Enkäter?

Ja nu har jag börjat ett litet enkät projekt! Jag ska börja svara på enkäter och se vart detta för mig ekonomiskt. Det blir mer spännande för varje registrering. Det är ett jävla jobb att stara upp, men det har hörts vara riktigt bra när man väl kommer igång. Just nu har jag tvänat 16 dollar:) Det ska bli mer! Jag är registrerad på både amerikanska och svenska sidor. Nu har jag jävlar inte mer tid till övers!

Time to answer surveys and make money!


Huvudet i taket

Igår var jag nog världens bästa städkärring. Jag städade så knogarna blödde. Jag började först med att tvätta två laddningar. Eftersom där finns två maskiner jobbade jag lite snabbare så. Totalt igår tvättade jag fem gånger, plus att jag handtvättade fyra plagg. Varav ett var Dannes astunga stickade tröja, inte kul. Sen fortsatte jag att skrubba. Och jag hann helt enkelt med att städa hela sovrummet, som jag sa igår. Jag spann vidare och en toalett, som är anknyten till det sovrummet, är också helt kliniskt ren. Jag hade kunnat slicka toalettstolen, men det gjorde jag faktiskt inte. 
Jag grep tag i fönsterputsen och skulle fortsätta ut på altanen, Danne kom hem  någonstans kring detta ögonblick. Han skulle laga köttbullar och potatismos. 
Under tiden som jag skrubbar hela altanen lagar min man mat. På altanen skurar jag verkligen alla fönster, då menar jag alla! Och skrubbar bort varenda liten död fluga. Min farfmor och farfar har sjukt mycket växter där, det är ett under att jag lyckades göra rent där! Men jag är otroligt stolt över min insats!
När jag va klar tänkte jag, åååå vad gott med mat. 
Då visar det sig att Danne kräver lite assistans med det hela så jag fick tillverka köttbullarna och göra själva moset.  Pojken sitter i vardagsrummet och relaxar framför time out. Haha! Så mycket hjälp han gav...

Trots min hårda gårdag har jag haft sjukt svårt att sova. Jag har inte kunnat somna in alls. Så nu är jag en sliten piga. Men så är det ibland. Nu snart ska jag och Danne dra till Malmö och Köpenhamn. Vi ska på lägenhetsvisning - önska oss lycka till! Och så ska vi försöka ordna med lite skattekort osv i Köpenhamn.

Peace out - nu är det kaffe!

Städnings dags!

Nu håller jag och Danne på att städa min farmor och farfar hus. Det är ett stort hus och mycket att städa. Men vi vill göra det helt rent, snyggt och väldoftande tills att dom kommer tillbaka! Nu har jag hunnit med att köra lite egen tvätt. Jag har städat ur hela deras sovrum. Jag tänkte att det är lättare att ta ett rum i taget. Börja med det rummet vi inte ska använda och jobba sig neråt på listan. Jag har skurat fönstren, damm torkat hela rummet, dammsugat, skurat och vädrat ur sängkläderna. Danne hjälpte förstås till lite innan han sprang iväg och fikade.
Lite kaffe på detta och sedan på städningen igen. Nu är det stora-rummet som ska damm torkas, det kommer nog ta ett tag!!! Tjingeling!

tomma fat


Det serveraden 2 sorters kräftor. Då menar jag inte två olika kräfttyper utan två olika tillagningar. Eftersom kräftorna aldrig tinade gjorde jag lite experiment för att få bort isen. Första satsen kokade jag i havssalt med dill. Och den andra tillagade jag precis som dom gjort i Falcon reklamen. Med vitlök, chilli, färskpressad limejuice och olja. Det blev sjukt gott! Mina gäster blev väldigt nöjda med resultatet :)



De klassiska räkorna stod också framme på bordet.
Utöver skaldjuren serverades det grovfrallor med majonäs, citron, kaviar och ägg med salladsblad. Man kunde tillverka sina egna räkmackor helt enkelt.  Vi satt alla tre och mumsade på kräftorna tills att faten var alldeles tomma. Sofie, Emelie och jag njöt av sällskapet och fnittrade och tjattrade om allt. Jag har saknat mina vänner hela året. Nu har jag några få kvällar att få umgås med två utav mina bästa vänner innan jag måste åka igen.
Så nu ska vi intensiv umgås tills jag drar!
När vi får lägenheten i Malmö ska vi ha en kuddhörna -till för alla våra besökare! Välkommna!



Det var inte mycket kvar att äta här...




När jag städade upp resterna imorse så hittade jag denna bebis klon.  Den var så liten, så liten.


Kräftskiva! Äntligen!

Jag sk aha en minikräftskiva med 2 av mina yngel! Egentligen hade jag bokat in söndag med fler jenter men det går bra såhär med. Jag ska pussa på mina fistjejer och trycka ner kräftor i halsen! Det blir mysigt tror jag:)
Jag hann med en kräftskiva i augusti i alla fall! Weeei!







Grönsakssoppa

Igår eftermiddag drog jag hem till Sofie, i vetskap om att hon var sjuk. Jag hade införskaffat grönsaker. Nu var det dags att göra soppa till sjuklingen. Jag assisterade med både matlagning och diskning. Det var ju som sagt en utav mina kvinnor i nöd. Då måste man ställa upp! Idag tror jag att hon är lite mer vid liv, har inte undersökt den saken helt ännu!

Hur som helst, soppan var mättande och faktiskt ganska sund. Det enda är potatisen, men vafan!
- 1 morot
- 1 gullök
- 1 purjolök
- 4 potatisar
- 2 buljongtärning (kyckling)
- curry på känn, beror på hur mycket det ska smaka.
- vitpeppar, också på feeling.

Låt koka i ca 20 min och så voilá är maten klar.
Fungerar så väl på friska som sjuka människor!




Hur kan det gå såhär?

Visst det har gått över ett år sedan jag kom hem ifrån min resa. Men hur i hela världen har jag kunnat vara såhär smal? Hur gick det till? Hur bar jag mig åt och hur mycket måste jag inte ha stigt i värde? Då menar jag kostnaden på mitt underbara underhudsfett och isolering. ;)



Jag minns när jag köpte dessa jeansen. Storlek 01, amerikaska mått. Och jag kommer ihåg att det var den allra minsta storleken då. Hur i hela världen tog jag mig i dem. Asså jag förstår inte!
Jag skulle jätte gärna vilja gå ner i vikt igen, inte så mycket som jag gjorde här men på ett sunt sätt nå
min egna ideal vikt. Det kommer till att bli den här höstens uppdrag. Jag och min man ska ta hand om varandra ordentligt och komma på rätt spår igen. Jag lovar, jag måste lova, jag ska klara det!

Inom kort kommer det att strömma in sköna, sunda och roliga tips. Jag kommer hitta min egen väg i det här. Och som vi säger Sofie - Det handlar om den mentala inställningen!
Tänk att du är snygg så hjälper kroppen dig på traven.

Nybörjare, ej utbildad konditorist



Igår fylld emin lillasyster år! Stor flicka nu, hela 19 år!
Så jag och Danne bestämmde oss för att baka lite tårta. Tårta blev bakelser, bakelser blev muffins och muffins blev cupcakes. Fyllda med antingen jordgubbsmousse eller nogat-schweizernötmarabou-chocklad. Mums.
Dekorationerna var absolut roligast, men inte så lätt som jag trodde. Även om det är amatörbakning är jag nöjd med resultatet!
Vinterlandet i vänstra mitten är Dannes fantastiska verk, såsom bilen i nedre vänstra. :)

Grattis Annica, lite cupcakes! Hon fick faktiskt en microvågsugn av oss också. Perfekt för flytten till Oslo!

Lägenhet på silverfat hade varit kanon

Jag sitter upp nu och letar efter lägenheter i Malmö. Om det är någon som känner någon eller vet något om någon lägenhet, hade jag uppskattat till tusen om den personen ville höra av sig. Det kommer ju helt klart att dyka upp någon snart, jag är helt säker men det skadar ju inte att annonsera på sin egna blogg visst?

Det hade varit underbart om lägenheten också var en 2:a med balkong, gärna inte högre hyra än 6-7000 och gärna i ett bra område. En lägenhet med guldtapeter och rubin parkett går också bra! ;)

Tack alla hjälpsamma själar i landsvilmet!


Vovvarna

Igår tog jag och Danne ut hundarna till Toftasjön. Maddoks var tokig i baksätet, Poppe vinglade runt så mycket att han fick sitta på golvet. Och Jimbo fick för sig att han skulle sitta i förarens knä. Det gick liksom inte riktigt att göra något åt saken efterom det är en raksträcka hela vägen dit. Som tur är gick det bra. Och hundarna hade det så mysigt ute i skogen och solen. Bättre än att sitta hemma ostimulerade en skön sensommar!
Men mysigast hade nog Danne.



Noga granskning.

Eftersom jag bott hemma hos min farmor i sommar kan jag inte undvika att följa vad som händer i trädgården. Jag lekte lite med kameran igen och detta var vad som fanns i djungeln. I år har det, enligt min fafrfar, varit väldigt lite insekter. Detta har då gjort så att vissa växter inte har utvecklats i rätt tid och fart. Inte för att jag är expert, men det låter logiskt för mig.


Anya & Apyas trädgård.

Växthuset


Sommarens minsta plommon


Egen odlad aburgine


Utforskar växthuset.



Augustis äpplen





Trädgårdens egna majs.





Kålrot


Morrötter



I källaren finns färdigodlad vitlök -


och potatis.



Nu har björnbären börjat komma



Solrosen har börjat dö.


Trädet växer sig högre och högre, kanske en metafor-
Klättra en gren i taget så når du tillslut toppen...

Såhär kan en trädgård i augusti månad se ut.




Min räddning!

Nu har jag äntligen fått mina produkter igen! Jag känner redan skillnaden. Fattar inte hur jag har kunnat gå hela sommaren utan mina krämer! Nu till hösten blir det verkligen full fokus på att rensa och rena både mig och Danne. Vi ska träna, dricka alovera gel och äta sunt! Till Jul ska vi vara oigenkännliga!


Vad hände igår? Jo, efter att vi kommit hem så går jag upp på övervåningen. När jag tänder lampan hör jag bara ett swich och ser något medelstort flyga runt lampan i taket. Oj, en liten fågel som råkat flyga in genom vårt öppna fönster tänker jag direkt. Nej, men då är det en liten fladdermus som tagit sig in och den var inte lätt att få ut. Danne fick agera, för han hade tydligen hanterat fladdermöss inomhus tidigare. Men det gick tillslut fönstervägen utan att vi behövde fånga den. Den var faktiskt väldigt söt och kvick för att vara så liten.


Nu ska jag mysa med min pojk. Jag har lagat mat och hela dagen idag var vi ute med hundarna a.k.a - Poppe, Jimbo och Maddoks runt Toftasjön. Så jag är helt slut. Nu blir det mys mys mys mys mys...


Axwell


Annica var supersnäll och körde upp mig och Danne till Göteborg igår. Vi hade ju biljetter till Axwell! Varken tåg eller buss hade några biljetter kvar. Så tack syrran! Vi skulle först bara sticka och käka direkt men vi hann inom Liseberg. Vi spelade bort allt för mycket pengar men en chocklad kom vi allt hem med. Eller Danne gjorde det.

Sedan var det käk, en del drinkar innan det bar av till Trädgår'n för Axwell!
Det blev en grym kväll, fullt ös med massa sköna människor! Tack för en utav de bästa söndagarna ever!


SommarBonanza


Sommar Bonanza 2011.
En fest på Björnö i Västerås som var noga och hårt uppstyrd av Danny.
Han köpte en megastort partytält, han hyrde in en levande DJ,
ett bensin agrigat för att förse festen med el. Det var lekar, shots och grill på menyn.
Festen tog sig en bra början!


Lekar som bestod av shot-stafett! Inte så mums. But here we go!









Här duellerar man i smidighet. Plocka upp pringles burken med enbart munnen. Ingenting annat än fötter får nudda marken. Det är faktiskt klurigare än vad det låter. Och också en rolig tävling att följa:)
Tjejerna gjorde en riktigt bra insats, hela 5 gick hela vägen och fick avsluta sin tävling med godissnören!



Ölhävar tävlingen, väldigt uppskattad må jag säga. Det är här man finner de största svamparna på festen!



Vi hade en gästartist under kvällen, Mr. Harry Potter. Han flög in för att hålla ställningen och med sin magiska blixt fångade han många minnesvärda ögonblick.



Provrörs shotten dominerade kvällen!










Play that funky music white boy!



Festen tog sin egen väg efter lekarna. Plötsligt så blev det populärt med ansiktsmålning. Så jag, med färg och pensel som jag hade, gjorde målningar på de som ville ha. Många blåansikten vandrade runt på Björnö.





Trots att elen dog en gång och vi var fast ute på en ö med ingen annat än månljus, höll festen sin glöd. Danne fick köra iväg genast för att köpa mer bensin till agrigatet. När strömmen väl kom på igen så var det en jävla fest!
Lets dance all night long!


Can´t wait until SommarBonanza 2012!


Att bygga ett partytält..



Sommarbonanzas crew står redo för uppdrag. Fyra man och en kvinna stod för bygget.
Först fick man höra att kvinnor var överflödiga, men efter att ha styrt upp hela bygget redan under första minuten fick åsikten ta en annan riktning. Jag tog tag i instuktionerna och började styra upp arbetet, pojkana jobbade på så bra så! Några fler av Dannes kompisar dök upp efterhand för att hjälpa till med vårt bamse-tält! Det var en hel del styr men flöt samtidigt på riktigt bra!




Bilen ifrån vår Bo-Grönt sponsor ;)







Bygga eller steka - det är frågan. Varför inte två flugor i en smäll?
Av med tröjan och fram med en hammare!





Hum.. grabbar, vad blir vårt nästa drag?





Tältet kom i 4 olika förpackningar, så fatta vilken storlek liksom! Men fy fan va duktiga vi var, fullt teamwork. Allt för att kvällen skulle bli sommarens hit! Sommarbonanzan ska ringa ur öronen!





De två största arbetsmyrorna skulle jag vilja säga ;)




Just taking a mini-mobile-break.. Hey! Tältet byggs inte av sig själv!
Här kan vi se att vi fått upp "benen" och två väggar. Jag är glad att vi kom överens om att ha taket på först innan vi byggde till väggarna. Det hade blivit ett helvete annars.





Made it happen    -     a.k.a Daniel Lindkvist





Låt festen börja...

snuff

Nu ska jag bara gå raka vägen upp för min farmor och farfar trånga och snäva spiraltrappa och ta sovrummet till höger. Fösa undan Daniels hörlurar och antagligen datan och bara lägga mig pladask. Jag är trött, mätt och på hyfsat bra kvällshumör. Trots att jag idag fick prisuppgifterna på bilen. 9017,73 kronor. Det är vårt fasta pris på lagningen av bilen som Danne skrapade upp mot lyckstolpen på gatan. Det roliga är att det inte är vår bil utan min farmor och farfars.. inga kommentarer..

Nu ska jag vila mitt huvud, nya tag imorgon!


allt löser sig alltid

Tågdags...

Nu sitter jag och Danne på tåget på väg till Västerås. Jag jobbade ju min sista dag i måndags och redan idag är det dags för nästa äventyr, men jag gillar det! Vi ska upp till Västerås för att festa helt enkelt. Danne styr upp en Sommarbonanza varje år. I år har killen köpt in ett rätt stort tält och styrt upp med en hel del må jag säga. Och kvällens tema kommer att vara  - something blue.
Vi ska verkligen bara ta det lugnt och ha det bra denna helg. För när vi kommer tillbaka har i en miljon saker att ornda med. Det är ju som sagt dags att styra upp med lägenhet i Malmö nu. Tanken är ju att vi ska flytta in någonstans 1 september. Och sedan börja söka jobb i Köpenhamn. Det kommer bli ett spännande litet äventyr det här!
Om det skulle vara så att någon i luckan har någon lägenhet tillgänglig eller om någon har tips om bostad i Malmö, kommentera gärna! Vi behöver all hjälp vi kan få för tillfället. Eftersom vi har levt lite för mycket i nuet i sommar blir vi sent ute med lägenhetsjakten. Men men.. allt har en förmåga att löra sig till slut, får hoppas på det nu med.
Vi kommer komma hem efter 15 augusti och under augusti ska vi hinna med att:
- hoppa fallskärm (Danne)
- laga bilen som är helt uppskrapad
- hinna med 3 eller 4 inbokade grillbesök.
- hitta en lägenhet i Malmö eller Köpnhamn.
- åka till Norge för att hämta en TV bl.a.
- köpa inredning till lyan.
Det är alltså en del på listan som ska hinnas med. Då laddar vi krafterna i helgen och kör igång nästa vecka med the-check-list!

rädda bilen

Jag vill ha en egen bil nu! Känslan av att själv bestämma när var och hur man ska ta sig fram. Det känns som att jag är 22 år och borde skaffa ett fast fordon.
Min farmor och farfar har varit så otroligt snälla mot oss under hela sommaren och lånat ut sin bil. Vi har varit väldigt försiktiga såklart. Det är mest jag som har haft bilen eftersom jag brummar ut till Tylösand om nätterna och tillbaka. Vissa kvällar är jag inte hemma förrän klockan halv sex på morgonen. Då är det skönt med en egen kärra, men..
Den har råkat ut för en olycka.. hela bakre sidan är nu helt uppskrapad i lacken. Inga bucklor som tur är men ändå jävligt tåkigt och jävligt dyrt att laga. Det är en liten Hyundai. Om någon någonstans har några bra tips på verkstäder så får ni gärna kommentera på inlägget. Det skulle göra mig mycket glad! Vi har ännu inte varit någonstans och gjort en uträkning, men det kostar nog mer än en sommarglass.

Jag vil glida runt i egen bil!


Lättare än något annat

Att komma in genom dörren, slänga av sig skorna och slå på ett avsnitt Vänner...
Det blir ju ofta mer än ett, oftast en hel skiva, och det är lätt som en plätt att bara koppla bort tankarna och glo
på avsnitt som jag redan sett 20 gånger förut.
Idag har jag bara åkt runt och fikat överallt. Hemma hon mamma och pappa, hemma hos mormor och nu kom jag precis hem ifrån Ella. Som btw åker hem imorgon. Jag kommer sakna min lilla fislis!

Igår var jag på bröllop. Inte hela dagen utan jag kikade bara in en snabbis i kyrkan. Jag önskar all lycka och välgång till Fredrik och Helena med lille Oliver!


Danny 25


 

Min grabb har fyllt 25, oj vi börjar bli gamla;) Tur att jag är 3 år yngre!
Jag överraskade med frukost på sängen vilken slutade i totalt kaus då Danne välter ut kaffe och juica överallt.
Sedan var det ju vädret...Jag hade planerat en heldag. Tanken var att Danne skulle få hoppa fallskärm på sin födelsedag. Men vädret tillät inte det så hela dagens planer föll lite i kras. Vi promenerade runt i hamnen istället. Där fanns ju ändå en himla massa aktiviteter överallt. Om ni ser den sista bilden, det är vad vi kom hem med.
Det blev en mysig dag, nu måste vi bara pricka in ett datum med fint väder så Danne kan få göra sitt fallskärmshopp.
Jag hade dock älskat att få överraska honom och tvinga in honom i ett trångt flygplan för att slänga sig ut på 4000 meters höjd. Men man kan inte få allt!












Lilla vindruvan

Idag åkte Bella, Ella, Wisam och jag till Lund för att hälsa på Julia och hennes livsbubbla.
Vi tittade inom hennes jobb en sväng först. Jätte mysigt butik - Pavement.
Sedan promenerade vi vidare för att käka någonstans. Det slutade med att vi hamnade på ett ställe där dom hade
en mängd olika Hamburgare. Julias innehöll för exemple parmaskinka och pesto. Min var en mexikanare med skivad rå vitlök, jalapeno, gorgonzola ost och salsa sås. Huuuuur god som helst!
 
Vi drog till lyan också. Jätte mysig lägenhet i ett gammalt hus med riktigt stora fönster med breda karmar. Det gillar vi! En kudde, tea och bok till det?

Vi tog det lungt drack lite kaffe och mös till Allsång på Skansen innan vi körde hemmåt.
Det blev en väldigt härlig tripp till min lilla vindruva!



Ville bara visa burgarna, man kan jämnföra det med en fyrvåningslägenhet. Mätt blev jag i alla fall, och då hoppade jag över brödet och åt bara hälften pommes. Gott va´re!


RSS 2.0