Bella ska snart bli mamma...

Tänk att denna lilla Shoddan ska bli mamma snart... helt otroligt.
Innan jag åkte till Oslo var det vi som satt och hängde på balkongen med vattenpipan i handen...
 
 
I lördags hade hon överrasknings baby shower! Jag kunde tyvärr inte komma, men en present skulle hon absolut få! Det är inte varje dag man skaffar bebis;)
 
Presenten var en liten varmare boddy som en björn med en liten luva och svans:)
 
In the making:)
 
 

Oförglömlig helg

I fredags fick jag och Erik lite fnatt. Vi ville hitta på något kul. Det resulterade i att vi gav oss ut på stan för att hitta en härligt pizzeria för god mat och öl. Men det visade sig att en pizzeria med lite högre standard inte fanns någonstans runt Gamla stan eller Medborgarplatsen. Bara kebaber och finare restauranger. Så efter att ha sprungit runt i kylan landade vi på Pizza Hut. Inte direkt favoriten, men vi ville åt spriten;) Hahaa!
Nej men vi beställde in två kalla och lite kycklingvingar som starter. Klockan sprang iväg och plötsligt var hon redan halv elva, vi som hade bowling bokat klockan 23.00!
 
Det var till att betala och ge sig av! Nu var det dags, jag skulle klå Erik i  bowling!
Jag vann tyvärr inte... inte särsklit oväntat kanske men jag gjorde mitt bästste!
Tillsammans tror jag att vi gjorde över 10 strikes, en oväntat bra match från oss båda.
 
På lördag morgon vaknade vi upp och kännde att brunch stod som kandidat för dagens första mål. Mellan kl. 12-16 serveras en otroligt fräsch brunch på Mornington, Nybrogatan nära Stadions T-bana. Vi njöt som bara den av guds gåva till människan - MAT! Jag kan verkligen rekommendera deras brunch-buffé, fantastisk!
(Btw mamma, det var där ni bodde förra gången ni var i Stockholm).
 
 
På kvällen firade jag med mina nära och kära. Jag hade lagat en rödvinsgryta som blev helt fantastisk. Det var första gången vi alla var samlade med pojkvänner och tjejer runt ett middagsbord. Och jag måste säga att jag gillade det. Food brings people together! 
Helt klart hemmagjord! GRIMS JESSICA 25! Hahahaha!
Jag kan inte baka tårta kanske, men ni ska veta att denna blev helt fantastiskt god, även om den inte är en fröjd för ögat!
 
 
På kvällen blev det Rose. Vi hade verkligen jättekul, trots att Erik och Hardi inte blev insläppta (dom anlände lite senare). Men vi kunde ju inte annat än att stanna efter ett inträde på 200 och två drinkar för 300, hahahah!
 
Jag och Ella och Micki. Vi rockade loss!
 
 
 
 
Söndag morgon.....
Vi var inte helt 100% pigga på min faktiska födelsedag. Men det gick bra, jag var supernöjd med hela lördagen!
Tanken var att Erik skulle bjuda ut mig på Tapas på kvällen, men energin fanns inte där. Varken hos mig eller hos honom. Så vi sköt upp det och ska ut i veckan istället:)
 
Erik var världesn fining tidigt på söndags morgon. Då han gick ner till ICA och inhandlade en jättefin frukost till mig! Denna man är sååååååååå full av kärlek:) Min lilla fisi!
 
 
Grattis grattis till mig - 25 års dagen är passerad. Vad händer nu?
 
 

25 år

Nu har jag hunnit fylla 25. Hur kännd det? Jo det ska jag tala om för alla er som ställde frågan men aldrig fick svaret. Att över en dag bli ett år äldre känns inte särsklit annorlunda, men att inse att ännu ett år har gått är lika förvånande varje gång. Jag hade satt upp år 25 som en målstolpe. Jag hade nog räknat med att ha livet lite mer planerat, haft en lite stabilare plan och självklara mål. Nu är allt lite omtumlande bland flytt, snö och ett pulserande Stockholm. Men jag är otroligt glad över att vara här. Jag är omgiven av underbara människor och jag tror nog att jag snart ska få ordning på saker och ting. Jag kan inte annat än att använda de redskap jag har, med min 25-åriga grundindställning - Allt är möjligt!

Tänk om..

Jag har suttit hela dagen igår och hela dagen idag och bara sökt sökt sökt en massa jobb...
Denna gången vill jag verkligen jobba med någonting helt nytt och utmanande. Min magkänsla säger att jag kommer lyckas med det förr eller senare... jag har bara så dåligt tålamod.
 
Men idag kanske jag kom ett steg närmre i processen, imorgon får vi svaret ;)

Austrailian Open

Jag slog på Eurosport idag. För er som inte vet så är inte jag direkt en sportfåne... Men det var ganska mysigt att råka snubbla över tennisen. Den påminner nämligen mig om den gången jag och tjejerna befann oss i Melbourne och lyckades pricka in Austrailien Open.
 
Nostalgi till tusen.
 

Stackars lilla Dino

 
I lördags var jag och Erik på middag hos hans mamma för första gången. Det var jätte mysigt verkligen. Och jag fick för första gången äta äkta hemmagjord paella, lagad av Margarita. :)
 
 
På vägen hem skildes jag och Erik åt. För jag skulle hem till tjejerna och Erik skulle in till stan och säga hej till en polare. Tio minuter efter att vi pussats hejdå, ringer telefonen.
Då är det Erik som skrattar på andra sidan luren och säger: Asså du kan inte ana vad jag precis varit med om!
När han berättar för mig vad som hänt tycker jag synd om honom, men ligger samtidigt dubbelvikt på tunnelbanan.
Erik fick inte tag på sin kompis så han bestämde sig för att åka hem istället. När han var på väg ner till tunnelbanan såg han att tåget stod inne och skulle precis åka. Istället för att tänka en extra gång sätter han full galopp mot tåget med fokus, jag ska hinna med!
Vad som händer då är att han tar sats och hoppar in genom dörrarna, medens dom stängs. Det är bara det att han hoppar aningen för högt så han slår i pannan och näsroten i taket på tåget. Bakom honom på perrongen klingar en kör: Ooooooooooooooo...
Det är i detta ögonblick, efter att ha kontrollerat näsan, han ringer till mig.
När han väl kom av tåget baddade han pannan med is och väl hemma placerades en påse frysta grönsaker på pannan.
Man kan inte låta bli att skratta åt den här historien även om han faktiskt skadade sig. Jag är bara glad för att han inte lyckades knäcka näsbenet, det hade varit fruktanskvärt.
 
Idag ser han ut såhär, som en liten dinosaurie, men han är ändå världens finaste:)
 
 
 
 
 

Snön har invaderat Stockholm!

 
 

Veckans Make Up

Min lilla Bella håller på att utbilda sig till Make Up artist. Och nu är det inte långt kvar!
Mitt lilla MVG barn behövde en modell både på onsdagen och fredagen, klart man ställer upp:)
 
 
 
Sotade ögon
 
 
Every day make up
 
 
 
Marilyn Monroe
 
 
Bröllops make up
 
 
 
Om ni vill se och veta lite mer om den nyblivne Make Up artisten Isabella Broed har ni här hennes egna hemsida. http://www.isabellabroed.com 
 
 

2014

Det var verkligen skönt att äntligen få träffa mina tjejer och Erik och fira in det nya året. Som ett avslut på mitt slaveri i Oslo. Nu har jag jobbat upp min önskade budget och ska såklart låta den växa detta året. Vem vet, detta kanske är mitt år. Då allting bara plötsligt faller på plats och känns hundra procent rätt. Det hoppas jag i varje fall. So far so good:)
 
Vi firade nyårsaftor hemma hos Eriks polare David Sahlin. Jag måste säga att grabbarna gjorde en dunder insats med maten:) Det är inte ofta jag kommer på middag och där män har varit ute och plockat vildlingon! ;)
 
Otroligt mysig dukning. Och självklart hade värdarna snicksat till det lite med en varsin utmaning under kvällen. Precis så det ska vara! Vi hade också två från Englad på besök och en dansk från Köpenhamn. Jag var i princip den enda som kunde prata svensk - danska med honom. För resten var det engelska resten av kvällen:)
 
 
 
Efter middagen startades ett peas-krig. På bordet fanns nämligen små kulor med tillhörande rör som var till för att skjuta.
Om man gör matten rätt: 2 glas mousserande till förrätten + 2 glas rött till middagen + 1 shot innan vi hunnit till efterrätten + eventuell förtärd alkohol innan måltiden = Peas-krig! :D
 
 
 
 
Resten av kvällen var bara en härlig väntan på det nya året med otroligt sköna människor, alkohol utan gränser och en kamera förståss;)
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
 
 

Vår mysiga Jul...

Jag har bott i oslo i fyra ganska slitsamma månader. Faktiskt för att det har varit mycket jobb, men också för att min levnads situation oväntat blev - one of a kind. Vilken människa som helst hade behövt ett extra förråd med energi och tålamod för att hålla humöret på topp. Men nu är jag i Stockholm, börjar landa mjukt igen.
 
Hur som helst så blev vår Jul hemma på Hällkistevägen helt underbar. Precis som jag ville.
Tänk att min efterlängtade jul redan är paserad och avklarad för tre veckor sedan... Det är ju helt sjukt hur fort tiden plötsligt går.
 
 
Vi bakade massa massa. Detta är före och efterbild på vårt fina pepparkakshus:)
När vi väl kör igång så är vi seriösa:) Det dekoreras från topp till tå och självklart behövs det lite marsipangubbar runt om det glacerade huset.
 
 
 
Titta så fina lussekatter vi gjorde:)
Finaste i världen!
 
 
 
Vi var 11 personer på julafton, men av julbordet att dömma skulle vi kunna varit ca 20 stycken.
Jag tog med mig matlådor tillbaka till Oslo. 10 stycken packade jag med mig, men faten såg fortfarande lika fulla ut, haha!
 
 
Vi hade gott om paket. Det såg ut ungefär som att tomten värit här och tippat släden. Alla barn är över 20 år, hahahaha! Hur fan lyckas vi då samla på oss så här många klappar?!
Alla hade nog varit väldigt snälla detta året;)
 
 
Även om jag är trött på all jul i skyltfönstren och i folks trädgårdar så kan jag inte låta bli att längta efter nästa år då familjen sitter samlad och myser framför Kalle Anka igen.
 
 
 
 
 
 
 

Vem räknar dagar..

Det har redan hunnit bli 2014 och jag har redan hunnit flytta till Stockholm, alltså lämnat Oslo. Och det är redan 8:e januari.... Micki har redan hunnit fylla 25 och Julia och jag står på tur.
 
25.... Jag minns mina framtidsdrömmar som 20-åring. "När jag är 25 ska jag ha köpt lägenhet och veta exakt vad jag vill ägna mitt liv åt. Jag ska redan ha skaffat hund och bo ihop med den som jag vill dela livet med."
Det gick sådär va...
 
MEN! Mina damer och herrar, jag är glad för det. Jag har under ett års tid tagit mig från botten till toppen. Nu när jag äntligen är klar med mitt impulsiva Oslo ska jag börja mitt nya liv i Stockholm 2014!
 
 
 

RSS 2.0