sötma i allra sötaste form


mamma vill ha bebis..

Dress-code

Hur klär du dig till jobbet? En annan gillar ju det där lilla extra;)


Igår och i fredags var det Halloween på Rosie Mcgees. Alla i baren hade klätt ut sig och blivit sminkade utav sminköser inhyrda för kvällen. Det gillar vi. Ska man klä ut sig ska man gå hela vägen, och det gjorde Rosie!


cykeltjuvar!

Danne hade en tuff kväll/natt på jobbet igår. Han kom inte till Malmö förrän tidigt i morse. När man är sådär sliten, vill hoppa på cykeln och ta sig hem till sin varma säng och mysiga flickvän, pallar man inte upptäcka ett avknippsat lås. Där låg det i två delar...Stackars lilla Daniel.
Han fick gå hem helt själv, bitter över vad som hänt. När han sätter nycklarna i låset och klampar in vaknar jag, trots att Martina kommit hem bara några minuter tidigare. Så mannen min var upprörd. Min stackars lilla Danil.

Om vi nu övergår till Martina så jobbade hon på GRAND - öl och mat igår. Det var invigning med gratis öl och champange. De hade inte någon rigktig matservering utan bjöd på snittar.
Jag hade egentligen inte någon att gå med (eftersom jag är nyinflyttad och har noll personer att umgås med i Malmö). Men så skulle Martinas mamma och faster också gå till invigningen. Då hängde jag helt enkelt med dom!
Så där satt jag med champagne och småtjattrade med Martinas familj. Underbart, underbart. Och Martina sprang runt som en äggsjuk höna. Det var fullsmockat! Därav var det så mycket att göra efter stägning att kvinnan inte kom hem förrän efter klockan sex i morse.
Vi önskar all lycka till det nyöppnade GRAND.


Här har vi en bild på Cykeln. Så Malmöbor, dyker den upp i
gatuförsäljning någonstans så vet ni var den hör hemma!


Trånar efter röttJag har fått upp ögonen för rött. Nu kommer hösten, färgen är inte helt rätt kanske.
Men fan så skön att se på! Jag har börjat fundera på att färga håret i lätt morotsrött. Vi får helt enkelt se hur slukad jag blir av nyanserna.

En groda i blöjan?Jag har precis upptäckt hur man använder, lägger till en video i ett blogg inlägg.
Det lär ju bli fler klipp framöver så att säga. Den här videon är egentligen ganska gammal, men jag kommer ihåg när jag såg den för längesedan och hur högt jag skrattade. Man måste nog vara i rätt stämning för att skratta så hårt. Men rolig är den!

Ovetande arbetare

Spana in bruden i baren. 1 minut och 49 sekunder in!


Förra sommaren gick jag barkurs i Spanien. Under tiden ville Nikki beach ha hjälp med barpersonal.
Färsk som jag var fick jag åka till ett diamond party och för första gånge jobba bakom bar på riktigt.
Snacka om krävande första jobb! Men det gick bra och roligt nog hamnade jag film.


kvällens slut


Ja som ni ser är 2011 inte ännu uppdaterat men idag samlade Sverige in lite mer än 42 miljoner. Det är säkert mindre än vad man hoppats på. Men man kan inte förneka att det är rätt mycket pengar ändå! Dock lät inte Hasse Aro särskilt nöjd. Jag måste säga att han avslutade kvällen ganska hårt. Han sa tack och sådär, men det var en definitiv besvikelse i hans avslut. Han sa tack men sa också något i stil med - vi hade hoppats på mer. Och så dök Renée Nyberg in med ett försök att täcka över situationen. 
Det kanske är det absolut oviktigaste att intressera sig för i nuläget, men det spreds genom tv-rutan och in i mitt vardagsrum. Jag hoppas det inte gjorde det till de människor som faktiskt skänkte mycket pengar till kampanjen ikväll!Martina fyllde 22Jag tror den lilla loppan fick en bra dag. Jag dök inte upp förrän vid fem tiden på eftermiddagen. Men då hade Danne, Martinas mamma och moster tagit väl hand om henne.
Vi lagade mat ihop alla fem och drack några glas mousserande. 
Sedan forstsatte kvällen för Martina, Danne och mig. Vi spelade lite spel, drack vin
och tände upp vattenpipan innan vi hamnade på en scottich pub i Köpenhamn.
Det var det enda som var öppet så vi spelade kort och beställde in drinkar.
En urmysig kväll! Grattis på födelsedagen Martina.


Rosa bandet

Slå på Tv3 och gör det som är rätt!


enkäter

Det var tur att jag skaffade en egen mail för enkätundersökningar. Jag har inte haft tid eller ork att gå in och svara på undersökningar under flytten och i allt arbetssökande. Men nu när jag går in på min mail har jag 127 obesvarade mail. Det är = 127 ogjorda enkätundersökningar. Vissa betalande och vissa poänggivande. Det är bara till att sätta igång!

Bilen blev färdig också, min farmor och farfars bil. Det gick på 11017 kr. Det klirrade till!
Ett tips för alla friåkare som lånar bilar ni inte äger - skaffa försäkring!


Tåget till Halmstad

Jag och Danne fick en väldigt kvick impuls igår. Vi fick för oss att åka till Halmstad. Min farmor firade sin födelsedag och hela min familj var bjuden på middag. Två timmar senare dök vi upp i dörren och farmor blev jätteglad.  Så nu har jag spenderat min måndag í barndomshemmet. Imorgon bitti ska jag och vissa utav mina gängmedlemmar käka frulle ihop. Sedan någon gång på dagen ska jag ta tåget hem till Malmö och gratta Martina på födelsedagen! Vi tänkte ta kvinnan över gränsen och festa till det lite. Det ser jag faktiskt fram emot.
Sååå snart fyller lilla Maartyyy år!


Kanske Kastrup?

Jag har skickat ut och delat ut CV lite all over Köpenhamn. Jag jobbar ju som sagt redan på Rosie Mcgees och tycker det är sjukt kul men jag behöver casha in lite mer än vad timanställning erbjuder. Så jag har ansökt om deltid inom SAS och Novia. Jag väntar fortfarande på svar. Det hade varit så sjukt kul om man fick chansen att jobba i check-in.
Resor har ju alltid varit en av mina stora passioner, jag inser att jag inte direkt kommer resa på jobbet men jag kommer isåfall ständigt att var i kontakt med resande människor.
Så nu håller vi tummarna för ett jobb på Kastrup!


min fina


Jag vill bara hylla min pojkvän för en minut. Han har varit den mest underbara i hela världen ända sedan vi kom till Malmö. Jag hade aldrig klarat mig utan min prins. Just nu ligger han och snuffar i vår 180 säng. Jag ska nog ta och krypa ner bredvid snart. Klockan har sprungit alldeles för fort. Men den har varit riktigt mysig.
Jag tillagade en god köttfärsås med rödvin ikväll och serverade melon och banan med riven mörk chocklad. Gott, de va´re! Och det blev ännu bättre med deathly hollows part 2:)

Tack babe för du är så underbar mot mig!


Deklarera säger du?

Jahapp då insåg jag idag att jag kommer ha röver full av deklarationer nästa vår.
Jag deklarerar nämligen i skandinavien skulle man kunna säga.
En från Norge, en från Sverige och en från Danmark.. Jag som lovade mig själv minde pappersarbete!
I år har det bara varit krångel med mina deklarationer. Den norska hade tagit fel på hur länge jag var bosatt i norge, vilket tydligen är väldigt avgörande. Så jag väntar på en utredning därifrån just nu.
Den svenska var shitsofren. Först fick jag inte ens en deklaration tillsänd till mig. Då kontaktade jag kontoret. Snubben i telefonen garanterade att deklarationen blev ordnad över luren. Tack sa jag..
2 månader senare fick jag en påminnelse med en förvarnande betalningsanmärkning om inte deklarationen blev inlämnad snarast. What?! Då hade snubben på luren gjort fel och satt mig i ännu djupare skit. Turligt nog löste jag detta över telefon. Men ett tips för er som råkar lite knas ut med deklarationen - se till att prata med någon från ditt lokala område!! Annars kan det ta en elak twist!

Så men andra ord ser jag inte fram emot nästa års deklaration!


jag kommer sakna dig

Som kanske inte alla vet gick in mormor bort förra veckan. Troligtvis i onsdags.
Jag mår bra, jag tror jag gör det. Klart jag har chockats, gråtit och upplevt en utav de konstigaste magkänslor.
Min största oro först var min mamma. Jag vill inte att hon ska ta det som hänt alldeles för hårt. Jag vill att hon ska gråta, jag vill att hon ska sörja och sakna. Det vore osunt att inte göra det. Men någonstans mitt i sorgen vill jag att hon ska se turen i all otur.
Mormor drog den allra bästa lotten. Somnade in i sitt eget hem, utan sjukdomar, skador eller några andra hemskheter. Hon somnade in, försvann in i de drömmar vi inte ännu känner till.
Jag tror hon mår bra, hon har fått komma till morfar. Mannen som hon älskat och saknat i alldeles för många år.
Nu får dom äntligen vara tillsammans.

Det som känns jobbigt är att jag inte fick prata färdigt med henne. Även om jag varit så noga som jag kan med att hälsa på. I söndags var jag hemma hos henne en snabbis med en låda äpplen som min farmor och farfar skickat med till henne. Hon blev så glad. Det skulle göras äppelmos och äppelpaj och allt möjligt. Allt känndes precis som vanligt, inga konstigheter. Min mormor var som hon brukar vara, inte tröttare, inte annorlunda på något vis. Bara samma underbara person. Hon pratade om min knasiga kostym jag hade haft på lördagen och mitt hår som stod rakt upp i skyn. Tokiga barnbarn..
Jag älskar min mormor så mycket. Hon är en mormor för sig och jag känner mig inte
färdig med henne. Jag har inte förstått eller erkänt ett slut på vår relation. Men jag hade ändå turen att få krama om henne en sista gång i söndags. Det tackar jag verkligen gud för, även om han och jag inte direkt är bundisar annars.

Det är aldrig lätt när man förlorar någon, jag tycker det är jätte tråkigt. Särskilt när det handlar om en person som kändes så full av liv, trots hög ålder. Men det går bra.
Och jag är dessutom stolt över mamma för att hon hanterar allt så bra. Jag vill så gärna åka hem och krama om henne, men hon har övertalat mig om att jag inte behöver åka hem. Hon vet att jag har dåligt med pengar och behöver jobba. Däremot vet hon att hon kan ringa mig varje dag, varje natt, vare sekund. Jag vill finnas vid hennes sida hela tiden. Det vill jag ju alltid annars också, men nu vet jag att hon behöver mig mer än någonsin. Jag står gladerligen som ett starkt stöd. Min mamma och hennes syster Britt hanterar detta tillsammans. Jag tror att det kommer gå bra. Dom har fortfarande varandra och minnet utav en otrolig moder.

Vi ses på begravningen kära familj!

kära momoKära momo, född den 8 december 1919. 
Lisa Holmqvist var en stark kvinna som upplevt mycket under åren. Virkat vantar till Finland under kriget och förlorat sin man i ett tidigt skede. Hon fick lov att ta livet i egna händer och satsade allt på sin egen mor och sina barn. När tiden kom då barnen for till staden och modern inte längre fanns, sålde hon huset och flyttade efter sina döttrar. Från Fagerhult till Hylte till Hamlstad.
Min mormor var den allra bästa mormor man kan tänka sig. Jag minns när jag var liten och hur hon i ur och skur tog hand om mig och om Annica. Jag minns hur hon bäddade om oss och bakade goda bullar, kakor när vi var sjuka och hur hon skällde ut oss när vi var busiga.
Mormors kakor är det allra bästa som finns. Det finns inte något som smakar som hennes bakning.
Mormor för mig har alltid varit, och kommer alltid att vara, bilden utav en stark kvinna. Urkvinnan i familjen som håller ihop alltsammans. Noga med att vara familjen till lags och hon var alltid positiv till vår moderna vargad och de förändringar som hela tiden följde med åren.
Jag har aldrig hör talas om någon annan mormor som sitter uppe på kvällarna och följer Big brother och Robinson. Eller till och med fotboll. Min mormor hon var en riktig tuffing på ett sätt men ändå så mjuk och trevlig. 
Lisa blev 91 år och 10 månader som motsvarar 33544 dagar, 805074 timmar, 48304485 minuter eller 2898269148 sekunder.

Jag saknar dig mormor, du var en utav de finaste personer som jag någonsin känt. Jag lovar att minnet av dig aldrig kommer försvinna eller förändras. Tack för att du var en underbar människa tack för att du skapade mig en bra förebild och tack för att du var min mormor! Jag älskar dig
                       
                             

rullväskan är lite trasig..

Jag älskar min resväska som jag köpte på Marshalls en gång i tiden. Jag och Danne tänkte igår att Ahhh! Vi tar väskan till Ica Maxi utanför Malmö city för att storhandla. Väskan klarar sig engentligen bra men hjulen kollapsar. Ungefär så mycket mat hade vi packat den med. Så nu har hjulen skrapats till att nästan inte existera. Är det någon som vet var/ hur man införskaffar/lagar hjul på en resväska? Jag vill verkligen laga min jättefina lilamönstrade rullväska, hon förtjänar ett längre liv - så lojal som hon har varit mot mig.
I övrigt var det en jättebra storhandlar metod för oss som bor i city utan bil!
Under cover


Hur gör man egentligen en lysande kostym?


Jo, man tillverkar en dräkt av ljusslingor som då självklart är batteridrivna. Jag har vänt tyget in och ut och sedan fäst lamporna med silvertejp. Sedan låtit slingan bestämma hur lamporna löper. Det är lite pilligt med inte alls svårt. Jag är nöjd med min insats. Jag sydde också till glittret under armarna. Det var från början ett glitter drapperi, men det blev ändring på det. Håret hade jag sprayat upp med Got2 - en gul tub som är till för tuppkam och liknande. Inbakade lysrör i håret och munnen och så var det fullbordat. Jag ville ju egentligen att mitt hår skulle stå åt alla håll men det är tydligen lite för långt för det, så det fick bli vad det blev.
Framför er står ett fyrverkeri redo för festen!
What happens next?


Ingen fest utan Kalkon. Fågeln vägde lite mer än 6 kilo. Servera fet fågel tack för det gillar vi!
Vi åt den självklart inte rå, utan Bella och hennes mamma hade trollat lite i köket.Festens gäster. Också de enda gästerna som är välkommna ever! Visst är det en fin blandning av traditioner!?Kvinnan kom i ett oöppnat kuvert adresserat till oss.
Och innuti fann vi vårt alldeles egna alla-hjärtansdag-kort!
Jesus - really?


 Jesus var nog den läbbigaste gästen i år måste jag säga. Han uppförde sig inte helt som i bibeln. Men
det är ju en gammal saga, vet vet hur Jesus var privat?
Trähuvudena myser!Jag måste säga att jag är nöjd med min förmåga att lysa upp tillvaron kring bordet. Ingen kan smälla som jag!
Dock körde jag lite med en "under cover" förklädnad. Lite utav en nymodig tradition dolde sig under tröjan...


nämligen självmordsbombaren! Nu för tiden är det så sjukt många som håller på med detta att det kanske inte dröjer lång tid tills det erkänns som tradition!

En krispig äppelpaj och en välstekt kalkon! Smaklökarna trivdes väldigt bra i lördags kväll!


Tack min allra bästa vänner för en helt underbar afton! Jag kan aldrig tacka Gud(Jesus) nog för att jag har er!


Thanksgiving 2011

I år höll Bella i kalaset, ni vet - Thanksgiving vår årliga sammankomst.
Jag hade ju lite vilda gissningar om vad flickorna skulle klä ut sig till. Jag pissade helt fel,
lite mot vinden skulle man kunna säga! För ingen utav gissningarna klaffade, vilket jag tycker är sjukt roligt!
Nu ska vi se vad kvinnorna kom klädda som unter teman - Traditioner.

Julia valde den mest religösa vägen. Hon kom som Jesus Kristus.
En utmärkt kostym med ett oroväckande pubes-skägg;)


Emelie bradd som bara en manjbrasa kan brinna! Hon hade samlat kvistar för att bygga sin
fina dräkt. Och matchade med en kycklingult ansikte!
Vår värdinna valde att åka över 3 år bak i tiden. Hon slängde på sig sin champagnefläckade
studentmössa och skötte maten i kritvit klänning!Jag själv kännde att jag inte var syndlig nog och drog på mig ljusslingor i ett försök att efterlikna
fyrverkerier och med håret stående rakt upp kan man sannerligen säga att jag gjorde mitt bästa!Sofie - kärleken själv valde något som faktiskt känns väldigt naturligt för henne. Ett alla-hjärtansdag-kort.
Dock känndes det mer som att hon var en kringvandrande köttbit ;)Ella kom som julgransplundring med feeling av en tomtemor.
I vissa vinklar såg hon gravid ut i den miltjocka klänningen.
Kanske lite som en övning inför yrkesframtiden barnmorska!?Detta var de otroligt fina maskeraddräkterna som dök upp klckan 18.00 i lördags. Vi hade så sjukt mycket att prata om! Vi satt oss runt bordet klockan sex och satt kvar där 9 timmar i sträck! Snacka om att trivas i varandras närhet???? Tack Bella för en fin Thanksgiving. Vi hade alla en jätte mysig afton/natt/morgon!kostym till 2011

Nu har jag knepat och knåpat. På lördag är det dags för vår andra Thanksgiving!
Årets tema är Traditioner och det är Bella som håller i det i år. Jag funderade länge på vad jag skulle klä ut mig till för jag vill inte ha någon lätt eller vanlig kostym. Typ som jultomten, kanin, påskkärring eller midsommarstång.
Det måste vara lite finurligt, lite knepigt lite knåpigt men ändå så självklart när man ser det. Jag tror det kan bli bra. Men jag vet inte ännu. Jag ska ju provjobba på jonn nummer två imorgon och på fredag. På fredag börjar jag 22.00 vilket innebär att jag jobbar kvällsskiftet - dom stänger 04.30... Så ifallö jag jobbar så länge blir det snooz timmar på tåget och sedan en lunch nap när jag kommer till Halmstad.

Jag skulle gärna vilja gissa på vad mina kvinnor klär ut sig till men det är inte lätt. Alla har en liten lurig och oförutsägbar sida (vilket jag måste säga att jag älskar) så det kommer helt klart att överraska på lördag. 

2010 såg ut såhär;


Ella - GPS


Bella - Harajuku


Julia - Frihetsgudinnan


Jessica - Hula hula


Sofie - Flyttfågel


Emelie - ÖlflickaI år tro jag att...

Sofie kommer som Arne Weise eller liknande.
Ella kommer som en räka, eventuellt en räkmacka.
Bella kommer som något taget från andra kulturella traditioner har inte helt på känn vilken.
Julia kommer som ett påskägg, eventuellt en påskkärring.
Emelie kommer klä ut sig till något som har med Afrikansk traddition att göra.


Men dett är ju bara vad jag tror skulle kunna ske
Det kommer säkert vara en helt annan äggröra:)


Dejtade en 72-åring

Igår var jag med om den värsta provjobbning som tänkas kan! Jag blev hunsad med, "skälld" på utan anledning och så fort jag skulle till att fullfölja en given uppgift togs den ur händerna på mig. Jag vet att jag behöver jobb men inte så fruktansvärt hårt.
Redan under första timmen var jag redo att kasta förklädet och säga - Tack för mig! Men jag höll ut! För någonting i bakhuvudet sa, ge det en chans - du behöver jobbet - du behöver pengar! Men efter 4 timmar var det nog. Jag ansökte som bartender inte ölflicka/diskplockare/indragare/servitris/springpojk. Det fungerade inte riktigt. Det allra västa var nog när jag blev dragen i armskjortan hela tiden. Jag blev också upplärd att så fort bossen ropade så skulle jag stå vid hans sida som en hund. Man kan väl säga att jag hanterades som en 15-16 årig liten flicka på rådjursben.  På måndag lämnar jag skjorta och det oifyllda kontraktet och säger  - Tack för mig!

På vägen hem fick jag sällskap på tåget av en härlig fyllegubbe. Han var gammal och grå men också rätt så härlig. Det började med att han bugade sig, klev åt sidan och lät mig gå på tåget först. Det gick ju bra, men med hans härliga kommenterer på vägen in i kupén förstod jag att jag skulle få en reskamrat.

Jag fick lära mig att på hans tid var det väldigt mycket lyxigare att åka till Köpenhamn. Då hade dom mat och det var så fint så fint. Jag fick också veta att det tog 1,35 minuter med båten på den tiden. Det fick jag väl höra en sådär 4-5 gånger. Det var väldigt mycket upprepningar och härliga hickningar inblandade i samtalet.

Han berättade faktiskt en väldigt rolig historia om när han var ung och festat i Köpenhamn. 
Dom skulle ta den sena båten hem - halv två på natten. Då hände följande;
Dom samlades i ett gäng på bryggan, en typ av biljettkontrollant kom och klippte i deras biljhetter. Sedan bad han dom att vänta ett ögonblick. Kontrollanten själv gåt på båten och några minuter senare hissade dom in landgången och började färden mot Sverige, med männen kvar på land.

Hallå! Hallå! Ropade dom. Då kom kontrollanten på att han glömt ett gäng på land och ropar i chock.
Hoppa killar! hoppa!
Jag citerar: Vi var ju rätt toppade då så som vi stod och skumpade, så inte kunde väl vi hoppa?!
Dom kunde inte göra annat än att vänta på morgonbåten. Haha!

 


rökelser tända

Idag har jag och Danne haft en supermysdag. Vi har varit i folketspark och spelat minigolf,
så klart vann ju jag;) Eller? Det var lite diffusa spelregler kan man väl säga. Så för mig är det svårt att säga vem som vann och inte.
Resten av eftermiddagen promenerade vi runt i Malmö stad i det sköna vädret.
Vi har precis kommit hem efter lite fyra rätters - kinamat såklart! Så pansk som jag är!
Nu har jag tänt lite rökelser och för första gången på 2 veckor känns det som att jag kommer hem
efter en dag på stan. Sparka av skorna, slå på radion och mysa i skinnsoffan i sovrummet...
Det går bra!

Dock kom Danne nu och befallde mig att släcka rökelsen. Där dog det.

Ikväll kan det hända att vi tar en vända på stan. Men först ska vi spela lite av de nya Xbox 360 spel
som införskaffades idag. Jag har blivit ombedd att lära mig spela fifa...Jepp..
Jag ska göra mitt bästaste!


RSS 2.0