Transibiriska järnvägen...Vad sker?

Jo nu är det så att det som ligger först på rutten är det som ännu inte är helt och hållet klart. Vilket gör att jag känner en viss oro i kroppen. För om det skulle bli så att resan måste skjutas fram en vecka (pga krångel med vårt flyg i samband med att tåget bara går en gång i veckan) så kan det innebära att vi förlorar hela vistelsen i Kina eftersom vi följer en ganska färdig reseplan. Vi måste i varje fall följa den tiddsmässigt för annars hinner vi inte till alla flyg som vi ska och alla platser vi vill besöka. Så förhoppningsvis så ordnar det sig i morgon! Det är ju ganska viktigt att det blir rätt.



I övrigt så har jag checkat runt om det verkligen är så illa att åka tåg som det ryktas om. Många säger att maten är blaskig och att man borde packa med sig mat i form av nudlar och knäckebröd, medens många andra säger precis tvärtom. Jag, eller vi, vet inte vad vi ska förhålla oss till riktigt. Sedan ryktas det även om att det inte finns några duschar på tåget och att toaletterna ska vara helt otoligt äckliga...
Jaha det verkar väl som att det blir något vi får leva med. Vi kan ju inte göra så mycket mer än att finna oss i att det inte finns duschar. Vi får helt enkelt resa äckliga och sedan ta in på ett refresching spa i Kina det första vi gör;). Något som är säkert är ju att vi kommer lagra upp med ting att dricka så att säga. Det blir ingen torr resa på så sätt!

Så om någon har egna erfarenheter eller överhuvudtaget har ett tips så hjälper det oss en bit på väg. Mest för att mentalt kunna förbereda oss på vad vi kommer att få vara med om!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0