bränd näsa och nötta fötter

Jag har äntligen landat i soffan. Igår var det full fart på Club Monday. Jag var inte hemma förrän fem i morse. Sedan upp för att dela ut flyers på Tylösand hela dagen i den varma solen. Jag och Nina körde fullt race med flyers till KRÄM och Leffes beach club. Underbart väder och varmt var det också. Jag hade dock helt felt skor med mig. Jag vandrade först i grus från parkeringen ner till stranden och sedan sved den varma sanden till under fötterna. Tur att vattnet var så nära för svalka. Hur som helst har det varit en rolig arbetsdag med Nina:)

När jag väl kom hem så såg jag att min kusin plötsligt köpt hund. Hej hopp! Fört på telefonen för utfrågning!! Hur, vad, när??! Då visar det sig att dom hittade den lilla rackaren på blocket. Jag var ju helt klart tvungen att hoppa in i bilen för att pussa på den lilla nosen! Den var så fin!


Midsommar

Vi ordnade med en riktigt ordentlig midsommarfest hemma hos Kovac i år. Förra året var det jag som ordnade fest och detta året mamma och pappa. Jag fyllde en liten roll jag med, miss lekledare! Vi började redan vid fyra tiden och när alla hade kommit körde vi direkt igång med brännboll. Det är riktigt roligt att spela när man är från så många olika familjer och med alla åldrar:) Sedan var det mat och efter det kom det en massa lekar:) Låt mig säga som så att lekarna passade deltagarna perfekt;) Vi hade liveband aka. - pappa på synt och Ballan på saxofon. Midsommar kvällen rullade på!
Fler bilder kommer till att dyka upp och då blir det inte nådigt för deltagarna inte;)
Tack för en underbar midsommar! Skål på er alla som deltog på Hällkistevägen 9!!!


Äntligen jobb!

Ikväll ska jag äntligen få börja jobba. Jag har varit ledig aldeles för länge nu!!
Så alla party glada människor - Vi ses på Club Monday ikväll!


Innesittakväll

Regn och regn, träningsvärk i låren, rumpan och axlarna plus en allt för omtumlande gårdag. Det blev till att sitta inne och spela gamla spel på nintendo 64 och nörda med Annica:)
Hoppas alla andra trivs ute i regnet! Jag ska krypa under täcket nu i alla fall!


Personalsammankomst


Det gick väl ganska bra...


Plutte små och fina

Vi bor ju hos min farmor och farfar nu i sommar. Där har vi full access till all grönska trådgården bjuder på. Vi har alla grönsaker vi behöver plus en del frukt. Min stora favorit i Husets trädgård är pärontrådet. Många år strejkar det och har också varit sjukt. Men sedan, once in a while, kommer det mängder med frukt. Det finns inga päron som smakar lika bra. I år hoppas jag på att få se trädet i sin fulla prakt! Jag har redan funnit teckan på min önskan..

Nog är det formen utav ett päron alltid! Mums mums..


Stranden


Den dagen då solen existerade för typ 4 dagar sedan..
Hundstranden kommer bli Dannes number one i somma.
Inte för att vattnet ät särskilt underbart,
utan mer för att det är där stadens hundar spenderar sommaren;)


färskt eller frysdisk?

Läpparna är sprukna och torra i den kalla vinden.
Varför blev det inte som alla lovade. Vad hände med allt det där som mamma sa.
Hitta det fina, allt lätta, den rätta? Är det meningen att jag ska se ljuset trots det tunga regnet,
alla droppr som faller hårt mot mitt fönster.
Ska jag för evigt hoppas, tro eller förvänta?
Jag har aldrig vant mig vid att mycket i livet är svårt att nå. Jag kan inte acceptera omöjligheter. 
Eller varför den enkla vägen ofta är svårare än man trott. En extra stavelse och så ska allt vara klirrat och klart.
Vad hjälper det att älska när ordet inte längre har någon betydelse.
När allt blir en skala i grått och inga kontraster finns i sikte. Kankse är det så att möjligheterna för färg minskar med åren. Ung, gammal, färsk, frysdisk det är ändå aldrig nog.
När vet man att livet går åt samma håll som man innerst inne vill?
Då händerna skakar och tappar känsel i fingertopparna, borde jag stå ut eller värma över eld?
Hjälper det att tina utsidan när insidan är isande stel. Borde jag inse att det är livets gång,
så det alltid har varit och alltid kommer till att vara. Eller ska jag leka rebell, bryta mig loss från det
shackrutiga krigsmönstret och hitta en ny väg. Banan som många undviker, den som verkar för svår men i själva verket är lätt. Vägen då man låter jaget bestämma och hitta rätt. Vem är jag?


Jessica

Ha Dee Oslo

Jag och Danne lämnade Oslo för ca 3 veckor sedan. Och vi tog farväl för att fortsatta vår sommar i Halmstad.
Jag och min lille kille vandrade vidare in i en oförutsäg framtid. Men fylld med spontanitet och nya ideér.
Vi saknar alla er knattar i Norges pulserande huvudstad, glöm aldrig det!
Danne hade bakat kakor till mitt avsked, jätte fina muffins och gelégubbekaka;)
Dannes avsked ägde rum på Diners.

Party bye bye!

Skallgång

Igår var det samling vid Norre Port. Det var dags för folk i Halmstad att ställa upp och leta efter den försvunne Joel Langemark. Jag personligen känner inte honom, men jag satt hemma och hade noll planer för kvällen. Jag funderade en skvätt över hur jag själv hade kännt om någon av mina famijlemedlemmar skulle försvinna spårlöst. Jag förstod genast att jag skulle göra kvällen mycket mer nytta om jag ställde upp i sökandet. En extra person är ju alltid bra. Så jag och Malin bestämmde oss för att haka på och söka några timmar. Vi drog igång laguppdelning och planläggning klockan 17.00. Och vi kom inte hem förrän 22.00, vilket innebär att vi var ute i 5 timmar för att kamma en bit av Frösakulls kust och en bit av Grötvik. Tyvärr utan större resultat för vår grupp. Jag vet inte vad som hände med de andra gängen, vad jag vet är att jag gick runt bland ormar och fårbajs, i vita tygskor, och önskade att de hade bättre framgång än vi.


Jag önskar verkligen all lycka till familjen,
att berättelsen snart är till enda och att de snart får ett ärligt slut på det hela.


Helkväll med Anya och Apya

Igår bestämmde jag och Danne att vi ville bjuda ut mina underbara farföräldrar på middag. Vi vill liksom tacka för att vi får lov att bo i deras hus under hela sommaren. Det är verkligen hur snällt som helst av dom att bara lägga tyglarna i våra händer.
Så igår tog vi oss ut till Punch. Jag och Danne plockade upp dom i stugan och körde ut de glada 60- åringarna till Tylösand. Vi började med en fördrink  - tre olika till Danne Anya och Apya - någon var ju tvungen att köra;)
Till förrätt blev det kräft&räk coctail och till huvudrätt  - ryggbiff och ribs. Mums mums! En flaska rött och många glada miner.
Vi ville komma ut och spela minigolf men det var en alldeles för lång kö så vi tog bilen till Östrastranden. Där fanns det möjlighet att spela. Av någon anledning gick det bara bra för Danne. Apya blev lite bättre hela tiden men Danne vann med ett ganska stort försprång.

Vi hade en jätte mysig kväll! Och jag hoppas att min farmor och farfar hade en trevlig kväll de också!


Första dagen på jobbet

Ikväll jobbade Danne för första gången på Bulls. Han ska egentligen jobba på Zigges men ikväll blev det inte så. Jag tänkte först köra hemma kväll men så tänkte jag att grabben säkert uppskattar ett litet spontant - Hej, första dagen på jobbet besök!
Så jag körde med en avslappnad stil, klädd i Dannes t-shirt och fjädrar i öronen.


Halmstad it is

Sommaren kommer bli helt underbar, jag känner det ända ut i lilltån. Då, då är det sant;)
Jag har varit sjukt duktig på sista tiden. Jag och Danne med. Vi har röjt runt i trädgården på Hällkistevägen 9. Så nu är trädgården good to go med bara lite uppföljande arbete. Underbart underbart. Jag hade en sjuk träningsverk i skuldrorna på lördagen men sedan smälte det bort i svett och solbränd hud.
Senast idag målade jag en del på altanen som nu ska målas om. Imorgon bitti är det full fräs tillbaka hem till mamma och pappa igen. Det är mycket att förbereda inför fredagen, eller morgondagen kan man ju säga nu 01.38.. Jag ska fortsätta att måla (försöka att inte få målafärg på rumpan igen) och sedan hjälpa mamam lite med maten till studenten + städa huset. Ojojoj vad jag inte ser fram emot det men jag håller fast vid titeln hjälpsam dotter.uppdatering?

Det känns som att en uppdatering skulle sitta rätt men jag vet knappt vart jag ska börja. Denna torr period började när jag helt enkelt inte hade tid till att skriva. Jag har inte ens varit inne på facebook på en vecka. Jag är inte upprörd över detta, mest förvånad över hur jag har lyckats undvika min laptop och internet under så lång tid. Jag menar, att slå upp datorn och titta in sina mest sedda sidor ingår i många människors vardagsrutin.

Det senaste som skett är i vart fall flytt nr. 2 på mindre än 2 veckor. Nu bor jag och Danne hemma hos min farmor och farfar som är så snälla och lånar ut sitt hus. Dom bor för närvarande ute i sin stuga och där brukar dom också spendera somrarna. Därav står huset tomt och precis perfekt för oss som bara ska spendera sommaren i gamla goda Halmstad! Lilla lilla Strawtown. Det känns så mycket mindre än sist jag var hemma. Men jag måste väl inse att de två huvudgator vi har bara är två och aldrig fler...Tack Anya och Apya för att vi får bo i ert hus i sommar!! 


RSS 2.0