Rosie Mcgees

Ikväll ska jag kila iväg på intervjuv. Jag har aldrig haft en intervjuv klockan 22.00 förut. Men eftersom det är ett barjobb så verkar det vettigt. Det roliga med den här intervjun är att den ligger vägg i vägg med ett ställe där jag har provjobb på tisdag. Hur hanterar man denna situation?
Jag känner mig lite i kläm men det är väl ärligheten som avgör hur detta kommer till att gå. Det är lite svårt att ljuga när dom faktiskt ligger bredvid varandra och säkert känner varandra väl. Herregud.
Jag åker klockan 21.00 är det någon som har några tips innan är det välkommet!

Tydligen så lockar CV fotot många flugor ;)




Liljor

Min man var så söt igår morse. Han kom hem med en bukett liljor. Vi placerade dom i sovrummet av ren slump, och det visade sig att liljorna var lila-rosa. Vilket är den genomgående färgen i rummet. Underbart!
 




Granne med ett bombhot

Idag har det verkligen varit en solig dag. Jag vaknade sent, tog en långsam fruktshake med Danne och bestämmde mig för att ta en springrunda.
Ni vet den där känslar när solen ligger på, sista sommarvärmen ligger i luften, musiken är inkopplad i öreonen och polisen har spärrat av gatan utanför huset...


What?
Vad händer här tänkte jag...Men så vet jag att det ligger en skola bara två hus ifrån, ett gymnasium. Så jag tänkte att det hade varit något ungdomsgäng i bråk, man vet ju hur den tiden var.
Jag börjar på min runda och får välja det hållet där det inte fanns någon avspärrning, alltså runda området. Då visar det sig att avspärrningen är mycket större an vad jag trott. Större delen av Kungsgatan till höger om mig är helt avspärrat.
Jag gick till och med fel en gång så polisen fick springa och hämta mig - ipod på full volym.
Ändå fattade jag inte vad som hänt.När jag kommer hem efter en timme var avspärrningen borttagen. Då var det väl inte så farligt, trots polishundar och så många polisbilar, hur allvarligt slagsmål kan det ha varit?

Nej, men då går lilla Jessica in och läser nyheterna -
Bombhot mot Skatteverket och Kronofogdens lokaler på Kungsgatan

Men hoppsan, dom hade vi visst rakt över gatan. Och Oj! Dom fick visst in ett bombhot idag....Hela byggnaden hade utrymts. Hotet kom per telefon till SOS Alarm vid 11 - tiden. Men avblåstes vid 3 tiden då området samt lokalerna var ungdersökt av poliser och bombhundar. Det var allstå falskt alarm, men ändå!!!
Knappt läbbigt...



jobb i Köpenhamn

Idag ska jag massivt mata ut CVn. Jag trenger arbete! Jag och Danne hart lagt upp rätt mycket på to-do-list idag. Måste bara hina få med alla små detaljer.
Först måste vi tvätta, eftersom vi nu bor i en byggnad med gemensam tvättstuga...
Inte helt min favoritgrej, att behöva dela och boka in tid efter andras behag, men nu är det så!
Efter vår ej så uppskattade tvättupplevelse ska vi besöka ett ställe (som jag helt glömt namnet på) där vi får hjälp med pappes hantering i Danmark. Underbart! Solen skiner också, nu är Jessica redo!

min lille pippi

Jag och Danne hade en myssöndag. Vi besökte Folkets park i Malmö. Tydligen har dom en massa djur där och ett litet hus med apor, fåglar, kräldjur och kängurur!?! Inklusive en liten känguru albino. Vi snubblade över parken av ren slum och spenderade hela förmiddagen där.
Vi träffade bland annat min nya favorit - pippin. Han var så liten och söt och så fruktansvärt kelig. Jag vet att underlater och hemma fåglar är keliga, men en fågel på ett litet tropikcenter? Han var så mysig, han till och med satt och blundade när vi killade honom på magen. Så jävla söt!


Snövit heter hon. Tydligen den enda honan, hur det nu är möjligt.
Troligt är väl att mamsen har dött. Hon var sååå fin!


Kreativ helg


Här står Berit, Dannes mamma, redo med en bamsedeg. Hon ska laga en massa massa kanelbullar till mig och Daniel. Hon gjorde nog 140 stycken tror jag. Nu har vi fikabröd året ut kan man säga!:)
Under tiden som Berit stod och knådade bullar höll jag och Daniel på att göra ordning i lägenheten. Vi hade varit på IKEA, Jysk och Rusta hela dagen. Vi köpte ännu mer till lägenheten såklart! Man måste ju passa på när man har en mamma med bil på besök!
Tack mamma Berit för all hjälp denna helgen! Det har varit underbart och jätte mysigt!



Bamsedegen!


Känner ni doften av nygräddade bullar?!

¨
Berits jättegoda förrätt - bresaola med riven parmesan, roccula och pressad citron. Hur gott som helst!
Jag gjorde huvudrätten, en stekvariant av curry gryta. Den blev faktiskt ganska bra, trots min improvisation. Sånt gillar vi!
Till efterrätt smakade vi på Berits berömda panacotta, den är så god! Toppad med passionsfrukt!
Denna helgsekvation innebär hård träning hela veckan för att inte gå för mycket plus!



Här har vi sovrummet. Vi var på IKea i lördags och köpte till oss fina sängkläder. Som nu passar mitt lila färgtema i sovrummet:) Underbart! Och alla de gröna växterna som vi fått från Dannes pappa gör rummen mer levande! Jag älskar att v har massa växter!



Speciellt det fina citronträdet! Nu ska det odlas citroner! Kan dock inte säga att jag är grym på växter, men jag ska göra mitt bästa för att hålla dom vid liv!

inreda utan pengar...

Nu har vi fått hyfsad ordning i lägenheten. Eftersom lägenheten är så stor så tar det tid att få allt i ordning. Nu börjar det bli bättre. Man kan börja kalla det för hemtrevligt. Vi har köpt lila lampor och sängkläder till sovrummet och jag har fått köpa min stora korg:)
Ungefär såhär stor är den.


Den som kommer på besök får se vad den fyller för funktion! ;)


Dag 6


Så här ser det ut när man skrapar ihop möbler till en lägenhet på 91 kvadratmeter. Jag har gjort vad jag kunnat med rekvisitan jag har. Det ska bli spännande att se vad den här lägenheten blir tillslut. När man har lite mer utasv en fast inkomst, eller överhuvudtaget en inkomst:) Visst är livet härligt?!

Kungsgatan

Så att säga!
"En del att stå i" har det ju varit! Men nu börjar vi komma i lite ordning. Jag och min Danne har lyckats bra med allt hittills. Nu inreder vi lite i taget. Mest för att ekonomin inte tillåter annat. Men det kommer bli underbart!

Färg kommer spruta genom de öppna fönstren, gitarren kommer dåna och mat och dricka kommer finnas i överflöd. Så känn er sugna på att komma på besök!

Så här fint var det när vi hade lastat upp allt. Också efter att vi monterat ihop sängen. Det var ännu rörigare innan. Hur som helst. Vi har en del att göra!

 


Här kan vi se att en kvinna har börjat arbeta. Ikea - gör det själv... Och det gjorde hon!
Vi åkte till Ikea efter att vi lastat in allt i lägenheten. Det köptes bl.a en säng, en lampa, ett skoskåp och en klädhängare. Så det var bara till att åka hem och börja montera!
Det var tack vara min köra pappa som vi kunde få oss en ordentlig säng att sova i!
Tack Pappsen för all hjälp med flytten!


Martina kom över på besök på kvällen. Vi käkade lite kinamat och drack lite rödvin. Vi hade inte vinglas så det fick bli coctailglas helt enkelt!


Vår nya, jättefina tvålpump. Sååå fin!


Hallen är också färdig inredd. vi saknar bara en dörrmatta.


Fatet har jag fått från Annica, nu får jag äntligen användning för det! Weeeii!

Nää nu har Danne ordnat en film till oss, och efter den fina tacco middagen ska det bli gott att slappa framför tv:n. Det enda jag gör på dagarna nu är bygger, städar och inreder. Man är ju helt slut!

Natti natti!

Malmö It is!

Nu har vi letat klart, vi ska inte gå på fler visningar eller gå och hoppas på det otroliga. Vi behöver inte längre gå runt och skapa god karma, nu är den god nog! Vi har fått en lägenhet på 91 kvadratmeter, mitt i det cenrtala Malmö. Imogron är väskorna packade då jag och min man beger oss söder på Sveriges karta.
Det känns lite konstigt då man alltid har kört norr. Norr, norr, norr...
Nu blir det en stor vändning. Och vad som är ännu roligare är att vi ska arbeta i Köpenhamn. Danskan kommer ta kål på mig. Jag har aldrig varit ett fan av språket, inte heller förstått det. Men jag är glad att jag har norskan i ryggsäcken, för det skrivs nästan likadant.
Tills att det blir ordning på tungan och öronen är det engelska rakt igenom som gäller!

Imorgon Malmö - ikväll Halmstad!


kvinna i nöd!

Jag insåg idag att jag är helt och hållet ensam och full av panik! Jag har min underbara pojkvän men ibland behöver man kvinnor i livet! Jag och Emelie konstaterade att vi är i stort behov utav varandra. Dock ska vi ännu en gång skiljas åt till hösten. Det var då fan! men vi är unga och behöver utforska våra vyer!
Tack för att du kom hit och åt mina trasvofflor (altså motsats till fras vofflor.


Fisina

Mina små favoritkillar. Dom absolut fulaste hundarna i världen men också de allra sötaste! Den grå hunden, Poppe, är 16 år och den kolsvarta, Jimbo, är 6 år.
Det allra roligaste med gamlingen är att han verkligen har blivit gråhårig. En gång i tiden var han lika svart som Jimbo är nu. Snart, om vi har tur, har vi två gråa pudlar under vårt tak. Min lille Poppe har verkligen blivit gammal, men det är fortfarande lika mycket glöd i gubben. Trots att han är halvblind, döv och springer in i soffan ibland.
De låg och sov tillsammans så jag tog tillfället i akt för lite fotografering.
Är man arbetslös i väntan på en lägenhet i en annan stad har man inte mycket att göra om dagarna.




De är mina killar de!

Special delivery



Den här handstilen känns bekant..


kan det vara?


Ja det var det! Mitt serum som jag väntat på från FOREVER. Skickat från min alldeles egna Bella.
Nu ska jag intensiv använda för att komma på rätt spår igen! Haha. Jag använda det parallellt med mina Mary Kay produkter. Underbart underbart.

piga från onsdag - söndag

Work work work!
Det har varit intensiva dagar. Varje dag någonting nytt som måste fixas. I onsdags drog vi upp till Oslo med Annica och vänner. Hon har åkt upp tillsammans med två vänner och intagit Dannes lägenhet. Så nu sitter min lillsyrra med lägenhet och full aktivitet på arbetsmarknaden medens en annan sitter och trycker hos mamma och pappa...med man! Herregud! Men det går såklart bra.
Under resan körde vi upp tjejernas grejer och på hemvägen drog vi hem Dannes. Det var en härlig dag. Uppe med tuppen halv sju och hemma i Halmstad igen klockan 00.00. En väldigt effektiv flytt! 

På torsdagen körde vi igång med husstädning. Vi lamade en del på förmiddagen och sen drog det igång. Jag kämpade som fan med att rengöra min farmor och farfars bil. Ååå gud var fin den blev. Jag dammsugade först hela bilen, damm torkade, jag skurade rutorna och polerade vinylen. Slutligen ristade jag fårskinnet, införde en ny blå filt i baksätet(som skydd för hunden) och tillförde två väldoftande tärningar som nu dinglar i rutan.


Titta så fint det blev. En arbetande hemmafru, det är vad jag är! Det allra roligaste var att Danne stod i köket och lagade mat samtidigt som han städade. Då stod jag och storstädade bilen. Lite lätt ombytta roller.


Fredag, flyttdagen. Vi kan när som helst få en lägenhet i Köpenhamn. Så vi måste vara redo. Allt står färdigpackat och klart. Det är helt sjukt så mycket grejer vi har!! Herregud! Men äntligen fick vi ihop allt och städade ur hela huset. Det finns inte ett dammkorn så lång ögat kan nå. Snacka om att vi var döda, färdiga, finito på kvällen. Att städa ut farmor och farfars hus var ingen lek. Att sedan ligga och köra alla grejor till mamma och pappa var ännu mer energikrävande. Kudden såg jävligt inbjudande ut!

Igår, lördag, firade jag och Danne 1-års dag! Pojken och jag har hållt ett helt år, helt otroligt. Vi drog till Liseberg och spenderade alldeles för mycket pengar. Mest för att vi spelade mer än vi trodde vi skulle göra. Vi fick bara åkt 5 attraktioner. Såååå mycket folk var där, oturligt nog. Vad är oddsen för det likosm!? Men men vi fick en fin dag i alla fall, kanske den bästa ;)

Idag har vi bara varit helt chill och inte orkat göra någonting. Vi har varit och käkat mat i Stugan(farfmor och farfars). Och bara njutit av värmen. När vi kom hem idag drog jag dock fram dammsugare och mopp. Det är som en drog nu. Starkt städ beroende har jag blivit de senaste dagarna..
Hur som helst - jag ville överraska mamma som har varit iväg i Stockholm denna helgen. Till och med hundarna fick sig en dusch. Den var inte populärt kan jag säga. Och borstningen efteråt var ännu värre... Men hundarna blev glada efteråt och det blev mamma också, mest för att slippa bli mött av en smutsig stutsande hund.
Men nu sitter jag äntligen här, utpumpad, nyduschad och ny masserad klockan halv elva på kvällen. Och jag vet att imorgon kommer jag förmodligen ha en massa nya saker på mitt schema, min checklist tar förfan aldrig slut! Helt otroligt alltså!

Njut av livet, var det någon som sa...


RSS 2.0