Paris, äntligen Paris - Bombhot?

När vi anländer till flygplatsen tänker vi att allt kommer gå som smort eftersom vi redan hade vår otur tidigare med tåget till flygplatsen. Det tåget var ju självklart över 30 minuter sent. Som tur är åkte vi hemmifrån för att hinna äta på flyglatsen vilket vi precis hann med innan vi fick löpa till gaten.
När vi kom fram blev vi stoppade av en man med maskinvapen. Då stannar man till och väntar såklart, helt utan information. Ungefär 20 minuter senare fick vi veta att det var bombhot på flygplatsen. KUL!
Så där står vi och tiden bara gick. Vi undrade hur mycket längre vi skulle behöva vänta, och den enda informationen vi fick var på franska - lätt!
Ett tg senare fick vi veta att det var en kvarlämnad väska som all uppståndelse skedde krig.
Ca en timme senare fick vi lov att gå till baggage claim. Då såg vi en hög med något som såg ut att vara en sprängd väska. Klappat och klart - mot Paris!
Det blev lite strul först för att hotellets adress stod inte på bokningspapprena av någon anledning. Så vi fick försöka springa runt till informatiner och liknande för att hitta hotellet. Vi ville ju inte gärna hoppa in i en taxi och åka tre varv runt staden!
Tillslut hittade vi adressen men då var taxikön så sjuuukt lång att vi tog tåg och tunnelbana in till stan. Centralstationen Les-Halles hade inte en lättaste uppbyggnad. Det var totalt omöjligt att hinna ut. Där stod vi - två svenskar utan någon form av franska i bakfickan - på jakt efter vägen ut från tunnelbanan!
Därifrån tog vi en taxi, vi gav upp helt enkelt. Och kom slutligen fram till årt hotell.
Idag har vi nya krafter och efter en fin frukost ska vi orka med alla hinder som Paris har satt upp för oss idag.
Som jag sa till danne, det är såhär det är att resa med mig. Det går aldrig som smort!


En liten smakbit från frukost buffén :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0