St. Croix - första ön

 
St. Croix tillhör jungfruöarna och ön själv har varit en dansk koloni. År 1916 gav USA 25 miljoner i guld för ön. Därefter tillhörde den inte längre Danmark. Men vi kunde se på skyltar osv. att gatorna var döpta efter holländksa och danska namn. Ganska så roligt faktiskt.
 
Vi utforskade först hamnen där båten la till innan vi bestämmde oss för vilken strand vi skulle åka till. Taxin kostade inte mer än 3 dollar per person åt ett håll. Så vi hoppade in i en minibuss med en väldigt roligt snubbe som gav oss en historie lektion i bilen. Väl framme vid stranden fick man ett arbmband, för tydligen hade han kört oss till privata stränder där man fick checka in i resort receptionen för att få vistas på stranden. Härlig buisness måste jag säga, lätt förtjänta pengar!
 
Men oss gjorde det inget, vi njöt bara utav att få doppa fötterna i Karibiska havet....
 
Stranden var så vacker med dess exotiska färger. Vattnet var spegelklart så Annica och Calle turades om att snorkla runt efter fiskar. Det fanns små rev längs strandkanten, vilket passade paret perfekt:)
 
 
Sedan hittade Annica sin favorit öl - Virgin Islands, Tropical Mango. Vilket också resulterade i att det inte bara blev en öl...det ser ut som att hennes plånbok snart ska explodera av cash!:)
 
Efter att ha brännt näsorna ordentligt kilade vi tillbaka till båten för siesta innan kvällens Fine Dining.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0