Litar du på telefonen?

Jag satt lydigt och väntade på att telefonen skulle ringa. Klockan 10.05 var den bestämda samtalstiden. Klockan blev 10.10 - 10.15  - 10.20....
Jag tänkte att det drog ut på tiden. Sedan får jag ett minisamtal från Ella på mobilen. Men jag har så sjukt dålig täckning på den att jag knappt vad hon säger. Jävla norska mobiler!;)
Jag förstår att det hade med tingsrätten att göra. Jag lyckas ringa upp Ella och hålla täckning länge nog för att få reda på att rätten nu skulle ringa den norska mobilen. Sedan ringer Lisa, Emelies mamma mig. Jag hör henne fråga efter mig innan det bryts. Jag flyger på hemtelefonen för att ringa upp henne. Men när jag försöker ringa kommer det bara en okänd signal till svar. vad är det som sker??!
Tingsrätten ville nu kontakta mig på mobilen, enligt Ella. Mobilen hade noll täckning och tydligen min hemtelefon också. Vad är oddsen liksom?!
Inte ett enda nummer fungerade! Jag provade även andra nummer men inga lycka. Va fan....

På men tofflorna, i pyjamas löper jag över till Ella i hopp om att hennes familjemedlemmar är hemma.
Som tur är öppnade Felicia dörren. Deras telefoner var också ur funktion. Så jag fick byta ut mitt simkort med hennes mobil för att kunna ringa till tingsrätten.

När jag kom fram hade dom tagit en paous så dom fick kalla in alla i rättssalen igen.  Jag blev direkt kopplad in i rättssalen för att nu efter 50 minuter kunna ge min vittnesförklaring.


När ska någonting någonsin flyta på enkelt för mig????????Herregud!

Tingsrätten on the phone..

Jaag sitter nu hemma i Halmstad igen. Denna gången har jag flyttat hem. Känns så sjukt att maj månad kom så fort och snart far mot sitt slut. turligt nog förljs det utav juni månad som är en månad att se fram emot hela året.

Jag sitter just nu med min kaffe i handen och hund i knät för att vänta på mitt telefonsamtal/ vittnesförhör från tingsrätten. Det ska bli spännande!
För er som inte vet vad det gäller, slå upp förstasidan i gårdagens tidning. Så ligger det till.


Nej, nu ska jag stirra på telefonen.

Flygkarma

Äntligen har jag funnit mig tid till att blogga lite. Sedan efter att jag kom hem ifrån underbara LA så har dagsschemat varit ganska fullbokat med packning, jobb och 17 maj. Jag tänkte bara plocka upp ifrån vart jag slutade.
LA var så bra! Att få träffa alla mina tjejer igen på en och samma gång är en riktigt skön känsla. Det är som att komma hem igen. Det spelar ingen roll vart i världen vi lägger till, det är i deras hamn jag hör hemma.


Flygkarma....finns det? Jag börjar undra alltså. För jag har varit med om det ena och det andra, oftast inte med en positiv tvist. Vad är det jag gör i livet för att förtjäna dålig flygkarma?
Det började för över ett år sedan då jag blev bestulen på 30 000 och alla mina redan bokade och, trodde jag, betalda biljetter. Detta är fortfarande inte utrett men på onsdag nästa vecka är det äntligen dags för rättegång. Vi håller klart tummarna för detta!


När jag flög till LA fick jag vara med om en massa spännande saker. När jag först kom till flygplatsen var jag en halvtimme sen. Detta berodde på tåget. När jag skulle hoppa på flygtåget var det en minut kvar. Konduktören frågade om jag skulle med, jag svarade ja och vände mig och om och kysste Daniel snabbt farväl. När jag lyfte upp väskan och skulle gå ombord möttes jag av en handskklädd hand 10 cm från ansiktet och konduktören sa: Tyvärr du får ta nästa tåg....Varför i hela världen ens fråga då?
Väl på flygplatsen med en timme kvar för avfärd checkade jag in mitt baggage men stötte även här på problem. Jag hade ingen adress in i landet och kunde inte checka in förrän adressen var registrerad. Herregud tänkte jag och började ringa till alla tjejerna. Men dom i sin tur satt på flyg från Stockholm och Köpemhamn. Jag lyckas tillslut hitta Sofies amerikanska nummer och ringer till La mitt i natten i ett ganska desperat behova utav en adress.
Vidare vid kontroll av handbaggage glömde jag att lägga alla de små "vätske-tingen" i dom små plast påsar som tilldelas. I lite lätt stress lyckades jag roffa åt mig en i kön, fullt bestämd att inte börja om. Så medens jag köade rotade jag igenom hela bottem på väskan för att få med varenda droppe. Oturligt nog bjöd jag på en liten show. Det började tjuta något så otroligt ifrån min väska. Vad i hela världen är det som händer, tänkte jag. Och så kom jag på att Danne hade köpt mig ett överfallsalarm som nu tjöt vilt någonstans i botten av min väska. Jag börjar få lite lätt panik för man ska ju inte gärna ställa till med sådan scen på en flygplats, eller? Jag hittade larmet och turligt nog, larm pluggen för att få tyst på eländet.
En norsk gubbe brevid mig kommenterade: Ja men det där var väl litt morsamt?
Mina sköna stunder fortsatte. Eftersom att jag skulle flyga till USA var jag tvungen att gå igenom ännu en kontroll. Den tog en evighet och det enda dom ville göra var att kontollera passet mot biljetten. Klockan tickade och plötsligt så var boardingen avslutad trots väldigt många i kö. Någonstans bakom kommer ett pensionärsgäng springande för att de också ska med planet. De hoppar över räcket, märk väl hoppar, för att komma allra längst fram i kön. Alla som köade hade precis lika bråttom men bara för att de hade skägg och gäddhäng var det okey att dom gick före i kön..what!?
Jag lyckades komma ombord, eller rätttare sagt springa ombord precis innan dörrarna stängdes. Det var väl en himla tur.
Jag satt jämte en väldigt trevlit hjärtkirurg som tur var, + i kanten!

När jag landade på Newark fick jag börja med att stå i kö i nästan 2 timmar för att registrera min ankomst. Jag hade ju 3,5 h på mig så jag kände mig inte allt för stressad. Men när jag väl kom fram och det var min tur hade jag en knasig man framför mig. Han ville registrera sig själv och sin kompis, som inte var där, in i landet. Det gick ju inte allt för bra. Så där fick jag stå och vänta i evigheter på att gränsvakterna skulle förklara för denna dumme norsk att det inte riktigt fungerade så. Tillslut dök den mysteriska mannen upp, efter utrop i högtalarna, stup full och lätt 2 meter lång. Han skulle skanna sina fingrar och ta foto. För honom var det som att studera till astronaut.
 Tillslut var jag förbi och redo för nästs krångel och det var jag garanterad. Jag skulle precis till att kontrollera mitt handbaggage när jag fick reda på att min flygbiljett inte var fixad som den skulle. Så jag fick checka in igen för Continental airlines och även byta gate för detta. Fruktansvärt, fruktansvärt. Tåget mellan gaterna kom inte och klockan blev allt för mycket. Nu hade jag bara en timme på mig att fixa med incheckan. Sheeeet!
15 minuter senare kom äntligen tåget. Jag trängde mig fram och höll tummarna för att inte missa planet.
Det var en väldigt lång baggage kö som jag tänkte att jag skulle slippa, men nej. Min e-ticket fungerade inte ihop med mitt pass så jag var tvungen att ställa mig i kön. När det var 20 minuter kvar till min take off kom jag fram till incheckningen som totalt ignonerade att jag behövde personlig service. För tydligen så är där också självincheckning men för baggage.
Helt otroligt flygplats altså! Jag började nästan bråka medn peronalen för att få dom att ordna ett fripass åt mig för att komma till gaten. Först sa dom åt mig att jag skulle bli tvungen att ta nästa flyg klockan 18.00 men det vägrade jag! Jag skulle med mitt 16.30 plan!
Efter många om och men och bara 10 minuter kvar till avgång sprang jag och mitt fripass igenom kontrollen. Jag fick snabbt slänga av mig skor, skärp, väska och allt av metall i mina fickor.
När jag kom igenom kontrollen roffade jag åt mig allt och löpte mot gaten. Jag sprang i panik, svichade förbi folk, utan skor...
Jag lyckades precis komma fram till gaten innan den stängdes. Tanken var att jag skulle hinna träffa Ella och Julia på flygplatsen innan vi lyfte, men så blev det ju inte. Jag kom inrusandes på planet med alla mina ägodelar i famnen, svettig och andfådd. Ella hoppade upp från 5 raden, med en väldigt frågande min.
Mitt enda svar va: Fråga inte, för du vill inte veta vad jag har varit med om!
Jag svingade en vink åt Julia också innan det var dags att spänna på sig bältet.
Precis när jag sätter mig slårs jag av ett ännu värre slag, jag hade glömt mobilen i kontrollen...Någonstans i början av gaten, i en plastbytta låg min älskade telefon....nu förlorad för alltid...


Snacka om taskig flygkarma!


Minglar fram

Här på grannkontinenten är det full rulle! I lördags gick vi på fashion district. När man är 6 tjejer kan det lätt spåra ur, speciellt ur plånböckerna. Det införskaffades skor, väskor och en hav av smycken. Vi började känna igen det där lyckoruset vi hade för 1 år sedan. Då shopping var det vi levde för i slutet av vår resa.
Efter vår långa eftermiddag åkte vi hem, fixi fixi och så bom bang tillbaka på gatorna.
Vi gick ut och åt på Katsuya. Ett otroligt sushi utbud. Så otoligt gott! Jag och Julia lyckades beställa in någon form av marinerade/friterade räkor - on the top. Utsökt..
På kvällen rockade vi loss på Roxbury, direkt eskorterade till ett bord och 2 minuter efter att vi promenerade genom portarna hade vi en drink i handen. Sånt gillar vi!
Vi körde hela kvällen och på vägen hem gled vi inte i en taxi utan en limo med no drink limit! Det gick bra!

På söndag var det marknaden på Melrose avenue som gällde. Där fanns verkligen allt, inte som en Halmstads laxival liksom. Eter all shopping åkte vi till Venice beach walk, promenerade runt bland alla tokiga människor och
åt burgare på Sidewalk café.
Där satt vi alla underbara kvinnor och njöt av livet. På kvällen handlade vi massa gotteri och körde Solsidan maraton. Livet var bra...

Med brudarna i LA

Nu sitter vi hemma hos Emelie och Sofie, 9 timmar efter skandinavien. Emelie har fått åka till skolan idag så vi är bara fem man vid frukostbordet. Nu har mina härliga kockar blivit klara med äggröra och bacon. Jag stod som skapare av kaffet. Vi ska nu sitta ner tillsammans och starta vår tredje underbara dag på trippen. Vi har hittills haft två dagar med gott om skratt och gott av glädje.
God frukost!

LA

Wiiie! Imorgon åker jag till Los Angeles för att träffa mina underbara tjejer! Vi ska spendera en hel vecka ihop och bara njuta av varandras närvaro! Det ska bli helt underbart! Jag började packa för en timme sedan, måste säga att jag är dåligt förberedd inför denna resa, men jag ger inte upp mina krafter för det!
Nu jävlar ska det intensiv umgås med mina älsklings människor i hela världen!
Det är dessa kvinnor som har gjort mig till vad jag är - en envis, babblig, energifull 22 åring med fiskögon och stort hjärta! Ses snart brudar!Min coctailguide


Grabbens pose;)

Jag besökte Danne på jobbet igår, han lagade goda coctails till mig och jag underhöll honom.
Ett bra byte tycker jag!


Jag jobbar med press

Mitt snabblagade, ej goda, pulverkaffe är slut. Så jag har börjat använda Emmies kaffepress. Jag har aldrig använt en sådan innan och nu undrar jag vad skillnaden mellan presskaffe och bryggkaffe är egentligen? I bryggkaffe rinner vattnet igenom allt kaffepulver och i pressen så pressar man ner allt. Men det borde ju innebära typ samma sak, eller?? Bara det att man tror att man sparar el med presskaffe. Vilket man inte gör för man måste då istället koka upp vatten på plattan...
Har någon svaret så snälla tala om det för mig;)
Lördag i Sofienbergsparken

Jag och Danne var barnvakter åt Selda i lördags. Jag vaknade av att Danne lät henne hoppa upp i sängen, knö sig ner mellan oss och i princip våldta mig med pussar. Det är okey när min lilla Jimbo gör det, för hans tunga slukar inte hela mitt ansikte. Selda däremot...man blir kvävd. Speciellt när man är nyvaken och armmusklerna inte riktigt klarar av att putta bort den fullvuxna valpen i iver. Men bättre med för mycket kärlek än för lite.
En sak som jag har märk med henne är att hon mest pussas för att hon ska kunna komma riktigt nära för att gnaga lite på en näsvinge eller på hakan. Det gör skitont. Hon verkligen nyper. Men det är väl så hon gör, så det känns... Så det känns att man finns och är i livet. Alla använder vi någon form av - så det känns. Detta var hennes.. Min lilla pojke hemma måste alltid gnaga lite på händerna med käken när man kommer hem. För att han vill visa kärlek så det känns. Jag använder också mig utav detta, jag brukar klämma Annica och Danne på näsan. Då vet dom att det känns;)

Vi drog och grillade i parken, Sofienbergsparken, på eftermiddagen. Vi satt där från halv tre till klockan sex.
Selda låg i solen och gnagde på ett ben och vi grillade och mös i den varma solen. Först var det jag, Danne och Maria sedan tillkom Erkan och Chris den sista timmen.Vi fick smakprover från cola också. Världens minst lilla burk, så söt!
Efte den sköna eftermiddagen fick jag ta mig till jobbet. Det var ganska tunga steg faktiskt. Men vi jobbade på bra alla tre. Erkan, Chris och jag upplevde en utav de värsta kvällarna på länge. Kortterminalerna la av klockan halv två. Gissa om vi har det som värst runt det klockslaget... Och väldigt få i Oslo använder kontanter på krogen. Vi kan väl säga att det typ var kaous. Men eftersom vi är så jävla grymma fixade vi det rätt så bra ändå.
Jag var dock trött som tusan när vi stängde. Det tog oss två timmar och städa baren. vi var färdiga klockan fem.
Jag kom inte i säng förrän halv sju på morgonen i söndags. Och när jag kom hem så ringde mamma mig på skype för då hade hon stigit upp. Snacka om dygnsskarv för oss två. Det blev ett väldigt kort samtal och sedan bums i säng. Jag sov till halv fem på eftermiddagen igår. Helt slut.

 

 


RSS 2.0