"Tacos night" i Playa del Carmen!

Hola!

Idag har varit en mysig dag.. Jag har fat tklar amig sjalv forasta halvan da de andra tjejerna var ivag och badade med Delfiner. Lite trakigt att jag inte foljde med men ibland har backpacking sina ekonomiska nackdelar.
Jag grater inga floder for det jag har ju anda fatt simma men vilda delfiner i Nya Zeeland och det ar for mig helt otroligt! Det var magiskt om nagot..
Hur som helst sa lag jag pa stranden sjalv och chillade tills tjejerna kom runt 1 tiden.  Dar lag vi alla sex och drack vara Coronas och njot av det underbara Mexico! Mexico ar btw valdigt underskattat! Har finns allt! Plocka bort mexikanerna och slang in asiater och det kanns som att du ar i ett finare Asien! Allt ar sa fint bara! Och inte alls allt for dyrt for en vanlig resenar:)


Imorgon ska tjejerna dyka runt en o - Cozumel - och jag ska sjalv ligga dar pa stranden och steka:) Det ar dags for lite solbranna nu.  Man kan ju tro att vi har haft all tid i varlden att sola och bli bruna men sa har det verkligen inte varit. Vi har haft 2 solperioder och det var i Sydney och sen i Rio de Janeiro. Nu kommer vi till den tredje solningen sa det blir press pa stranden..;) Man vill ju inte garna bila runt i USA som Dracula:)



Och ikvall kara lasare sa ska jag och mina tjejer ut pa mexikansk restaurang och kaka akta mexikansk mat! Det ska bli sa mysigt sa! Men vi klagar ju inte pa de underbara plockmats buffeérna dom har pa stromarknaden!

Nu ar det njutning till 100%!!


Ciao!

Playa del Carmen!

Hejhej! Nu har vi varit i Tulum i tva dagar och har redan hunnit ta oss till Playa del Carmen.
Igar tog vi en lang cykeltur fran Tulum"centrum" Till stranden pa en evighetsvag.. tillslut kom vi fram till stranden som var paradiset. Det var sa vackert och orort fran massa maffiga hotell och allt som hor till.
Helt enkelt underbart! Inte lika roligt att behova cykla hela den vagen tillbaka till hostelet dock! Varmt och ej sa valfungernade cyklar! 

Natten var hemsk for det var sa varmt at tjag inte visste vart jag skulle ta vagen. Men tillslut tog jag en kall dusch mitt i natten som hjalpte mitt lidande! 

I morse akte vi fran Tulum till Playa del Carmen och har ar sa mysigt! 
Vi stannar antagligen har i 4 dagar. Det ar dykning och dlefinsimning pa gang sa det blir en mysig vistelse!

Natti natti nu ska jag hoppa till sangs! 

Nu aker vi till Tulum!

Japp i eftermiddag packar vi om vaskorna med all var goda nytvatt och
tar oss till "Tulum"! Dar blir det bara avkoppling och sen ska vi aka vidare till "Playa
del carmen" dar tjejerna ska dyka och upptacka varlden uner ytan.
Sa nu maste jag skynda mig tillbaka och packa!!puss och kram!

Chichen Itza!



Idag akte vi och besokte vi ett av de 7 underverken! Det var en bra tur men vi var knytna till en tursit grupp hela dagen... Knappt jobbigt! Och jag trode att jag skulle skjuta guiden innan dagen var slut, men de gjorde jag inte. Assa den manniskan pratade engelska mixat med spaska i undefar 4 timmar! Jag holl pa att bli tokig! Men ibland kom han med nagra intressanta inlagg, men det var bara ibland.
Vi akte klockan 7 pa morgonen, med totalt 3 timmars busstur dit och kom hem kl halv 9 efter3 timmars busstur hem.

Pa vagnen stannade vi till vid en grotta och dar skulel vi hoppa i och rensa var kropp ifran allt ont. Och de gjorde vi sa nu ar jag en helt ny manniska!:)

Tikiti snackar;)

Ja Janne du ska fa vykort :) Nar du slutar ramla genom
altantak! Melodifestivalen....
Jag har varit pa  Maracana i Brazil!! Tryck pa laktaren;)




Mexico, Cancun...

Full fart pa andra sidan jorden som jag brukar saga..:)
Nu har vi varit i Cancun i 3 dagar och vi alskar verkligen det! Varje dag ar en fest skulle man
val kunna saga och allt har ar sa otroligt billigt!! Jag skulle nog vilja dra till med att det ar
lika billigt som Asien, om inte billigare i butikerna..
Att sitta pa internet en timme kostar mig en krona!!!!!Det ar helt stort!
Sa vi gillar laget har kan man val saga..:) I overmorgon blir det nog Chichén Itzá och
efter det kommer vi antagligen aka till Tulum sa att tjejerna far gora sina dyk.
Sjalv kommer jag sitta pa stranden och glassa medens brudarna plaskar runt bland vrak delar
och dyker i grottor.







Just nu ska jag ga till supermaketen och utforska overvaningen, jag har hort det
ryktas om en sko och kladavdelning. Detta maste undersokas!;)

Lyxkryssning i Caribbean!



















Assa herregud vad underbart det har varit! Vi har suttit och njutit pa en lyxkryssning i en hel vecka! Jag kan inte beskriva med ord vad detta betydde for oss slitna backpackers. Denna resan var forbetald och bokad innan vi akte sa all mat och alla utgifter var redan lagda.Vi betalade bara 5000 kr for rubbet! Allt vi behovde gora var att glida runt bland all lyx och ata utav all den goda maten som bjods.
Vi hade buffe bade till frukost och till lunch. Varje kvall gick vi ut och at mat pa den fina restauangen som ni kan se var 3 vaningar hog mitt i baten.
Ellas syster sa en kommentar till Ella " kryssningen kommer vara ungefar som Titanic ju" Ella- " Men nej Felicia , sa bra kommer det inte att vara".
Men joo allihopa hemma i chipsoffan det var verkligen sa otroligt underbart. Dresscode, 3 ratters och service sa det bara sjong om det! Det var en helt otroligt vecka!
Vi var med om dans pa deck under stjarnona, vi festade pa under 80 tals tema i diskoteket och hangde med pa alla andra roliga aktiviteter dom hade arrangerat. Massa kareoke och kvallsdopp i bubbelpoolen.
Varje dag, forrutom forsta dagen, besokte vi en ny o. Vi har varit pa Barbados, St. Lucia, St. Maarten, Antigua och St Croix som tillhor jungfruoarna. Dar klippte vi ett par langer till sa att saga.

Det ar sa otoligt svart att forklara vad denna krysingen for oss har betytt. Det som jag tror jag uppskattade mest, forutom den gudomliga maten med 100.000 valmojligheter, var nog sangen. Assa vi hade san otroligt service pa rummet varje dag och hela tiden. Alltid valbaddat och alltid ordning och reda och rena lakan. Nar man slackte pa rummet blev det helt kolsvart sa man kunde inte veta om det var dag eller morgon eller natt eller middag. Livsfarligt! Hade vi inte haft vackarklocka hade vi sovit i 7 dagar i strack!!

Det har helt enkelt varit underbart. Det enda som saknades var Julia,  Julia varfor var du inte med oss pa detta!!???
We Missed you!Men nu ar kvinnan tillbaka med oss igen och ska vara med enda till slutet, jippie!

Ta hand om er nu allesammans. Nu ska jag oh tjejerna utforksa Cancun!


Vad har ni for er dar hemma?

Har sitter jag och tror att jag inte behover oroa mig for nagonting eftersom alla som jag kanner sitter hemma i Halmstad och ar trygga. Men tydligen har jag fatt detta om bakfoten!
Min farmor har halkat till och brutit sin axel! Min farbror har ramlat rakt igenom altantaket och min mormor har ocksa halkat till och fatt sig en blatira och blamarken pa bade ben och armar! Nu far ni ta det lite lungt dar hemma. Jag vill inte behova ga runt har och oro mig for vad nasta person snart ska hitta pa!! Jag har nog med att oroa mig for alla mina tjejer varje dag! Och nu ska jag behova ha koll pa er dar hemma ocksa! Era tokstollar!

Jag vill kunna traffa er i sommar nar jag kommer hem, helskinnade!
Var radda om er och sluta skramma upp mig!
Puss och kram och krya pa er alla tre!


 

YHA - saklart!

Nu har vi kommit till Peru, Lima och sitter pa au ett "youth hostel accomodation". Det var mycket dyrare med oende har an vi trodde. Vi bor i ett omrade som heter Miraflores och det ska vara den sakrare delen utav Lima. Och det ar det sakert for har ar alla boende sa dyra sa vi hamnade pa denna harliga kedja igen. Det ar sa synd att vi inte kunde ga inkaleden men som vi sa, vi kommer tillbaka for de sen! Idag fyller Ella ar och vi har firat henne med en mysig frukost som aven inkluderade en tub kaviar sand fran en underbar manniska. Detta gjorde var frukost till det lilla extra! Sen har vi bakat appelpaj med kanel och smuldeg och atit vanilj glass. Vi har liksom fatt en liten dos av Sverige har idag och vi gillar det! Ikvall ska vi ga ut och ata och fortsatta firandet av Ella. Det ska tydligen vara en hit att bestalla in den beromda skaldjurs tallriken har.. Vi far val se om planbokeN tillater oss att prova pa det! Nu ska jag hoppa i polen en snabbis innan vi drar ut. (Forsta stallet vi bor pa med pool, forutom i Vietnam!) Ha de!

Flyget till Lima

Idag kl. 12.15 lyfter vi for att annu en gang byta land.
Det ar skont att fa rora lite pa sig igen. Mindre roligt att packa ner alla dom blota kladerna.
Men allra minst roligt tror jag att dom har hemma. Min farmor har halkat pa isen och brutit
sin axel och min farbror har ramlat rakt igenom altan taket da han skulle skotta det for all sno.
Sa jag tycker vi alla skanker dom en tanke dar hemma! Min stackars familj!



Snart bar det av!

Hej halla! Nu ar brasilianska vaxningen utford och ansiket ar brannt av strandsolen.
Jag kanner mig som en akta turist i Brasilien!
Vi har dock ett problem.. Var tvatt blev klar i eftermiddag men det ar ju lite latt fuktigt haromkring vilket gor att det inte torkar. Och imorgon flyger vi.. ajajaj..att packa ner blota klader ar ju inte det basta, men vad gor man!?

Mamma, som svaret pa din fraga sa ska jag fosoka ringa er ifran Peru, sa hall er beredda!:)

puss och kram allesammans nu ska jag smorja in mitt kraft ansikte!

Copacabana-beach en sista gang..

Vi har varit i Rio i tva dagar nu och imorgon aker vi. Bada dagarna har varit molniga och regniga.Men nu sprack himlen antligen upp och vi hoppas pa en underbar stranddag:) Nu ska jag bara valja bland mina bikinis och sedan bar det av till stranden en sista gang i Rio..Kanns nastan lite trakigt..
Men innan vi lamnar staden ska en brasiliansk vaxning utforas! Jag antar att det klamms in idag nagonstans.

Ajaj, hoppas det ar vart det!


Caprinas igen..

Vi kan val saga att det ar farligt nar det ar gratis!
Dagens aktiviteter har val inte varit allt for mycket att hurra for
sa nu avslutar vi dagen lite mer spannande istallet!
Det blev inte heller nagon vaxning. Sa det blir prio pa det imorgon!!

Skal!

Morgon kaffe + Brasiliansk vaxning!

Japp nu sitter man har efter 4 manader pa dagen och far antligen dricka mig en god kopp kaffe!
Helt otroligt att det ska behova ta 4 manader och en svensk hostelagare for att det ska bli en god
kopp! Jaja snart ska vi ut pa salong jakt. Jag och Emelie ska prova oss pa en akta brasiliansk vaxning
pa ett akta vis. Det ska bli spannande det har. Svider till gor det nog. men det ar sant man far ta!;)


Caprinas...

Ikvall har det blivit en del lime,sockar, is och rom...
Ett perfekt alternativ om man inte har tur med vadret:)
Idag har det verkligen varit mulet och smaregnat. Vi hoppas ju pa att det inte kommer
till att vara sa resten av dagarna som vi ar har. Men sen a andra sidan sa
hade vi det verkligen kanon har i Rio for en vecka sedan sa vi kan inte vara allt for gnalliga.
Det har i varje fall varit jatte mysigt att sitta med alla tjejer pa hostelet och dricka caprinas
och skrattat och bara fortsatt att dricka..:) Helt underbart alltsa!

Take care.. ses snart!

Jessica i Amazonas!

Har har vi bilder pa djungelvistelsen!










Forklaringen...

Ja nu har jag ju varit lite oaktiv kan man val saga.
Detta har dock sin forklaring i att jag har varit pa en 6 dagars djungeltur.
Det vill saga djungeltur utan narhet till civilisation.
For att komma dit dar vi var fick vi forst ta en bil till hamnen och sen
aka med speedboat till en annan liten by for att darifran ta anne en bil.
Jag tror vi satt i den vanen i kanske 2 timmar och da kom vi fran till en Lodge
for lite vila men annu var vi inte framme. Det som foljde var annu en bat, inte i samma hastighet dock,
ut pa amazonasfloden...Spannade.
Det forsta vi ser ar en fet spindel pa ryggstadet i baten. Det var ju en del panikande
men det fanns ju inte mycket att gora da vi som sagt satt i en bat utan flykt vag.
Det var bara till att sitta dar och hoppas att den gigantiska spindeln
inte borjade klattra pa oss.
Redan forsta natten sov vi ute i djungeln i bara hammockar som vi hangt upp
i en liten forberedd gren stallning. Lite sadar halvt hemma gjord kan vi val saga.
Men den fungerade utmnarkt! Det var verkligen haftigt att sova mitt ute i den vila djungeln forsta
natten och bara lyssna till alla ljud runt omkring. Jag kunde inte sova sa bra for det var hela tiden nagot som vackte mig. Var det inte djungelljud sa var det norrmannens snarkt eller Ellas prat i somnen.

Alla dagarna var fyllda med aventyr. Vi fiskade pirajor och fick halla en helt vild sengangare com guiden sjalv klattrade upp i tradet och hamtade ner. Valdigt langsamma djur det dar assa! Att dom bara overlever!
Sen har vi besokt familjer som bor mitt ute langs amazonas floden och fangat kaymaner och sjalva simmat ut med baten och badat i Amazonas floden! Verkligen helt otroligt!
Om ni nagon gang aker hit sa stanna i minst 4 -6 dagar. Man far se sa mimla mycket mer. Och guiderna var sa javla roliga. Vi hade en ackta Mowgli guide och sen fanns det en till som var en akta rasta man! Haha! Underbara manniksor!!

Nu ar jag tillbaka i Manaus och imrogon kommer vi att flyga till Sau Paulo for att sedan ta
oss till Rio igen.

Hoppas att det inte ar allt for kallt dar hemma, har svettas man ju sa snabbt
att man inte hinner med tvatten!

RSS 2.0