Efter 25...

Valdete - Efter 25 är det tequila som gäller!
 
steg 1
 
 
steg 2
 
 
steg 3
 

Pomsky


Koser mej

På väg hem nu efter att ha legat under skalpellen. Så nu hämtar jag lite krafter på Tea Lounge innan jag ska hem igen. Lite Chai Latte och cashewnötter... Där har vi det - den ultimata återhämtningskuren!
 
 

Hejdå gamle vän

Nu  sitter jag på sex og samfund på Trondheimsveien 2. Inte visste jag att alla tjänster var gratis här innan man fyllt 25. Kan det bli bättre? 
Nu är det dags att plocka ut staven och bli all natural igen:)
 
Bye bye baby!
 
 

Jenta söker boende

Min annonas har varit väldigt intressant, fortfarande idag strömmart det in mail från folk som har lediga rum.
En snubbe erbjöd mig boende på en båt, tänk va coolt.
Att bo på en liten båt i hamnen i Asker, mitt i vintern. Haha! Det trodde man aldrig att någon skulle fråga:) Dock så ligger det lite för långt bort för mig. Men det hade ju varit ascoolt om den båten hade lagt till på Aker Brygge. Tänk att gå upp därifrån varje morgon:) Snacka om utsikt.
 
 
 
 
 

Adressändring

Jag adressändrade i slutet av augusti. I god tid tycker jag. Så att man hinner skriva på blanketten som skickas hem och så att ingen post till mig går förlorad när jag är i Oslo. Jag skrev mig helt enkelt på gamla goa Hällkistevägen, eftersom min härliga mamma hjälper mig med posten. 
 
Men har min adressändring gått igenom tro? 
Nej.
Har Jessica ringt till adressändring ifrån Oslo 6 ggr och bett om nya blanketter?
Ja. 
Har någon utav dom lyckats hamna i brevlådan på Hällkistevägen?
Nej.
Har Jessica dubbelkollat adressen så att det inte skickas fel?
Ja.
Mer än en gång?
Ja.
Är Jessica skriven på den korrekta adressen nu nästan två månader senare? 
Nej.
 
Så idag efter att ha varit uppriktigt förbannad över telefon, skulle de ringa till postkontoret och se varför mina brev hela tiden skickas i retur. 
Enligt dem var det för att mitt namn inte stod på brevlådan. Det står Kovac på brevlådan och adressen har dom redan i handen. 
 
Så den stora frågan är egentligen hur dom lyckas med att inte leverera posten rätt. Helt otroligt.. 
Och jag som alltid tyckt att Oslo är segast och struligast i världen. Och så plötsligt 2013 så tog det bara 4 dagar att få skattekortet. Man tappar ju nästan hakan. Är världen upp och ner?!
 

Anya 70 år idag!

Grattis grattis lilla farmor.
Nu har du blivit stor;)
 
 
 

titta vad jag hittade...


 Här glider man runt på internet, leker med namn och hittar sig själv på en svettig bild tillsammans med sin egna skönhetsdrottning. Detta är den dagen jag fyllde 24 år och hade fest hemma på Barks Väg. Jag, Bella, Omar och Julia var the last people standing den kvällen.
 
 
 
Jag hittade också:
 
 
Så jävla roligt. Men samtidigt läskigt att man har så mycket bilder på sig själv på nätet. En dag kommer det ha gått från bilder till total kontroll över alla människor, säkert via mobiler. Det är dit världen är påväg, jag lovar!
 
 
 
 

Nehepp..

Tydligen var det ändringar i schemat på den lilla studion, så ingen yoga för mig. Jag som ville hoppa på tåget. Men men, får spana in nästa pass. Jag tog mig i kragen i alla fall och körde ett ordentligt pass på gymmet. Jag kände mig dock som en bit lammkött. Hungriga vargar överallt... Men jag är hemma och säker.
 
På vägen hem ösregnade det. Många hade säkert fått mega panik, men jag tyckte bara att det var en sån befrielse att få promenera i regnet. Jag kanske är en av få, men för mig kan en dags regn nollställa all oro och alla tankar och bara låta mig få starta om. Jag får nya krafter, känner livet. Underbart!
Jag drömmer mig alltid bort till ett liv på varmare ort. Men innerst inne behöver jag alla årstiderna. 

lång lista

En lång lista med mycket som måste bli gjort. Jag lyckas alltid skapa en lång lista och den verkar aldrig vilja ta slut. Kanske ska inte listan ta slut... är det någon annan som känner igen det? Det behöver inte alltid vara jätte mycket stora livsviktiga saker men ändå mycket som förändrar hela sinnesstämningen. Att få allt avprickat är för mig en viss avkoppling.
 
Ikväll är det yoga dags. Det ska bli skönt att stäcka på sig lite;)
 Och hålla mitt löfte till mig själv, jag vill lära mig nya saker och jag gör det stegvis. Efter ikväll kan jag säga mer än stående hunden och solhälsningen, jag kommer kunna säga det på norska;)

Yoga

Tydligen finns det någon studio i Oslo som lär ut Yoga basics gratis till främmande människor som mig. Så kanske ska jag delta på tisdag. Det hade varit kul att se hurpass bra jag klarar av de statiska övningarna. Jag har väl provat på det ett fåtal gånger på gymmet. Men aldrig fullföljt själva träningen eller gett den en riktig chans. Jag kan några ord typ: stående hunden och solhälsningen... men sen tar det väldigt stopp.
 
Yoga är ju lite utav en "trendsport" idag också. Om man nu får säga det. Dock har de människor som tränar yoga något av de vackraste kropparna i världen, så jag tänker att det är värt en chans.
 
 
 
 
 
 

skum donut...

 
Lite skoj får man ha. Jag älskar Donuts, fast än att jag ofta tänker på antingen Homer Simpson eller Miranda Hobbs i Sex and the city. Avsnittet då hon inte längre vill ha en glaced donut... underbart:)
 
 
Detta uppstod då jag skulle fixa myspys till Erik förra veckan. Jordgubbar doppade i chocklad och alkoholfritt bubbel, massa tända ljus och ett badkar fyllt med varmvatten och väldoftande bubbelskum.
Om man tänker efter så märker man nog att den där Jessica hon kan hon..elller...
 
 
 
 
 
 

Brunett igen

 

Vem vann fotbollen Micki?

 
Vi hade en jävligt bra tisdag med start hos Tobbe. Trots att matchen inte gick som många hoppats, eller tjaaa... Vem trodde egentligen att Sverige skulle ta hem segern?
Jag och Micki lyckades missa första målet som Sverige gjorde pga alohol och popcorn inköp. Det känndes som ett måste:)

Sen hade vi nog roligast på läktaren.. Micki hällde öl på killen framför oss. Men han hade regnjacka så varför blev han sur liksom;)? Vi viftade med flaggorna när ingen annan gjorde det och hängde på tysklands hejarklack utan vår egen vetskap...
Som sagt, vi hade roligast på läktaren och vi var bra support tyckte vi.
Förresten Micki hur många mål såg du utav de 8 som räknades med i målkampen?
 
Många gick väl hem med hängande huvuden, medens vi bussade vakter på folk som hade sex på toaletten. Så matchen lyckades inte knäcka vårt humör.
 
Så kan det gå, men fortfarande bär vi gul och blå.
 
 
 
 
 
 

Hösten utanför mitt fönster

 

Kommer chockladen verkligen att ta slut?

 Alla dess rykten och alla dessa artiklar. Det är ju lite omskakande för en chockladtokig att veta vad som eventuellt komma skall.
 
Tydligen har världens ledande chockladtillverkare haft ett möte i London för att beräkna hur långt kakaon kommer räcka från de odlingar som finns idag, vi fick 7 år. Den 2 oktober 2020 beräknas kakaobönerna ta slut.
Jag antar att det innebär att marabou kommer få en ny innehållsförtäckning....
 
Jag fick en sån panik igår att jag sprang och köpte chocklad, herregud! Jag har ju fortfarande 7 år, chilla Jess!
 
Läs själv:
Stämningen var ödesmättad när världens ledande chokladtillverkare träffades i London nyligen. Enligt chokladexperten och anordnaren av konferensen Angus Kennedy är allt kakao i världen slut inom sju år. - See more at: http://www.dagensps.se/artiklar/2013/10/08/58009654/index.xml#sthash.QYKmsylh.dpufTydligen har världens ledande chockladtillverkare nyligen haft ett möte i London där man
 Läs själv:
 
http://www.metro.se/mat-dryck/da-kommer-chokladen-att-ta-slut/EVHmjg!DLc5V0tPZbgU/
http://www.dagensps.se/artiklar/2013/10/08/58009654/index.xml
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/754393-daliga-nyheter-for-chokladalskare-kakaon-slut-om-sju-ar
 
 
 Men DN kom med en lugnande artikel som jag sommer luta mig mot nu. Det låter bättre och ja, ge kakaoodlarna bättre arbetsvillkor och löner! Det är jag absolut villig att betala för.
 
http://www.dn.se/ekonomi/branschen-chokladen-kommer-inte-ta-slut-om-sju-ar/

Grattis Grattis pappa lilla!

 

Överraskande söndag

Igår, söndag morgon tog jag ett tidigt tåg, eller rättare sagt en ersättningsbuss från Oslo till Karlstad. Därefter ett tåg från Karlstad till Stockholm central, utan mångas vetskap.
Jag hade nämligen kokat ihop en lite söndags surprise för Erik. Och med hjälp av Hardi, Eriks bästa vän så fick vi till det jävligt bra:)
 
Jag kom till Stockholm igår vid halv två och åkte raka vägen hem till Ella och Julia för kvalitetstid och väldigt god pestogryta + himmelsk banan/choklad kladdkaka...mums..
Jag mös med mina damer innan det var dags att ta sig till Söder hem till Hardi och Fia. Jag hade talat om för pojken att  jag inte skulle kunna komma till Stockholm på länge och därav skapat lite besvikelse. Så därför hade han ingen aning om vad som skulle ske söndag kväll.
 
 
 
Jag köpte med mig tacos och jag Hardi och Fia satt och inväntade Erik som skulle sluta jobbet i Södertälje vid 5 tiden. Det blev en del övertid så Erik var inte klar förrän vid 7 tiden. Men det gick ju såklart bra, vi var bara rädda för att han inte skulle orka ta sig hem till sin bästa vän efter en hård helg med slit och många timmar. Så Hardi fick slänga ihop en snabb lögn om att han fått en kylskåps och fläkt leverans som han inte kunde bära upp till 15 våningen själv. Då var ju bäste vännen tvungen att hjälpa till.
Som tur var tänkte inte Erik på att det var söndag och att man förmodligen inte får fläktar eller kylskåp levererade då.
Så Hardi gick iväg för att möta upp Erik och jag och Fia gjorde iordning maten och dukade fram bordet, ställde fram ljus och släckte ner hela lägenheten.
Vi gömde oss i sovrummet medens vi väntade in grabbarna.
 
Tillslut hörde vi hur dörren öppnas och pojkarna kom in. Det första man hörde var Eriks kommentar om vilken gay uppdukning Hardi hade gjort med släckta lampor och massa ljus på bordet. Sedan lade han märke till ..."Men det är ju dukat till fyra personer Hardi"... 
 
Då kommer först Fia och sedan jag ut ifrån sovrummet. Och det tog några sekunder innan Erik fattade att det var jag som gick emot honom.
Efter många skratt och pussar satt vi ner och mös alla fyra med rött vin och tacos. Och det var så roligt att lyssna på vad som hände i Eriks tankar dom få sekunderna från att han kom innanför dörren till att två tjejer kommer ut ur sovrummet. I en millisekund trodde han att dom ordnat en dubbeldejt med en annan brud, "vad tänker dom med", tills att han såg att det var jag.
 
 
Tack Hardi och Fia för en jättemysig söndagskväll! Och tack för att vi lurade Erik;)
 
 
 

Visste du att..

McDonalds har över 230 restauranger i Sverige och serverar ca 425 000 svenskar varje dag, den första i Sverige öppnades i på Kungsgatan i Stockholm 1973.
 
Den allra första McDonalds öppnades 1940 i San Bernardino i Kalifornien.
 
En cheeseburgare från MD innehåller ca 325 kalorier.
 
En Big Mac innehåller i Sverige ca 495 kalorier och i USA kan det röra sig om ca 650 kalorier per hamburgare.
(En människas dagliga kalori förbränning i snitt ligger på 2000-2500 om man inte är sängliggande.)
 
MD har ett museum i North Huntingdon, Pennsylvainia - Big Mac Museum Resturant
A one-of-a-kind tribute to the Golden Arches’ flagship sandwich and it´s innovative creator, Jim "MJ" Delligatti.
 
Restaurangerna finns i 119 länder världen över.
 
Det finns ca 32 000 resturanger.
 
13000 av de restaurangerna finns i USA.
 
45% av befolkningen i USA räknar som överviktiga.
 
Man beräknar att McDonalds har 46 miljoner kunder varje dag.
Om varje måltid snittar på 55 kr så blir deras dagliga inkomst världen över ca 2,5 miljarder kronor.
 
Coca-cola har 1,6 miljarder serveringar á 25cl varje dag världen över.
 
 
 

knäckebröd..

Så nu har jag lärt mig att göra knäckebröd hemma i ugnen med bara frön, woop wooop!
 
Det tog mig tre omgångar. Första blev för mjuk så allting föll samman. Det fick istället bli mussli:)
Andra satsen blev bränd, delvis för att jag hade ett distraherande skype-samtal med 3 sockerhöga jentor. Men det är alltid prioriterat såklart;)
 
Till sist tredje som inte gick sönder. Och efter noga övervakning inte heller bränd.
 
Sådär ja, GI-lnäcke klart!
 
 

Nyttiga muffins

Japp, vi börjar inte direkt med en rivstart meeeeeeen ändå bra grejer!
Jag har försökt mig på bakning. Något jag är otroligt dålig på. Min matlagning och min bakning håller inte samma standard så att säga. Med bakning måste man följa en massa regler och mått, det är inte helt detsamma med matlagning. Hur som helst, så har jag försökt baka en muffins som man ska kunna käka innan träning. En energibomb som ger en extra push fram till skivstången!

Dom blev egentligen inte direkt jättebra, men jag bor i Oslo där alla ingredienser inte
står dukade på rad i sortementet. Och då får man helt enkelt försöka lösa det hela på ett eller annat vis. Det blev i varje fall en halvt GI muffins utan socker med honung, nötter, morot och trokade aprikoser. Inte helt fel pinkat!
Men jag måste nog knåpa ihop vad jag gjorde för fel förutom att jag saknade vetekli.
 
Här är i varej fall receptet ifall någon vill prova det:
 
4dl dinkelmjöl
2dl havregryn
1/2 dl vetekli
3 tsk bakpulver
1 dl hackade aprikoser
1 dl hackade nötter
1 tsk ingefära(malen)
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
2 st ägg
4dl vaniljyoghurt
3/4 flytande honung
1 dl matolja/rapsolja
1 mosad banan
2 rivna morötter
 
Ugn 200´C
 
Blanda ingredienserna i två separata bunkar.
Nr1: Mjöl, havregryn, nötter, aprikoser, vetekli, bakpulver, krydder.
Nr2: ägg, yoghurt, honung, olja, banan, morötter
 
Blanda ihop allting ordentlig i bunkarna innan dom slårs ihop. Använd gärna en elvisp för att blanda ihop allting till en jämnt smet/röra.
Placera ut ca 25 muffinsformar och fördela smeten.
Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
 
Hoppas ni lyckas bättre än mig!
Dock har jag inte gett upp projekt bakning! Det ska jag bara lära mig!

Gör det till en lek

Jag har kommit på exakt vad jag ska använda denna hösten till. Jag kallar mitt projekt för Allmenbildning 2013. Det är dags att ta tag i det nu alltså. Ända sedan jag tog studenten har jag ägnat mitt liv åt att vara "ung och dum" rent ut sagt. Jag har fortfarande gjort många bra saker, det finns absolut ingenting jag någonsin skulle ångra. Varken pojkvänner, tatueringar eller alkohol intag.
 
Mitt problem är att jag inte tar till mig mer nödvändig information än jag behöver för att klara dagen. Och det är ju inte jättebra i längden... Jag är inte intresserad utav nyheter egentligen, eller sport, inte heller bloggare eller vilka nya filmer som kommit ut. Om någon skulle fråga mig om vilka intressen jag har så finns det inte något riktigt svar på den frågan. Ärlig talat så borde jag rankas som en utav det tråkigaste människorna i världen, herregud!
 
Men nu tar vi tag i det!
Så från och med idag så kommer jag att tvinga mig själv till att lära mig någonting nytt. En sak var dag. Och jag hoppas att denna vägen hjälper mig att hitta ett större intresse för det vi kallar allmänbildning och hobby. Jag tänker utmana mig själv, göra allting till en lek som i slutändan bara ger mig allt godis.
Varje dag kommer jag att publicera mina nya erfarenheter eller min nya reserch. Hoppas ni finner det som bra läsning vänner!
 
 

Oktober

Sådär, då har vi hoppat över tröskeln rakt in i det fjärde kvartalet. Undra hur kall denna hösten kommer bli, för rummet jag sover i nu, på min ej isolerade dubbelluftmadrass, är ganska kallt. Vi har inte ens nått nollan ännu.
Jag har dock förberett med en väldigt liten och ful ryamatta i en miljon färger, innetofflor och flisplädar:)
Detta ska nog gå bra:)

Vi har haft besök

Dessa två grabbar, Edvard och Igor, har bott hos oss i några dagar. Husse och matte skulle resa iväg så Trude och Jessica fick vara barnvakter. Dom var så fula så att dom blev söta. lugnare eller mer närgående katter får man leta efter!
 

Igor här, a.k.a tjockisen, är jävligt lik Gollum...
 
 
Nu när dom har åkt känns det faktiskt lite tomt, ingen som sprätter sand, gnäller eller rivs.
 
 

Långsam brud..

Jaa... på torsdag har det gått en månad redan.
Så täta är mina uppdateringar, förlåt förlåt. Men det är som att dagarna bara smälter ihop och någonstans, trots min hastiga flytt och mina väldigt snurriga dagar, så finner jag ingenting som jag vill skriva om eller berätta om.
 
Kanske för att jag någonstans innerst inne inte ville lämna Stockholm. Kanske för att jag är otroligt lat. Kanske för att jag har ett minne som en guldfisk. Oavsett vilken så är det skärpning som gäller, jag måste skaffa mig en bättre själv diciplin. Herregud, att blogga är för mig som att föra dagbok. Ibland är det trisst att skriva, men längre fram kommer jag vara så glad för att jag tog mig tid till det. Digital dagbok så att säga.
 
Jag kikade tillbaka på vad som hände för ett år sedan. Exakt idag för ett år sedan hade jag och Tobbe bott ihop i lite mer än två veckor och kommit unferfund med att vi inte gillade samma sallad. Jag bara känner nu i efterhand hur lyckliga både jag och Bobban va när vi fick vår lägenhet i Bergshamra. Det var ju nästan så vi hade minnesstud var söndag och tackade gudarna, så överlyckliga var vi. Ni som någon gång har varit på lägenhetsjakt i Stockholm är dom enda som förstår känslan.
Och nu har vi redan bott ihop ett år och flyttat isär. Jag till Oslo och han ihop med Malin. Overkligt är nog det rätta ordet. Tiden är overklig, hur kan det redan gått ett år?

Här sitter jag i Oslo, tillbaka på Tea Lounge och väntar in hösten...
 
 
 
 

RSS 2.0