Panik!!

Nu har det gatt valdigt snett. Man kan val saga som sa att vi blivit av med vara flygbiljetter. Vi sitter just nu i Airlie beach i Australien och antligen forstar vi sambandet med allt krangle vi haft med flyg och bokningar.
Upptacksresor ar ansvarig for att vi just nu inte har ett anda flyg klart pa resten av var resa, trots att vi redan har betalt och har allt klart.  
Sa just nu gar all var energi, och alla vara foraldrars engeri dar hemma till att losa detta problem snarast mojligast. Vi tanker inte aka hem, det ar inte planen. Vi vill fortsatta att resa som planerat och forhoppningsvis kommer inte biljetterna kosta allt for mycket.. Men tills dess maste vi fa pengar till flygbiljetterna ur egen ficka.
Sa om ni inte hor ifran mig pa ett par dagar sa ar det for att jag har en del att sta i. Mitt upp i julestoket ska detta handa...kul!! Jag kanne ju ingen julforlust men alla dar hemma som har dottrar pa resande fot far ju vara med om en hel del trakigt krangle och flang for att forsoka hjalpa oss halla ihop resan.

Men vi fixar det! Det maste vi bara gora!!

Whitsundays!

Japp nu har man gjort det! Nu har man dykt! Assa jag har aldrig varit sa skakig i hela mitt liv! Snorkligen gick javligt bra, det gjorde dyket ocksa. Men det var labbigt! Nu har jag gjort det, kommer dock aldrig gora det igen!
Jag fick chansen att traffa Elvis som ser ut som pa bilden under. Han ar en jattestor fisk som gillar att bli klappad av alla som dyker. Som en stor hund kan man saga..;) Det ar en skum fisk ras. Alla ar fran borjan honor och den mest dominanta honan byter kon till en hane. Nar han sen dor ar det nasta honas tur att forvandla sig. Naturen ar bra cool ibland!







I vaje fall vi var ute med baten i tre dagar och tva natter. Det blev ett dyk for mig och 2 snorklingar.
Vi besokte aven den storsta on i Whitsundays - Tongue beach. Dar var verkligen sjukt vackert! Det ar sa svart att satta intryck och saker man ser i ord. Orden racker liksom inte till.. Men det var underbart och jag ar riktigt nojd med att ha fatt vara dar. 
Utover det var det fest pa baten och hopp och dyk i vattnet. Baten hade aven ett vatten rutschkana. Haha! den akte man ju! Saltvattnet kom in i bade nasa och oron och gud vad det svider, riktigt salt ar det.

Jag hade i varje fall en jatte rolig tur och jag ar faktiskt stolt over mig sjalv for att ha vagat dyka. Vi gick inte ner mer an 6 meter men det rackte! Jag freakade ur en gang for det borjade lacka in vatten i munnen. Sa det var upp till utan. Dykar instruktoren sa att jag hade hallt den fel i munnen, hur man nu gor det, sa han tryckte in den igen och sankte mig under vatten. Knappt jobbigt! Med halvt grat i i halsen och fokus frammat sa var dyket sedan genomfort.

Nu ska vi stanna i Airlie beach till den 23 -24 december for tjejerna (Ella,Julia och Bella) ska ta dykarsertifikat har. Roligt for dom men jag ar glad att jag slipper!:)


Whitsunday islands!

Nu har vi kort anda ifran Cairns till Airlie beach. It's a long drive! Och mycket ar det kvar!
Det ar lite daligt med uppdatering men vi bor for tillfallet i var campervan och dar finns inte tradlost internet direkt! Blider blir det inte nu heller for vi far inte lov att lagga in nagot pa datorerna har. Men jag kan beskriva det for er som den grymmaste kust du nagonsin kan ta dig fram over! Har ar sa vackert! Australien ar sa vackert! Forutom torkan och sadar. Men i norr upplevde vi faktiskt regn i regnskogarna, visste inte ens att det fanns regnskog har. 
Vi besokte "Cape Trubulation" dar regnskogen moter havet, sa vackert!
Det ar krockodilvarning overallt! Helt sjukt som det kryllar av dom har. Jag har inte sett nagon annu och det ar jag glad for!

Bilarna gar bra ocksa. Var lilla parla "Lillan" ar sa tyst och bekvam och jag tackar henne for den goda ACn! "Bobby" var store camper van ar lite skumpigare och dessutom manuell sa det gar at lite mer energi for honom. Men det gar kanon bra, det ar inte sa svart att kora pa fel sida vagen som jag tidigare trott. Allt ar bara spegelvant liksom. Men lastbilschaufforerna ar alldeles galna, holl nastan pa att prjea ut oss fran vagen!! Men det gick bra!

Nu ska vi till Whitsunday islands for snorkling och dykning. Jag vet inte annu om jag kommer vaga mig pa ett dyk, fortfarande lite nervos for snorklingen. Skratta ni men sa e de!

Hoppas allt ar fint hemma och forlat for att det inte kommer nagra bilder nu!!
Vi jobbar pa det!



Nu har man bade kopt och hyrt!

Japp en hyr bil och en kope bil kommer vi anvanda pa var vag fran Cairns till Melbourne!!
Det var inte billigt men nar vi kommer till Melbourne kommer firman kopa tillbaka bilen for halva priset. Sa istallet for att beltala 30 000 for bilen betalar vi da 15 000. Sa hall tummarna for att skrutten haller hela vagen ner!!
Det andra ar ju en hyrbil sa den betalar vi 5000 for per person. Inte billigt alls men det var verkligen det enda som fanns kvar. Vi har klammt ut det siste av bilalternativ i Cairns.
Vi kommer antagligen att kora harifran pa onsdag. For da far vi hyrbilen. Da javlar tar det fart med internationella karkort, bil och ratt pa fel sida! Onska oss lycka till!

Nu ska jag stalla mig oahc laga mat till mina tjejer.
Godkvall!

Biljakt i Cairns!

Ja det har vi verkligen varit pa. Det har varit sa sjukt svart att fa tag pa en bil for 6 pers eller mer. Nar vi lamnade Sverige fick vi information om att man inte kunde boka bil hemmifran utan det var tvunget att bokas har. Eftersom vi ar under 21. Vi har haft lite svart att hitta firmor som hyr ut bilar for manniskor under 21, men de finns. Och vi har just nu lagt vantarna pa en campervan for 4 personer. Den ar antaglien ett av fordonen vi kommer fardas langst kusten med. Men vi har fortfarande inte hittat en andra bil. Det ar sjukt ont om bilar eftersom manga verkar vilja hyra bil och kora langs kusten under denna tidsperiod. Men vi kampar!

Det ar sa svart att veta om man ska kopa eller hyra eller vad man ska gora. Koper man en bil sa far man ingen assistans om nagonting skulle handa. Men hyr man en bil och typ rakar kara pa ett djur och kvadda bilen sa ar man bunden till att betala reparationskostnaden som kan stracka sig upp till 22000 AUD. Det motsvarar ungefar 145 000 svenska kronor...inte sa jatte spannande...
Sa det ar lurigt att veta hur man ska ga till vaga.. Men jag tror nog att det ska ga bra.
Imorgon ska vi ga pa jakt efter annu en bil som sagt och jag hoppas vi fixar det. Eller jag vet att vi fixar det, vi ger oss inte i forsta taget!!

Igar var det partynight pa ett hostel - Gilligans. Verkligen as roligt! Sa for er fest nissar som besoker Cairns ta er dit. Det ar dar allt hander ;)

Efter en lang slappe dag ska vi nu ut och ta en avslappnande ol i aftonvarmen.
Hors snart igen!


Gooooday mate!

Australien antligen!! Vi har flugit hela natten och i morse klockan 8 kom vi antligen fram till Cairns efter en mellan lnandnign i Darwin. Idag har det varit biljakt till aktivitet. Det gar si sadar..Vi hoppas pa att fa ordning pa allt i morgon. Det ar mycket som redan ar uthyrt och inte tillgangligt. Det ar tydligen populart att ta sig langs kusten..;)

Jag haller er uppdaterade!!

Tjungeling!

Mamma!

Jag har anvant mitt sykitt som du skickade med mig! Det kom till anvandning da knapparna pa mina klader holl pa att trilla av! Tack for att du tanker pa allt!

I ovrigt sa har vi fortfarande inte kommit ifran detta Singapore. Vi vet inte hur vi ska gora idag heller. Om vi ska aka ut till Sentosa island eller inte...
Jaja det marker vi val, jag maste ga och checka ut nu i alla fall!

Puss och kram till er alla!

SUBWAY - Singapore

Nu har det gatt 3 dagar med bara skramat pa menyn.
Eftersom vi varit pa jakt efter det billigaste i Singapore hamnade vi pa Mc Donlads. Innan dess
kakade jag Burge King pa Borneo och nu ikvall blir det Subway..
Men maten i Malaysia var inte varldsgod och vi det laget var jag valdigt trott pa ris och nudlar...
Nu hade jag hellre velat ha lite wookade nudlar istallet far fett friterade strips!!

Vi har fortfaande inte fatt nagot svar ifran var resebyra, hon jobbar pa att fa med oss ikvall men kan inte ge nagra garantier. I annat fall sa har vi nog en saker bokning imorgon.
Sa javla jobbigt bara att ga runt och stampa.. men men det far val ga.

Nu ska jag fortsatta att kika pa film med resten av manniskorna pa Welcome in hostel!




Men som tur ar sa ar ju Subway javligt gott!


Fast i Singapore!

Ja igar kl. 20.20 lyfte det planet vi egentligen skulle flugit med, men nej da ar det ju krangel igen!
Vi kom inte med vart flyg for leverantorerna strulade med vara flygbiljetter...
Nu sitter vi och vantar pa att var resabyra ska ringa oss och ge oss en flygtid. Undrar bara hur lang tid det ska behova ta. Det som ar annu jobbigare ar att vi ar 7 timmar fore lilla Sverige sa vi far inget svar forrens pa eftermiddagen da landet i norr vaknar.
Jag vill lamna Asien och komma till Australien nuuuuuuuuu!
Jag orkar inte vara har langre!

I ovrigt har jag inforskaffat en ny ipod nano 16Gb och en ny mobil sony ericsson W980:)
En gamal modell men jag kan inte aga fina grejer det gar bara i kras. Manniskor i min omgivning vet vad jag pratar om ;)
Jobbigt att jag inte kan anvanda grejerna annu bara..men men i Australien sa!

Ha de, ha de!










Trott pa det nu!

Jag ar trott pa Asien. Jag vill harifran! Snalla kan dagarna bara rulla pa nu sa att Australien ar om ett ogonblick!
Asien ar verkligen jatte mysigt och jatte harligt om man ar och semestrar och verkligen bara vill slappa pa en strand eller i en stad. Men om du ska ta dig runt i asien och fardas fram och tillbaka och har mycke pa din lista du vill bocka av sa blir man ratt trott pa den har delen av varlden!
Ingen organisation, tider finns inte direkt att passa. Ingen vet nagonting och man kan inte gora sig forstadd for engelskan suger i det stora hela. Trott pa det!
Jag har lart mig pissa i hal i marken och jag har lart mig att inte reagera nar odlor springer precis overallt och insekter av alla slag flyger omkring en. Men dalig struktur och ordning gar inte att vanja sig vid. Det ar bara sa strangt.

Sa idag flyger vi till Singapore for att kunna ta flyget darifran tillAustralien imorgon! Det ska bli sa javla harligt! Jag langtar sa! Antligen ska vi fa vistas i solen och slippa regnperioder och moln. Nu ar det mega hetta som galler och skona surfstrander som vantar..
jag langtar!!

Men orangutangbebisen ar sot i varje fall!



4095.2

Aldrig forr har jag kannt hjartat sla sa hart.
Aldrig forr har jag dragit djupa andetag utan att fa luft.
Aldrig for har jag haft gummiskor med gummipiggar.
Aldrig forr har jag motionerat 6 timmar i strack.
Aldig forr har jag varit sa fuktig och svettig pa samma gang.
Aldig forr har jag gatt i sma vattenfall.
Aldrig for har jag klattrat i totalt morker.
Aldrig forr har jag kampat sa hart.
Aldrig forr fram tills nu!

Jag har bestigit Mount Kinabalu pa 4095.2 moh!







Det ar nog ett av de haftigaste grejerna jag gjort i hela mitt liv. Sa grymt alltsa!
Forsta dagen klattrade vi 6 km. Det tog 6 timmar och alla var vi helt utmattade nar vi kommit upp till toppen. Vi hade ju inte direkt tranat oss infor en bergsbestigning i forvag liksom!
Vi overnattade pa ett hotell mitt pa berget och fick oss en ordentlig kvallsbuffe. Klockan 18.00 lag vi i sang for 01.30 var det upp och hoppa igen. Da skulle vi ata frukost och fortsatta klattringen i morker for att na toppen till gryningen. Vi kom upp till toppen 05.30 ca 15 minuter innan soluppgangen och det var sa javla haftigt! Det gar liksom inte att beskriva kanslan!
Det kandes som att jag stod upp over molnen och blickade ner over varlden! Assa det var sa obeskrivligt vackert.
Rekommenderas verkligen om man nu har vagarna forbi Borneo. Det kostar runt tusenlappen och det ar vart vartenda ore!
Man borjar klattra i djungel typ pa uthuggna trappor, sa det finns ju en fardig vad upp. Men den vagen forvandlas sa smaningom bara till stenblock i branta etage. Men det gar bra, man kommer upp om man bara vill!
Pa natten andrades var "klattringsmiljo" ratt sa drastiskt. Upp ur djungel och rakt pa stenslattar dar vi fick dra upp oss sjalva med hjalp av rep fasta i berg vaggen. Sa javla haftigt alltsa! Jag angrar inte en sekund av svett och yrsel. Ont i muskler jag inte ens visste fanns! Det var vart den traningsvarken som sitter i narga dagar efter!
Vi kopte ocksa varldens basta skor! Gummisko med gummiknoppar pa undersidan. Assa man kunde bestiga precis vad som helst med dom. Dom faste i allt! Det ar nog de basta sko kopet jag gjort i hela mitt liv och dom var val varda sina 16 kronor ma jag saga!



Djungeltur i Kinabatangan!!

Ja nu har jag javlar gatt i tat djungel och leriga polar. Fatt blodiglar pa alla klader och spindelnat i ansiktet. Sett krokodiler lang flodkanten och apor i traden. Det var verkligen en haftig 2 dagars tur i djungeln!

Forsta dagen fick vi aka pa River-cruise langs floden. Det var javligt haftigt att sitta dar i baten och bara vanta spant pa vad som skulle dyka upp i vattnet eller bland traden. Apor sag vi i massor. Totalt 4 olika sorter.
Pa kvallen var det night trekking i det tjocka morkret. Allt man hade var pannlampan pa huvudet. Inte det allra basta egentligen for det fyllde ansiktet men alla mojliga insekter. Till och med stora fjarliar flog rakt in i ansiktet. Sa jag tog helt enkelt av mig den forbannade pannlampan och holl den i handen istallet! Vi sag alla mojliga smadjur som krabbor, spindlar, fladdermoss, grodor, blodiglar och en orm! Som tur var var det bara en bebis orm. Hade det varit de fullvuxna ormarna hade man dott inom en timme efter ett bett. Kandes ju bra nar man gick med sina sma tunna tygskor sa langt bort ifran civilisation som bara mojligt!Greit! Men vi overlevde i varje fall.
Dag tva inneholl ocksa river cruise och trekking, fast pa dagtid. Pa kvallen blev det ytterligare tva batturer och vi lyckades se en stor krokodil, elefanter och orangutanger! Orangutangerna ar bland de mest sallsynta att lyckas se sa har ars. Sa vi ar ju sjukt glada over att ha gjort det! Jag ar verkligen nojd med min djungeltur och glad over att tjag slapp sova utomhus bland iglarna!

Pa kvallen pa var sista river-cruise hade i med en annan backpacker i baten som berattade om krokodilsafari i Australien. Det hade tydligen varit en krokodil som hade valt en bat i ungefar var storlek sa alla hade fatt simma i panik in till land. Och en annan gang da baten hade spruckit och passagerarna fick klattra upp i ett trad. Nar de blickade ner i vattnet simmade det krockodiler under tradgrenarna i vantan pa att nagon skulle ramla ner.
Sanna historier ar inte roliga att hora nar man sitter i en bat pa en flod full med krokodiler!! Nagonting slog i baten pa vagen tillbaka och mitt hjarta stannade! Alla blev helt tysta och jag vande mig om och kollade pa Guiden. Ingen fara sa han, det var bara en stor tradstam. Men baten den har borjat lacka.
Jaha, eh kor tillbaka till land nu tack! Vi satt 9 personer i en bat for maximum 6 sa da ville jag verkligen verkligen inte aka bat pa floden langre!! Jag ville in pa land!

Pa vagen ifran djungeln besokte vi aven natur reservatet for orangutanger i Sepilok. Assa orangutang bebisar ar nog det sotaste som finns! Sa stora ogon och alldeles lurviga och bara sa sota!









Angkor Wat - Den stenrika staden!

Uppe fore tuppen! 4.45 akte vi tuktuk fran vart hotel ut till den kanda tempelstaden. Det var verkligen kolsvart. Man kunde inte se nagonting framfor sig. Som tur var sa jag med mig ficklampa och ledde vagen fram genom ingangen till Angkor. Det var labbigt med samtidigt riktigt haftigt att ga pa den gamla steniga gangen fram till templet, i nastan totalt morker. Runt okring kunde man hora alla olika ljud fran alla djur som lag och lurade. Pa sidorna kunde man skymta en viss glans som avslojade sjoar pa var sida om gangen. Vi foljde efter alla andra ficklamsljus framfor oss och kom till en plats dar tydligen ganska manga turister samlats for att uppleva precis det samma som vi. Angkor Wat i gryningen.






Vi besokte manga olika tempel och tro det eller ej men alla ser olika ut. Man tror att man ska trottna fort. Men det gjorde jag inte i vajre fall. Jag tycker verkligen att sant har ar as haftigt!
De mest beromda templena som vi barokte var "Bayon" och "Ta Prhom". Det forst namnda kallas med andra orf for "the tempel with many faces" och det andra ar det tempel dar "Tomb rider" spelades in. Sa nu har man sett det med!




Vi klattrade upp och ner och upp och ner for de skeva, slitna, ojamna och haligt branta trappstegen till templena.
Riktigt roligt var det. Man fick ju verkligen uppleva den gamla kulturen om man sager sa. Den satt sig som ett minne i benen dagen efter! Det ar egentligen konstigt att dom later turister klattra upp och ner pa dessa historiskt viktiga och omtaliga platser. Men men, det gjorde min dag!
Jag tror val att vi var hemma klockan 15.00. Det later kanske som en kort dag. Men vi var uppe fran klockan 5. Det blir ca 9 timmars tempel klattring. Vad sager ni om de!


RSS 2.0