Sofie

Du är en grym tjej, det finns inget slag som du inte vinner! Det finns ingen bergstopp som är för hög eller ett moln täcke som är för tunt!

Du tar dig dit och står raklång utan problem, glöm aldrig det!


Kryssnings helg

Nästa helg bär det av på Galaxy med tallinksilja. En 23 timmars kryssning till Åbo och tillbaka. Helt otroligt roligt!

Vi är ett gäng på 13 personer som ska gå all in i kostymväg, eftersom det är Halloween helgen. Jag undrar om det ens kan bli bättre!?


Fy fan va roligt jag ska ha! Vi ska till och med ha förfesten i vår lägenhet under dagen, jag hoppas verkligen att vi inte missar kryssningen! För det kommer att bli fest!


Hem hem hem...

Snart är jag äntligen hemma! Det känns som att jag har varit hemmifrån jätte länge, men så är det bara sedan i fredags morse.. En dusch och sedan bums i säng!


Glow


Fredag

Härlig start på dagen och troligtvis en ännu bättre avslutning!


Första snöfallet!!

Idag, 25 oktober, såg jag, klockan halv åtta, hur snöflingorna dalade ner utan för fönstret. Där satt jag i min träningsmaskin och bättrade på bröstmusklerna, helt oförberedd på denna nederbörd.
När jag va klar såg man dock inte många tecken på snö, då det helt hade slutat. Men längs Birger jarlsgatan låg det allt lite ihop blåsta högar!
Då är det sant!


Religion

Idag fick jag någon form av början till magkatarr så jag fick dra hem lite tidigare från jobbet.
Så nu efter att ha ätit en varm soppa, sitter jag och pluggar religion. Jag, den gode vännen, ska hjälpa Tobbe att nå sina mål! Killen ska få MVG i religion och det ska jag se till! Därför sitter jag nu och pluggar religion framför lite vänner såklart.
Det är faktiskt väldigt roligt, man lär sig väldigt mycket. Som nu till exempel.
Judendomen - hur mycket kan man om den? Jag har typ noll koll verkligen! Så därför är det sjukt kul att få lära sig allt igen:)

Nu är det allmänbildning på gång!


Ständigt nya överraskningar!

Jag har bott i Bergshamra i snart 2 månader och idag upptäcker jag att min trånga lilla dagliga Ica butik har en nedre plan med lite smått och gott...
Hur i hela världen har jag lyckats missa de?????


Löööööööv igt!

 
Idag tog jag en lång prommenad runt Ulriksdahls slott. Detta är bilder från slottsträdgården och sjön som smyger sig på bakom slottet. Jätte fin natur. Jag blir så lycklig när jag prommenerar runt bland alla färget och alla dofter.
Vår stora sjö, som jag varvat några gånger, är grymt fin. Men det finns ju tydligen en precis lika fin sjö här. Ulriksdahlsslottet ligger åt andra hållet kan man säga.
Kungliga nationalparken tror jag ta mej fan att det är! Jag såg det på någon skylt någonstans idag när jag svepte förbi...
 
lite senare, efter att ha lagat en grym fläskfilégryta, drog jag och Tobbe till gymmet för att bränna fett och bada i svett!Fan va skönt det var asså! Om jag inte har allt för jobbig träningsvärk imorgon blir det nog ett pass under förmiddagen:)
 

Min lilla Anya

Min lilla fis farmor hon ligger fortfarande på sjukhuset.
Läkarna lyckas inte lista ut vad det är som händer med henne. Dom tar ständigt nya prover och kommer fram till ingenting... Tydligen är det någon form av infektion i kroppen, men vad är oklart.
Så min lilla Anya kan inte äta utan ligger med dropp.
Jag önskar henne allt gott i världen och jag hoppas att hon snart blir friskt igen. Världen är inte den samma med en
sjuk farmor. Hon som alltid är så pigg och glad och otroligt driftig och duktig.
 
Jag tror absolut att hon kommer bli bra igen, men det är bara jobbigt nu när jag inte kan sitta vid hennes sida och pussa henne i pannan och säga att allt snart kommer ordna sig.
 
Men hon är omgiven utav läkare och sjuksystrar i alla fall, bättre kunde det inte ha varit egentligen.
 

Musselsoppa

Här ser ni min hemmagjorda - det är heeelt sant - hemmagjorda musselsoppa.
Det är inte det man lagar varje dag, jag har aldrig gjort det förrut, men den här blev förbannat god!
Tobbe var också imponerad utav mitt verk, dock var musslor något helt främmande. Hans tunga kunde inte vänja sig vid konsestensen. Då konstaterade vi att det är något som vi ska lära honom.
Det måste vara som när man var liten och inte gillade oliver, hur man nu inte kunde göra det(?!), och med tiden växte upp och blev förälskad i de charmiga aromerna!
 
Jag tror jag ska bjuda in min kvinna - Ella - hon förstår...hon vet...;)
 
 
 
 
Det ser verkligen lyckat ut i alla fall. Vi sa det att denna rätten hade man lätt kunnat bli serverad på en restaurang. Vi kanske får öppna en liten "Barks Väg restaurang" - öppet på obestämda tider...
Men när det väl är dags för middag så brakar det till i alla fogar och smaklökarna smälter...
...eller... det blir gott i alla fall :)

För er som har lite extra tid över...

Här har jag bifogat en länk för er som är sugna på att samla poäng och delta i undersökningar av olika slag. Det hela går ut på att samla pärlor och i slutändan kunna använda dem som rabatt om man shoppar mycket på internet. Eller om man är en riktigt flitig enkät tagare kan man byta ut pärlorna mot pengar:)
Jag har snöat in lite på detta nu och tycker faktiskt att det är roligt att få vara med och delta. 
Det handlar om att få belöningar för att hjälpa företagen att framhäva sina produkter samt hjälpa dem att skapa nya tilltalande.
Det finns en helt del andra sidor också, så om det faller i smak och man vill ha mer, så sitter jag på ett brett register;)
Det kostar inte en krona att vara med, eftersom man svarar på enkäter:)
 
Så har du lite extra tid, varför inte?
Registrera dig gratis här:)
 
http://www.moneymiljonar.se/1015

 


Det blev ett ouppklarat Solsidan maraton...

Ikväll kom Wisam, Ella och Omar över för lite lördags pizza, vin och chill :)
Det blev en riktigt trevlig kväll med många intressanta samtalsämnen. Bland annat ett där vi inte kunde enas om ifall snoppen består utav muskler eller inte...
Förbannat trevlig kväll i alla fall! Fler sådana och den gången kör vi igenom hela säsong två:)


MIn lilla Anya!

Jag fick precis veta att min söta lilla farmor ligger på sjukhuset.
Tydligen har hon fått vatten på lungan eller något liknande. Jag hoppas bara att hon mår bra och att den guden hon ber till varje kväll skickar sina skyddsänglar att vaka över henne.
 
Det är min finaste och bästa farmor, så jag kan inte låte bli att bli orolig för henne. 
Jag har inte kunnat ringa henne heller så jag vet inte hur hon mår. Men jag hoppas att alltig är bra och att dom ta extra bra hand om henne!
 
 
Puss god natt Anya! Jag tänker på dig!
 

Det långa röda...


hösten hösten hösten

Nu har hösten varit här ett tag. Oktober är ju faktiskt snart över...För min del tycker jag att det har gått så otroligt, ofattbart och bländande fort. Samtidigt som det känns längesedan pappa fyllde 50.
Men det kanske får vara så nu till hösten. Noll tidsuppfattning och snurrig bolle. För snart kommer den mörka tiden och då är det ju lättare att vara road av sin egen förvirring än att sitta och känna sig deppig.
 
Depp får det inte bli! Därför grabbade jag tag i kameran och söp in den vackra naturen.
Det är så rofyllt att bara prommenera runt min och Tobbes sjö...
 
Jag kan åter bara konstatera att det är någon slags terapi att bara få prommenera. Vandra runt bland alla vackra färger och alla jordiga dofter som så oundvikligt talar om för mig att kylan inte ligger allt för långt borta.
Det gör inget. Jag vill ha hösten jag vill att allting bara ska falla till marken och dö. Jag vill uppleva julens kyla för att på något sätt känna mig varm igen och jag vill att det ska bli 20 minus på min födelsedag...
För efter vintertiden kommer våren. Då tänker jag inte bara se på när blommor och blad slår ut utan då kommer även jag att stå i blom.
När livet vänder drastiskt måste man helt enketl varva ner och börja tänka i helt andra banor. Jag är på god väg, men jag tänker låta jordens naturliga kretslopp hjälpa mig på vägen. Istället för att kämpa emot mörkret och bli alldeles alldeles utmattad...
 
Man måste stå på botten för att kunna titta upp
 
 
 

Jessica Bakar

Igår var jag stor bakare. Jag free wheelade lite när jag, på beställning, skulle baka en äppelpaj.
Det var ett jävla liv i soffan kvällen innan. Någon...var sjukligt sötsugen och hade bestämt sig för att jag skulle springa ner till Ica för att införskaffa ingredienser och sedan sätta igång.
 
Snäll som jag var serverades en kiwi-äppelpaj 24 timmar senare. Och det var inget fel på den! Det enda som klart saknades var lite kanel, annars gjorde jag ett förbannat bra jobb!
Så denne någon ,det vil säga Tobias Kvarnsäter, ska vara fruktansvärt nöjd med livet, samt att jag öppnde upp mitt hjärta för att få hans smaklökar att höjas till skyarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Offerdag

Idag ställer jag upp med en heldag på jobbet. Mycket sjukdom på sista tiden så då gäller det att jobba som ett team!

Dock är det dags för ny jacka! Skinnjackan håller inte måttet längre!


Jessica i full rulle ner för rulltrappan! Kallt kallt kallt!


Heja Sverige

Det är inte ofta jag hänger med i svängarna, men matchen igår var verkligen grym! Så jävla bra jobbat i ett så extremt tight läge! Att på bortaplan lyckas vända matchen till 4-4 lika....strålande insats!


Frukost paniiik!

Jag har varit så otroligt duktig med att äta på morgonen nu på senare.
Detta är tack vara min Anya som tjatade varje morgon och sa att jag inte fick kaffe före minst en frukt!

Sen flyttade jag ihop med Tobbe, frukostkillen..
Sedan dess har jag skött mina morgon mål och fått i mig frukost:)
Men så i morse blev det väl en liten försening i hela maskineriet så frukosten uteblev. Det blir snabbt inom Ica nu för en dryck yoghurt och banan! Annars orkar jag inte sälja skor i 4 timmar!!!!

Over and out - med hoffmaestro på högsta volym i lurarna


Min poncho

Jag konstaterade precis att jag inte har en aning om hur poncho stavas så jag hoppas detta blir rätt. Jag har alltid krånglat med stavningen och det kommer jag troligtvis att fortsätta med för evigt:)

Hur som helst så hade jag på mig min beigea väldigt långa poncho idag.
På t- banan i morse så börjar en äldre man, låt oss säga över 60, att berömma min poncho och försöka lista ut varifrån den kommer...
Han är säker på att den är från Mexiko och jag då som tror att själva klädesplagget egentligen härstammar från Peru..
Det slutar med att jag gör gubben besviken och säger; "den är från Bikbok"


När jag sedan ska handla på vägen hem. Laddat bandet fullt, väntar med att få slå koden, då hojtar någon hej i nacken på mig.
Ah!
"Hej, vilken fin poncho"
Detta är alltså andra mannen idag som kommenterar... Han var snäppet yngre men landar nog ändå på 40 ungefär.

Jag har varit ute och vandrat i sammanlagt 20 minuter under dagen...och på den tiden skrapat ihop två äldre män....

Jag kanske borde börja med en lila eller rosa för att komma ner i 30-års åldern i alla fall. Det hade ju varit snäppet trevligare:)


Genom regnbågen

Idag har jag haft en sån där tänkardag. Ni vet när man liksom bara försöker finna en inre ro och samla alla tankar och idéer som cirkulerat i huvudet hela veckan.
Det är så mycket att ta tag i nu när jag flyttat till andra sidan Sverige. Och så mycket frågor som jag vill ha svar på men som jag inte vet hur jag ska ställa, eller till vem.
Det var lättare när man var 8 år. Då hade man det jobbigt när kompisen Maria var sjuk, för då var man utan lekkamrat i 3 dagar...
Nu är man inte lika beroende utav den typen socialt umgänge. Vad som stressar mig nu är hur jag ska lägga upp min höst, min vår och min framtid.
Jag måste verkligen känna efter och ta reda på vad livet har att erbjuda mig och vad jag verkligen vill satsa på.

Det har snurrat i min skalle och idag fick jag någon slags inre ro.
Det är för att vår natur är så vacker här runt sjön...
Två timmar tog det att vandra den12,8 km långa slingan runt. Det regnade stundvis och jag hade varit lite osmart och satt på mig tjocktröja och joggning byxor... Ni kan ju gissa hur kallt det blev!

Men så passerade jag min regnbåge och allt bara rann av mig..


Hösten är verkligen här


Ella

Ella joinade vår myskväll igår! Det blev verkligen en sån där härlig fredagskväll då alla bara mös framför SVTs utbud.
Vi somnade till ett avsnitt vänner i min dunfluffiga säng och i morse var det frukost framför ett avsnitt Aladin:) nu är det dags för en dag på Scorett:)


Så grym

Min lillasyster har börjat med porslinsmålning. Hon är verkligen jätteduktig! Här har vi en South Park kopp- den ska hon överraska sin pojkvän med:)
Jag har också beställt en kopp av henne:)


Pappa 50 år!

Pappa har blivit gammal! I lördags körde vi 50 års kalas på Hällkistevägen 9! Det blev en härlig kväll. pappa ville inte hyra lokal och göra en all för stor fest så vi tryckte in oss i huset allesammans.Alla hade varit med och samlat till en gemensam present. Nämligen en körning med en Formel 1 bil.
 
 
 
Amanda fick ställa upp innan sällskapen dök upp genom dörren. Hon delade ut paket till alla så att pappa inte skulle ana att det fanns en större plan. Under paketöppningen tog det lite tid innan lille gubben förstod att någonting inte var helt korrekt. Det var någonstans under 8e paketet då han fick en chockladbar ifrån farmor utan några pengar....Och då hade han ändå öppnat paket med vakumpåsar, hundbajspåsar och fiske tillbehör tidigare. Hur kunde han inte ana något?
 
 Vi hade ju varit väldigt noga med att slå in alla paket i olika papper och skriva olika rim till paketen.
Som höjdpunkt hade jag, Annica och mamma samlat bilder och satt ihop en MovieMaker film på 30 minuter. Hela filmen handlar om pappa genom livet. Det uppskattades verkligen utav alla, så vi gjorde ett bra jobb.
Och i slutet av filmen hänvisar vi tillbaka till TV rummet där jag och Annica håller i det riktigt kuvertet.
Där det står att han fått Formel 1 körning i present.
 
Nu kan det hända att han istället använder pengarna till att resa till en riktig Formel 1 tävling. Eftersom det inte finns dom absolut lyxigaste bilarna i Sverige. Men vi håller ju som sagt pengarna och måste godkänna hans val. Han hade väldigt gärna viljat köra bil, men blir han lyckligare utav att få uppleva en riktig tävling i 3 dagar istället så får han ju givetvis välja det också.
 
Jag ska se om det finns någon grym bana i Tyskland där dom har ordetliga Ferrari bilar:)
Är det någon som har förslag så får ni gärna kommentera:)
 
 
 
 
Grattis på födelsedagen Pappa, en liten teckning från mig!

Små pojkar

Idag var vi alla barnbarnen hos farmor och mös med lite fika:) och Alfons och Maddox har blivit bästaste vänner:)


Love red


Wordfeud fajt

Tobbe attakerar min säg och ska gambla i Wordfeud. Så nu är det Game on! Krig om vilka ord som Nationalencyklopedin godkänner och vad spelet godkänner. Ord som Håhå fungerar i spelet men finns inte med i svenska ordlistan.
Tobbe har självklart undersökt saken och funnit att Wordfeud inte har någon officiell ordlista, man vet med andra ord inte vad som fungerar i spelet! Så nu vet ni det!

Natti natti på er!


Sallad

Jag och Tobbe har skilda meningar om vad som är en god sallad.
Tobbe vill gärna hacka ner allt till små tärningar så att det ser ut som tinade grönsaker ur en Findus påse.
Jag citera: "det går mycket snabbare att äta då".....
Jag däremot vill ha en krispig sallad med fransk dressing eller en klassisk tomatsallad, som jag är uppvuxen på:)
Det hela resulterar i att jag ger efter och käkar Findussallad eller så äter vi separat sallad;)


Tobbe

Jag tänkte faktiskt tipsa mina nära och kära om att läsa Tobbes blogg lite då och då :)
Han berättar om de små insidenter som sker i hushållet och när jag inte uppdaterat på ett tag kan ni kika in här:)

http://www.tobbekvarnen.blogg.se


RSS 2.0