Angkor Wat - Den stenrika staden!

Uppe fore tuppen! 4.45 akte vi tuktuk fran vart hotel ut till den kanda tempelstaden. Det var verkligen kolsvart. Man kunde inte se nagonting framfor sig. Som tur var sa jag med mig ficklampa och ledde vagen fram genom ingangen till Angkor. Det var labbigt med samtidigt riktigt haftigt att ga pa den gamla steniga gangen fram till templet, i nastan totalt morker. Runt okring kunde man hora alla olika ljud fran alla djur som lag och lurade. Pa sidorna kunde man skymta en viss glans som avslojade sjoar pa var sida om gangen. Vi foljde efter alla andra ficklamsljus framfor oss och kom till en plats dar tydligen ganska manga turister samlats for att uppleva precis det samma som vi. Angkor Wat i gryningen.






Vi besokte manga olika tempel och tro det eller ej men alla ser olika ut. Man tror att man ska trottna fort. Men det gjorde jag inte i vajre fall. Jag tycker verkligen att sant har ar as haftigt!
De mest beromda templena som vi barokte var "Bayon" och "Ta Prhom". Det forst namnda kallas med andra orf for "the tempel with many faces" och det andra ar det tempel dar "Tomb rider" spelades in. Sa nu har man sett det med!




Vi klattrade upp och ner och upp och ner for de skeva, slitna, ojamna och haligt branta trappstegen till templena.
Riktigt roligt var det. Man fick ju verkligen uppleva den gamla kulturen om man sager sa. Den satt sig som ett minne i benen dagen efter! Det ar egentligen konstigt att dom later turister klattra upp och ner pa dessa historiskt viktiga och omtaliga platser. Men men, det gjorde min dag!
Jag tror val att vi var hemma klockan 15.00. Det later kanske som en kort dag. Men vi var uppe fran klockan 5. Det blir ca 9 timmars tempel klattring. Vad sager ni om de!


Kommentarer
Postat av: Janne D

Hej Tikiti fan va kul ni har fortsätt med det.

Hälsningar Janne

2009-12-01 @ 21:29:31
Postat av: Janne D

Förresten tack för vykortet från Vietnam.

Mvh.Janne

2009-12-01 @ 21:35:47
Postat av: Janne D

Ps Amandas rum blev skitsnyggt.

Mvh Janne

2009-12-01 @ 21:42:54
Postat av: Titti

Vilken passande rubrik till inlägget!!! Där hade du tänkt efter ordentligt.

2009-12-02 @ 16:40:09
Postat av: Jessica

Haha! Snart kommer det mer vykort!Resan ar ju inte slut annu!

2009-12-09 @ 05:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0