verkligen helt otroligt att simma runt mitt bland alla lekfulla hoppande delfiner och simma och leka. Verkligen leka! Vi fick simma runt i cirklar och foljde efter dom och vissa fick man verkligen kontakt med. Det var en delfin som lekte med mig jatte lange och kollade om jag kunde hanga med i svangarna och det kunde jag, sa den blev sa glad att den hoppade upp ur vattnet och simmade sedan tillbaka for att cirkulera runt mig.  Det var sa grymt!

Nar jag hoppade i forsta gangen kom jag bort lite fran alla andra och nar jag satte pa min snorkeltn och tittade ner i vattnet har jag 7-8 delfiner som cirkulerar runt mig. Assa det ogonblicket var obeskrivligt...dom simmade runt runt och under och hoppade och hade sig! Dessa delfiner ar inte heller tranade pa nagotvis utan lever helt i det vilda. Ibland vill dom inte leka, men vi hade verkligen tur for det var ett stim lekfulla delfiner vi fick tag pa! Jag var sa slut efter snorkligen och allt snurrande att jag blev aksjuk av all utmattning pa vagen hem. Visst var det lite kallt men det glomde man fort nar man lekte i vattnet och sjong sina sanger for att locka till sig vildingarna.

 

Jag bara alskar ju den har bilden!! Haha! Det ar sa man ser ut nar man leker med delfiner...

Eller rattare sagt sa jag ser ut, ibland undrar man hur man lyckas! Haha!


Bubbel pool och soppa!

Japp vi ska inte sova pa YHA ikvall utan vi har fatt ta ett annat hostel, men tur var val det. Det ar verkligen jatte mysigt och i priiset far man soppa och bada i bubbelpool. Vi har tioll och med sma handfatr pa rummen.Sa gulligt!

Det kanske inte later mycket for varlden men lever man i en backpacker bubbla sa ar sanna har sma saker valdigt stora..:) Nu ska jag ga och koka ett paket nudlar! tjungeling!


Anlant till Kaikura

Japp nu sitter vi i en luiten mysig stad med manga olika och aventyrliga forslag. Man kan paddla kanot med salar eller aka pa valskadning som Ella ska ivag pa nu. Sjalv blir det lite avkoppling pa den steniga stranden och imorgon blir det simmning med delfiner!!! Det ska bli sa sjukt kul!! Tank snart ska vi aka ifran Nya Zeeland och das har vi redan varit har i 19 dagar!! Det ar ju helt sjukt!!

Det ar bara till att njuta den korta tid som vi har kvar har!


Nu sitter vi Dunedin!

Ja nu suitter vi nog sa sydligt som man kan helt enkelt pa den sodra on.

Allt ar bra. Vi har haft mycket for oss. Och imorgon bar det redan va till nasta stalle for hastridning och delfin dykning!!

Vi har vandrat pa glaciarer och hoppat fallskarm! Nya Zeeland ar latt det aventyrligaste landet ever!!!

 

Ps. Mina Paron dar hemma, jag kan inte amila eller nagontin fran hotmailen for det bara gar inte pa YHA dumma datorer. hor av mi sa fort jag kan!! Pusspuss saknar er!


Fallskarm!!!!

Nu har jag gjort det! Jag har hoppat ifran 12 000 foot vilket motsvarar ungefar 3800 meter. Det var en sa underbar kansla. Och att ha hojdskrack ar verkligen ingen ursakt damer och herrer for man fattar verkligen inte hur javla hogt upp i luften du ar. Och sen nar fallskarmen falls ut sa bara glider man runt i lufter som en liten fagel. Ella och jag hoppade i forsta omgangen. Ella gled upp jamte mgi sa vi kunde prata och det var verkligen sa sjukt att se henne hanga mitt i luften som en liten inklippt pappers figur! Herregud assa! Det gor jag latt om! Latt en utav de basta saker jag provat pa har i livet!!

 

 

 


RSS 2.0