Shibuya, Fuji Mountain!

Igar kvall besokte vi den mest trafikerade korsningen med hur mycket manniskor som helst och lampor och tv skarmar, neon ljus och musik fran alla hall och kanter. Vi gick ju aven over vagen dar 10 000 japaner kan passera vid ett och samma gront ljus. Helt otroligt sa mycket maniskor dar finns. Och visst hojde vi medellangden en del med. Det ar liksom inte sa svart att hitta vanandra i folkmassan. Alla jag behover gora ar att spana efter 5 ljushuvuden som sticker upp :)



Det var spannande att promenera runt dar i varje fall, oturligt nog stangde typ alla affarer klockan 10 sa vi far aterkomma pa mandag for en liten extra check. Det tar as lang tid att ta sig runt i Tokyo. Vi akte en t-bana till andra sidan stan. Da tog det hela 45 minuter, det ar val ungefar som att kora till Helsingborg eller Angelholm. Det ar helt ofattbart hur stor den har staden ar, och det ar svart for oss att hanga med i svangarna och hinna se allt som ar vart att besoka. Men vi gor vart basta!

Idag har vi varit pa dagsutflyckt till Fuji Mountain. Det hogsta berget i Japan, samt en vilande vulkan sedan i borjan pa 1700-talet. Det ar val en ca 3770 moh. Vi bokade i varje fall biljetter for att aka dit idag, allt gick smidigt tyckte vi, trots att det var en 2 timmars buss tur. Nar vi var i en liten stad kommer plotsligt chaufforen fram och sa att det ar sista hall platsen. Jaha sa vi, i tro om att vi skulle stanna vid en sjo med en fin utsikt over berget. Sa vi fragde ju sjalvklart om dom visste vart berget lag eller om vi hade kommit fel. Men dom fattade ju inte ett smack.
Sa vi kliv av och hittade, som tur var, en annan backpacker som visste att berget lag i narheten och att vi var tvugna att ta Cable car upp. Sagt och gjort, men vi gick forst fel saklart innan vi hittade dom sma gungande vagnarna upp for ett berg. Darifran kunde vi se hela Vulkanen. Det var faktiskt valdigt vackert. Aven om det forst var lite svart att se pga molnen. Men vi fick i varje fall se berget och uppleva ett lite mer lantligt Japan.

  


  

Bussen hem gick ju inte forran 3 timmar senare. Sa vi satt uppe pa utkiksplatsen och hade en liten picknick med vulkanen som utsickt och solen i ryggen. Det var harligt!
Varre var det nar Sofie nastan fick en spindel rakt i huvudet. Den kom nerhissandes fran en lampa och var ricktigt acklig. Jag ar glad att du han undan gumman!


Kommentarer
Postat av: Titti

Hej på er! Ni verkar ha fullt upp där i Japan! Vi fattar nog inte hur stort Tokyo är - måste väl upplevas!!! Ha det så roligt...

2009-11-07 @ 16:23:58
Postat av: Annica

Men vad bra jessica! Nu har du en bild med naturen bakom :) PUSS

2009-11-07 @ 23:35:18
Postat av: Jessica

Ja assa det ar helt sjukt! Och idag har vi kampat som djur for att komma runt sa mycket som mojligt i staden och vi ar helt slut!

2009-11-08 @ 10:44:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0